МНЕНИЯ ЗА ЧОУ “ПЕТЪР БЕРОН”

• 329
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Моля дайте своето мнение за училището, ако вашите деца учат сега или в са завършили там.
Имате ли впечатления от конкретен учител и в кой клас?
Какви позитиви и негативи определяте?
Какво е качеството на храната?
Каква е таксата?
Как намирате базата?
На какво ниво е сигурността?

Благодаря на всички, които ще вземат обективно отношение и ще са в полза на други с мнението си.

Успешна нова 2025 година!

# 1
Бягайте далеч от това училище и нескопосаните му директорки и учители. Синът ми завърши тази година седми клас и имам чувството, че съм излязла от филм на ужасите. Таксите се вдигат всяка година - нормално, но в същото време махнаха закуската(имало деца, които не закусвали. А останалите дето закусват, да се оправят) в седми клас ни сюрпризираха, че два дена от седмицата ще се прибира на обяд( повечето родители искали да имат свободно време за частни уроци), но удобно са пропуснали тази подробност в договора и ти взимат такса като за нормална седмична заетост! Постоянни проблеми с поведението в час, половината от часовете заминава в четене на конско от родителите! По разказвателните предмети учителите им пускат “уча се” по време на час. Често разни преподаватели отсъстват и няма осигурен заместник. Абсолютно нищо не научи моето дете, добре, че бяхме двамата с баща му и частните уроци, че да изкара читави оценки на НВО. Просто бягайте много, много далеч от училището!

# 2
Благодаря Ви за мнението, но разбирам че сте недоволна главно от таксата?

# 3
Ни най-малко проблема ми не е само таксата. Училището се рекламира с паралелки с усилено изучаване на английски език и математика. Защо тогава децата трябва да посещават частни уроци по математика в седми клас, с който аргумент училищната управа в противоречие с договора, който е сключила с всеки един родител на дете от седми клас, единодушно изменя програмата за вторник и петък? Не само че подготовката не е на ниво, но и учителите са им млади(БЕЛ и МАТ) и с много малък опит, по средата на седми клас учителката по БЕЛ забременя и беше заменена от по-опитна учителка. Отделно, не смятам, че е адекватно да се преподава в час чрез "уча се" т.е урока им се пуска през платформата и това е преподаването на учителя. Децата имат девет часа, програмата им е от 08:30 до 16:30 часа и се предполага, че за това време се взема всичкия материал и децата се подготвят на него т.е те трябва да си научат уроците и да усвоят преподавания материал. Това не се случва, минават се девет учебни часа, преподава се, но нито веднъж урокът не е прочетен, разказан и усвоен! Трябваше аз да настоявам всеки ден детето да си вземе учебника по един разказвателен предмет и математика или БЕЛ и след като се прибера от работа да се чете урок, да се разказва и да се решават домашни и да се упражнява по математика. Т.е това дете учеше до десет часа вечерта, а през деня доста често имаха свободни часове и ги пускаха да обикалят из двора т.е им губят време в което могат да се подготвят по предметите. Последната година им беше приоритет да организират лагери и то не през ваканциите, а в учебно време! Нито веднъж не получих отговор от директорките на зададените въпроси на родителски срещи или чрез класния ръководител. На края на седми клас се сетиха да съберат децата с повече забележки за поведение в директорския кабинет и да ги порицаят, при положение, че четири години преди това си затваряха очите. Ако има проблемно дете в класа, то няма никакви последствия за въпросното дете и много скоро поведението на останалите деца започва да наподобява неговото. Надали има перфектното училище и проблемни деца винаги ще има, включително и моето, но когато имаш претенции за качественно обучение и събираш солидна сума за това, поне реагирай на проблемите на родителите, които отнасят към управата! Бъди коректен, както очакваш и родителите да са коректни към училището. Ако имате друг вариант, напълно сигурна съм, че ще е по-добрият от това училище!

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 11:10 от Bubolina*86

# 4
Благодаря Ви, че споделихте 🫶🏻

Общи условия

Активация на акаунт