МНЕНИЯ ЗА ЧОУ “ПЕТЪР БЕРОН”

• 1 617
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

Моля дайте своето мнение за училището, ако вашите деца учат сега или в са завършили там.
Имате ли впечатления от конкретен учител и в кой клас?
Какви позитиви и негативи определяте?
Какво е качеството на храната?
Каква е таксата?
Как намирате базата?
На какво ниво е сигурността?

Благодаря на всички, които ще вземат обективно отношение и ще са в полза на други с мнението си.

Успешна нова 2025 година!

# 1
Бягайте далеч от това училище и нескопосаните му директорки и учители. Синът ми завърши тази година седми клас и имам чувството, че съм излязла от филм на ужасите. Таксите се вдигат всяка година - нормално, но в същото време махнаха закуската(имало деца, които не закусвали. А останалите дето закусват, да се оправят) в седми клас ни сюрпризираха, че два дена от седмицата ще се прибира на обяд( повечето родители искали да имат свободно време за частни уроци), но удобно са пропуснали тази подробност в договора и ти взимат такса като за нормална седмична заетост! Постоянни проблеми с поведението в час, половината от часовете заминава в четене на конско от родителите! По разказвателните предмети учителите им пускат “уча се” по време на час. Често разни преподаватели отсъстват и няма осигурен заместник. Абсолютно нищо не научи моето дете, добре, че бяхме двамата с баща му и частните уроци, че да изкара читави оценки на НВО. Просто бягайте много, много далеч от училището!

# 2
Благодаря Ви за мнението, но разбирам че сте недоволна главно от таксата?

# 3
Ни най-малко проблема ми не е само таксата. Училището се рекламира с паралелки с усилено изучаване на английски език и математика. Защо тогава децата трябва да посещават частни уроци по математика в седми клас, с който аргумент училищната управа в противоречие с договора, който е сключила с всеки един родител на дете от седми клас, единодушно изменя програмата за вторник и петък? Не само че подготовката не е на ниво, но и учителите са им млади(БЕЛ и МАТ) и с много малък опит, по средата на седми клас учителката по БЕЛ забременя и беше заменена от по-опитна учителка. Отделно, не смятам, че е адекватно да се преподава в час чрез "уча се" т.е урока им се пуска през платформата и това е преподаването на учителя. Децата имат девет часа, програмата им е от 08:30 до 16:30 часа и се предполага, че за това време се взема всичкия материал и децата се подготвят на него т.е те трябва да си научат уроците и да усвоят преподавания материал. Това не се случва, минават се девет учебни часа, преподава се, но нито веднъж урокът не е прочетен, разказан и усвоен! Трябваше аз да настоявам всеки ден детето да си вземе учебника по един разказвателен предмет и математика или БЕЛ и след като се прибера от работа да се чете урок, да се разказва и да се решават домашни и да се упражнява по математика. Т.е това дете учеше до десет часа вечерта, а през деня доста често имаха свободни часове и ги пускаха да обикалят из двора т.е им губят време в което могат да се подготвят по предметите. Последната година им беше приоритет да организират лагери и то не през ваканциите, а в учебно време! Нито веднъж не получих отговор от директорките на зададените въпроси на родителски срещи или чрез класния ръководител. На края на седми клас се сетиха да съберат децата с повече забележки за поведение в директорския кабинет и да ги порицаят, при положение, че четири години преди това си затваряха очите. Ако има проблемно дете в класа, то няма никакви последствия за въпросното дете и много скоро поведението на останалите деца започва да наподобява неговото. Надали има перфектното училище и проблемни деца винаги ще има, включително и моето, но когато имаш претенции за качественно обучение и събираш солидна сума за това, поне реагирай на проблемите на родителите, които отнасят към управата! Бъди коректен, както очакваш и родителите да са коректни към училището. Ако имате друг вариант, напълно сигурна съм, че ще е по-добрият от това училище!

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 11:10 от Bubolina*86

# 4
Благодаря Ви, че споделихте 🫶🏻

# 5
Записах двете си деца в училище „Д-р Петър Берон“ тази година с високи очаквания, имайки предвид репутацията му и факта, че е частно училище. За съжаление, досегашният ми опит е разочароващ. Училището функционира по-скоро като държавно – но с такси на частно училище.

От родителите се очаква да осигуряват дори най-основните консумативи като салфетки и мокри кърпички. Няма нормален източник на вода, откъдето децата да могат да си наливат, и ако родителите не плащат самостоятелно за вода, децата се пращат да пият и да пълнят бутилките си в тоалетните, което е напълно неприемливо за частно училище.

Някои от учителите използват остарели и твърди методи – викане, засрамване и дори отмъщение, ако детето посмее да се оплаче. Училището има потенциал, но спешно трябва да повиши стандартите си и да наема по-подготвени, енергични и съвременни преподаватели, които разбират нуждите на днешните деца.

# 6
Записах двете си деца в училище „Д-р Петър Берон“ тази година с високи очаквания, имайки предвид репутацията му и факта, че е частно училище. За съжаление, досегашният ми опит е разочароващ. Училището функционира по-скоро като държавно – но с такси на частно училище.

От родителите се очаква да осигуряват дори най-основните консумативи като салфетки и мокри кърпички. Няма нормален източник на вода, откъдето децата да могат да си наливат, и ако родителите не плащат самостоятелно за вода, децата се пращат да пият и да пълнят бутилките си в тоалетните, което е напълно неприемливо за частно училище.

Някои от учителите използват остарели и твърди методи – викане, засрамване и дори отмъщение, ако детето посмее да се оплаче. Училището има потенциал, но спешно трябва да повиши стандартите си и да наема по-подготвени, енергични и съвременни преподаватели, които разбират нуждите на днешните деца.

В кои класове ги записахте ? И за двата класа ли имате такова мнение от учителите?

# 7
Случайно попаднах на тази тема и честно казано съм изумена от написаното, затова реших и аз да се включа.
 Аз съм родител на две деца в „Д-р Петър Берон“, като едното тази година завърши 7. клас, и моите впечатления са доста различни.
За това, че в 7. клас два дни са се прибирали на обяд – аз лично не го виждам като нещо негативно. Напротив, според мен това е разумно решение предвид натоварването на децата в 7. клас. А и не е като следобедът да е бил просто „изгубен“ – който иска, може да го използва за допълнителна подготовка, уроци или упражнения вкъщи. Всеки родител сам преценява кое е най-доброто за детето му. Освен това във вторник и петък имаха допълнителни домашни.
За частните уроци също не съм съгласна. Не мисля, че е честно това да се представя като недостатък конкретно на училището. Всяка година всички школи и курсове за 7. клас са препълнени, независимо дали децата учат в държавно или частно училище. Самите родители търсят допълнителна подготовка, защото НВО е важно и всеки иска детето му да е максимално добре подготвено. Това вече е въпрос на цялата образователна система, а не проблем само на ЧОУ „Д-р Петър Берон“. Програмите са натоварени, времето за упражнения и затвърдяване в училище не достига и много родители търсят допълнителна подготовка.Учителите си вършат работата и помагат, доколкото могат в рамките на учебната програма, но няма как училището да замени индивидуалната подготовка, когато родителят е решил да я даде на детето си.
И за кърпичките – това също не е така, поне при нас. Никой не ни е карал да осигуряваме консумативи за училището. Ако учителката е казала детето да има носни или мокри кърпички, те са за личните му нужди и си стоят в шкафчето.
Като цяло аз съм много доволна от училището и от учителите. Разбира се, няма идеално училище и винаги има неща, които могат да се подобрят, но чак такива крайни заключения като „бягайте далеч“ според мен са доста пресилени.

# 8
Случайно попаднах на тази тема и честно казано съм изумена от написаното, затова реших и аз да се включа.
 Аз съм родител на две деца в „Д-р Петър Берон“, като едното тази година завърши 7. клас, и моите впечатления са доста различни.
За това, че в 7. клас два дни са се прибирали на обяд – аз лично не го виждам като нещо негативно. Напротив, според мен това е разумно решение предвид натоварването на децата в 7. клас. А и не е като следобедът да е бил просто „изгубен“ – който иска, може да го използва за допълнителна подготовка, уроци или упражнения вкъщи. Всеки родител сам преценява кое е най-доброто за детето му. Освен това във вторник и петък имаха допълнителни домашни.
За частните уроци също не съм съгласна. Не мисля, че е честно това да се представя като недостатък конкретно на училището. Всяка година всички школи и курсове за 7. клас са препълнени, независимо дали децата учат в държавно или частно училище. Самите родители търсят допълнителна подготовка, защото НВО е важно и всеки иска детето му да е максимално добре подготвено. Това вече е въпрос на цялата образователна система, а не проблем само на ЧОУ „Д-р Петър Берон“. Програмите са натоварени, времето за упражнения и затвърдяване в училище не достига и много родители търсят допълнителна подготовка.Учителите си вършат работата и помагат, доколкото могат в рамките на учебната програма, но няма как училището да замени индивидуалната подготовка, когато родителят е решил да я даде на детето си.
И за кърпичките – това също не е така, поне при нас. Никой не ни е карал да осигуряваме консумативи за училището. Ако учителката е казала детето да има носни или мокри кърпички, те са за личните му нужди и си стоят в шкафчето.
Като цяло аз съм много доволна от училището и от учителите. Разбира се, няма идеално училище и винаги има неща, които могат да се подобрят, но чак такива крайни заключения като „бягайте далеч“ според мен са доста пресилени.

Може ли да споделите повече за времето на 1-4 клас? При коя госпожа бяха? От какво сте доволни? От какво не?
Благодаря Ви

# 9
polly Погледнахте ли договора, който сте сключила с училището( ако изобщо сте родител с дете/ца там, а не някой от персонала/директорките)? Парите, които плащате са за обучение и изхранване и в тези два дни! Училището действа в пълен разрез с правилата, които само е определило в договора си и за които се заплаща! Няма лошо да има време за подготовка, но това е личен избор на родителя, не на училището! Това е моят проблем с услугата, която предлагат главно, имаше и други ексцесии, но те са индивидуални според класа, в който е попаднало детето и учителката/лите.
Та, ако училището не ми взимаше сума за тези два следобеда, които то само е определило за свободни, нямам против! Отделно услугата им предлага и часове по танци, каквито всъщност нямаха. Ако родителите сме коректни с такси и изисквания на училището, не е ли редно то също да е коректно? Да не говорим, че една година и двете директорки не намериха време да ми отговорят на зададените въпроси!
Мога да споделя и как сина ми е държан три часа със счупен лакът, без никой( класен ръководител, учител или медицинско лице) да ме уведоми. Детето се прибра вкъщи с тройно уголемен от оттока лакът, медицинската сестра му дала торба с лед и му казала, че нищо му няма, учителите в часовете са неглижирали и не са го погледнали изобщо. В Пирогов се наложи операция и поставяне на пирон и винт в лакътя! А да, децата нямат медицински застраховки за такива случаи … Та като казвам бягайте от това училище, го казвам с много аргументи, не един! Качеството на обучението е също един от тези аргументи!

# 10
Само не разбирам откъде решихте, че щом имам различно мнение, непременно съм част от персонала или ръководството. Не искам да влизам в излишни спорове с Вас за или против училището. Вие сте имали Вашия опит и сте изказали мнението си, аз също изказвам моето.Договорът съм го чела и съм наясно какво пише в него. Децата в тези два дни обядваха в училище и след това си тръгваха. За мен това не е било проблем и не съм го възприемала като неизпълнение на услугата.
За случката със сина Ви – искрено съжалявам, че сте преминали през това. Ако не са Ви уведомили навреме, това определено е проблем и разбирам защо сте разочарована.
Аз лично съм доволна от училището и през годините никога не съм имала проблеми нито с учителите, нито с ръководството. Съжалявам, че при Вас нещата са се развили по този начин и че сте останала с толкова неприятно впечатление. Просто моят опит е различен и затова реших да го споделя.

Последна редакция: сб, 08 авг 2026, 11:59 от polyy22

# 11
poly Написала съм “ако изобщо сте родител …” с което не отричам да сте родител, но мога и да се съмнявам в това- въпрос на лично мнение! Относно обяда, по договор имат и следобедна закуска, както и още 3-4 часа обучение, от което са били ощетени и децата и родителите. А въпроса в крайна сметка е принципен - мен никой от училището не ме е питал ще си пращам ли детето на уроци или не, за да си освободят програмата във вторник и петък! Относно случката - не, само че не бях уведомена навреме, аз изобщо не бях уведомен. Уведомих ги аз какво се случва с детето, след като чухме в Пирогов “Детето ви е за спешна операция, утре сутрин ще я направим” След това имах един доста неприятен разговор с медицинската сестра, която ми се оправда, че дала на детето студен компрес и той не й го бил върнал, та тя затова не е разбрала какво се е случило. Директорките пък изобщо не се свързаха с мен, ей така от куртоазия!
Ако сте родител и сте доволна, сте една от малкото и това е чудесно, заплащате за услуга и тя ви удовлетворява. Но аз заплатих за услуга, от която не съм доволна, а реакцията към критиките от управата на училището изобщо липсваше. Както вие, така и аз мога да дам свободно мнението си, а то далеч не се изчерпва само с тези описани случаи, но уви цял ферман мога да напиша за това!

# 12

Може ли да споделите повече за времето на 1-4 клас? При коя госпожа бяха? От какво сте доволни? От какво не?
Благодаря Ви
Разбира се 🙂.Едното ми дете беше при мис Блага, а другото сега е при мис Теди. И от двете съм много доволна. Мис Блага е много мила, спокойна и внимателна към децата, а мис Теди е прекрасна – много добра и търпелива с тях, обяснява, помага и има много хубав подход. През годините децата ми са били спокойни, чувствали са се добре в училище и приети от учителите и съучениците си. За мен това е много важно, особено в началните класове.
Така че лично аз съм много доволна и от двете госпожи и от избора ни на училище за децата. 😊

Общи условия

Активация на акаунт