Стил 30+? Как бихте облекли Жената Х?

• 4 452
  • 82
  •   1
Отговори
Ясно ми е, че облеклото зависи от типа фигура, а също и от повода. Нека обаче опитаме да говорим по-общо. Да приемем, че трябва да облечем средно висока жена със стандартно телосложение, нито слаба, нито дебела. Какви дрехи като модели ще й изберете?
Интересно ми е какъв е подходящият стил за 30+.

(Напоследък съм объркана в това отношение. Някак намирам дрехи или за 20-годишни или за 40+.
А какво подхожда на 30+?
Моля, дайте идеи.)

Започвам аз:
С oversize модата заглеждах подобни модели панталони:

И рокли:

Намирам ги хем ежедневни, хем леко елегантни и женствени.
Обаче ме контрираха, че са за доста по-възрастни или тип "лелка".
И ми предложиха по-скоро това:

Което пък според мен е по-скоро за към 20-22 годишни.

Вие какво мислите? Ако сте в тази възраст, какво носите? Или какво носехте, когато бяхте около 30?

# 1
Червената рокля е напълно подходяща.

# 2
Мога да кажа аз какво нося,на възрастта съм,която те интересува Simple Smile
Синята рокля изобщо не ми допада,червената е добре,панталона също.
За ежедневието през лятото много нося дънкови поли+ризи от леки материи(бели,бледорозови, тъмно сини),тениски,потник/топ изключително рядко.Дънки нося всякакви-предпочитам да не са много впити,харесвам и разкроени в долната част,boyfriend също. Зимата съм основно с дънки и блузи и суитчъри,не много широки,но харесвам комбинация на палто със суитчър с качулка и маратонки. Сака също нося много, замествам с тях преходните якета лято/есен и пролет/лято. Палта,кожени и дънкови якета,сака. Дебели якета с пух не мога да нося,много ми е топло с тях и особено дълги,все едно съм в чувал. Рокли нося за вечерни излизания или къси елегантни панталони с топ. Мразя пайети и брокат,по изчистени цветове обичам да нося и по-лесно ги комбинирам.

# 3
  • Melmak
Мисля, че е много и до излъчването. Аз съм на 32 и доста от приятелките и колежките ми са възраст около 30+. И зависи къде работиш, има ли дрес код като си на работа, каква ти е фигурата и самото излъчване.

Аз не обичам къси поли, не са ми удобни и не ми харесва как стоят. Обичам удобни дрехи, харесва ми риза с дънки. Напоследък опитвам да купувам по-широки дънки, да оставя малко скинито. Трудно ми е, модата с високите чорапки също ми е далечна.

Харесвам също палто и суичър, но днешните палта не ми харесват като модели. Напомнят ми на халат.

Сега зимата нося пуловери и блейзери. Открих кои цветове са подходящи за моите меко казано странни на цвят очи и кожа. Студена зима съм, подходящите цветове за мен са много студени и наситени.

С пандемията сякаш загубих стила си. Преди лесно комбинирах кое с кое и бях почти с капсулен гардероб. След 2-3 години вкъщи, без офис и с по-малко събития още не мога да свикна да се обличам по-разчупено. Темата е интересна и за мен.

# 4
Сега като го каза, май и на мен от пандемията насам ми е трудно. И не заради самата нея, колкото че от тогава модата и предлагането по магазините (вкл. Онлайн) е съвсем различно. Добър пример са палтата-халати. И аз мисля същото за тях.  Харесвам себе си с по-структурирани дрехи, също в наситени и студени цветове.

Карина-88,
Може ли да покажеш модели поли, каквито носиш?
А също и какви сака?

# 5
# 6
  • Поморие
Ясно ми е, че облеклото зависи от типа фигура, а също и от повода. Нека обаче опитаме да говорим по-общо. Да приемем, че трябва да облечем средно висока жена със стандартно телосложение, нито слаба, нито дебела. Какви дрехи като модели ще й изберете?
Интересно ми е какъв е подходящият стил за 30+.

(Напоследък съм объркана в това отношение. Някак намирам дрехи или за 20-годишни или за 40+.
А какво подхожда на 30+?
Моля, дайте идеи.)

Започвам аз:
С oversize модата заглеждах подобни модели панталони:

И рокли:

Намирам ги хем ежедневни, хем леко елегантни и женствени.
Обаче ме контрираха, че са за доста по-възрастни или тип "лелка".
И ми предложиха по-скоро това:

Което пък според мен е по-скоро за към 20-22 годишни.

Вие какво мислите? Ако сте в тази възраст, какво носите? Или какво носехте, когато бяхте около 30?
Възрастта няма значение, нито пък каквато и да е друга лична или социална предпоставка, за да носим това, което обичаме, стига то да ни отива и да подчертава чара ни. И трите начина на обличане от снимките са добри, в зависимост от повода. Тоалет 1 бих избрала за разходка из града или следобедно излизане за кафе/питие; 2. За рожден ден или празник, но през по-хладното или студено време (късна есен, зима); 3. Вечерна разходка през лятото/ вечерно питие в бар или дискотека/ рожден ден или друг повод.

# 7
Аз съм по-консервативна и не го приемам точно така. Например, за мен жена на около 50, с мини пола до под дупето, дълбоко деколте и платинено руса дълга коса на къдрици, е неприемливо, независимо от факта, че пасваше на тялото на жената. Описвам така, тъй като съвсем наскоро видях подобна дама. Моята лична асоциация е, че или е застинала във времето или е жалба по минала младост. Но във всички ситуации ми се струва несериозно, дори и пошло и евтино.

# 8
не знам точно какво различава облеклото на 30+ и 40+ в съвременното общество - май нищо Simple Smile
важен е поводът, не възрастта

не намирам за приемливо и жена на 30г. с деколте до пъпа, пола до линията на д-то и изрусени, неподдържани пирги до средата на гърба
дори на 20 е пошло, независимо, че на младостта уж всичко й отива

# 9
не знам точно какво различава облеклото на 30+ и 40+ в съвременното общество - май нищо Simple Smile
важен е поводът, не възрастта

не намирам за приемливо и жена на 30г. с деколте до пъпа, пола до линията на д-то и изрусени, неподдържани пирги до средата на гърба
дори на 20 е пошло, независимо, че на младостта уж всичко й отива
И аз не го намирам приемливо, но явно съм залитнала в другата крайност.

Облякох се с показаната от първи пост синя рокля. Всички, които ме видяха казаха, че въпросната дреха ме състарява и е за по-възрастни жени.

# 10
И аз съм на 30 +, никога не съм се съобразявала с някакви тенденции и с това на колко години съм. Нося това което ми харесва и което смятам, че ми отива. Не се придържам към строг дрескод, работата ми също не изисква определено облекло. Най-важно е, преди всичко, ти сам да се чувстваш добре.

# 11
  • Melmak
Огромно значение има и излъчването. Мен лесно ме състаряват неща, които за други хора са напълно нормално облекло. Аз не нося лъскаво и камъни. На себе си не харесвам, а на други им седят добре.

# 12
Боряна,
Ще се радвам все пак да споделиш какви модели носиш.

# 13
Ами, наистина всичко е много относително. Нося разнообразни модели, от съвсем изчистени като цвят и семпли като дизайн, до по-разчупени - блузки с голо рамо, с един ръкав, без ръкави... Дънки имам с пръски, с камъчета, скъсани модели, също и изчистени (повечето черни и светло сини). Откъм цветове, като цяло, не ми отиват твърде ярки цветове, или поне аз не се харесвам. Имам доста бели дрехи, черни, бежови, тъмно сини... Лятото нося и по-свежи цветове, но по-светли, отново ненаситени. Мога да нося светло розово, много светло зелено, имам и бели рокли на цветя. Повечето ми рокли са със средна дължина - до коленете. Поли нямам. Маратонки не нося лятото. Виждам че много жени излизат с маратонки и гуменки в жегата, но аз твърде много се спарвам, не мога. За това си обувам сандали. Ако ми остане време мога да кача и някоя друга снимка.

# 14
И аз съм в 30+ групата, като цяло нося същите неща, които носех и на 20+. Най-вече черно и червено, тук-там ярко розово, синьо, зелено, лилаво, по-рядко бяло. Кафяво и сиво не обичам, жълто и пастелни и бледи цветове също, с тях изглеждам много жълта и като болна. Нося основно един черен панталон който имитира кожа, две черни тениски без ръкави и един ярко червен пуловер, който не си помни годините. Най-любимата ми дреха е една ярко зелена плажна рокля, която също не си помни годините. Като цяло предпочитам едноцветни неща, но обичам шарени чорапи. Гледам да спазвам едно правило: ако съм с по-дълбоко деколте нося дълга пола или панталон; ако съм с много къса пола, нося по-затворено горнище. Никога не комбинирам къса пола с дълбоко деколте, адски пошло ми изглежда.

От показаните червената рокля много ми хареса, синята и според мен е малко бабешка с тези плисета и бухнали ръкави, иначе цвета е хубав. Панталона не ми харесва, сигурно защото обичам само панталони които долу са тесни като чорапогащници. Мисля, че такъв широк панталон би отивал само на висока жена.

Мисля, че поли тип молив са подходящи (зависи и от фигурата де). Имам една такава червена, която в комбинация с червена риза и черен колан стои много добре. Също имам и една къса вълнена, черно и бяло каре, която комбинирам с черно поло без ръкави.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 18:17 от Little Queen

Общи условия

Активация на акаунт