Стил 30+? Как бихте облекли Жената Х?

• 4 536
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
Втората за мен е доста по-симпатична - цветът, видът на деколтето, коланът.
Не знам дали за детски рд е удачна, но от двете е по-добре за 30 годишна.
На снимката от сайта - да.
На живо. С мен в главната роля - Не точно.

# 31
Синята и на мен не ми допада, но си мисля, че е заради асоциацията, която правя с китайски сайт, дето показват една и съща дреха, но само цветът е различен. Петролената е по- симпатична. Червената също не ми допада, ръкавчетата са акцент, но ми е ретро. Освен това тези дължини напоследък са ...😱 може по гащи да тръгнем още малко. Някак само като ги гледам, не си представям в ежедневието колко е удобна такава дреха, но...хората са различни. Черния панталон е чудесен, подобни дънки- също. Комбинативни са почти със всичко нагоре- ризи, памучни пуловерчета, тениски. Много рокли виждам, които също са чудесни за млади дами, поли - също в разнообразни комбинации. Аз съм много +30 😁, но си мисля, че 30 позволяват и повече смелост, особено ако физическата форма позволява. Обаче си мисля, какво ако ти казват, че тази рокля те състарява, ако на теб ти е комфортна и търсиш такъв тип дрехи? Имам приятелка (45г.), която от години се носи като лелка. Все еднотипни обувки и дрехи си купува. Опитвала съм се да си говоря с нея, но тя си се чувства добре и си се харесва така. Ми, коя съм аз, че да й се бъркам? Приемам я и толкова. Имам роднина на 30г.- същите рокли, като показаните носи, все такива си купува. Аз смятам, че с по- кежуъл стил ще изглежда по- свежо, но ако го няма усета за такива дрехи, няма как да намери този стил. Опитвам се да кажа, че може би това е твоят стил и да не се мъчиш да го променяш, а просто да разчупваш с нещо за разнообразие.
Аз на по- късни години откривам по- широките дънки, сникърсите...Като по- млада носех по- впити дънки, широки не харесвах, защото ме разширяваха, а аз съм си едра и търсех обратния ефект. Е, сега вече толкова не ми пука, че купувам това, в което се чувствам добре. Като цяло деловото облекло никога не ми е харесвало, точно като лелка се чувствах. И сега, дори вече да съм си лелка, пак избягвам подобни дрехи.
Довери се на себе си, разглеждай комбинации и виж какво ще ти допадне, експериментирай и търси усещането за комфорт 🙂

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 23:32 от UnaDesconocida

# 32
Ето,G&B предложи чудесни предложения за комбинация с такава пола. Вариант 2 и 4 ми допадат много,макар никога да не съм слагала такава пола Simple Smile

# 33
UnaDesconocida,
Според мен и наложената в момента мода е виновна. Преди години само скини се продаваха. И да искаше човек, нямаше (почти) от къде да намери нещо различно - широки дънки или бели кецове  Simple Smile

Ааа, не, благодаря! Не искам да се нося като лелка Grinning Предпочитам нещо, което да ме прави по-свежа, както се изрази. Затова и събирам мнения тук.

Колкото до показаните рокли, те СА китайски. От Тему.
Панталоните са reserved.
Ако намеря подобен модел дънки, ще си купя. Искам обаче да не са с висока талия (нормална, не ниска) и да са меки. Всички, които намирих, бяха твърди като кюнец. А преди дооста години имах едни, ееех, любов! Меки, красиво сини, много удобни, и безууумно широки! Нещо подобно като модел.

Ако мернете нещо такова, но дънки, обезателно ми пишете! Heart Eyes

Вариант 4 на полата с плисе ми хареса и на мен. Другите на мен и моята фигура - не. Тази дължина не ми е оптимална с кецове. А с ток явно го докарвам лелчесто и ретро.

# 34
  • София
Ето, на теб ти допадат такива панталони и дънки. Аз такова не бих загледала дори, прекалено шарено ми идва. И предпочитам всичките ми панталони да са с висока талия, но след 2 деца се чувствам по-комфортно така, въпреки че съм във форма и тренирам.

Например този гащеризон ми е макс шаренията към момента, която бих носила, но кройката ми е удобна на други подобни, които имам:
Скрит текст:

Ей сега съм хвърлила око на рокля, която като цвят не нося, никога не съм носила и не съм харесвала. Обаче за мен е супер съчетание и за повод бих я сложила:
Скрит текст:

За бг бранд, който на мен ми допада - Denina Martin има много добри попадения, но не е за всеки и не на всяко ежедневие ще ходи такъв стил. Носи каквото теб те прави щастлива. Те хората все ще коментират по някакъв начин 😀

# 35
Е, искам да си сверя часовника все пак.
Красива е роклята, благодаря, че я показа. И гащеризонът ми хареса.

За лятото по-лесно намирам и рокли, и панталони.
Този, показаният, го нося с бяла тениска. И така според мен не е твърде шарено.

Ааа, то ще има коментари, добре, но предпочитам да са от типа "еха, каква яка рокля беше сложила ", отколкото  "ау, виж я, на леличка прилича, а младо момиче, язък/срамота, т.н."

Висока талия не ми е удобна на корема на мен. Обикновено дънки са ми твърде стигнати и за да ги закопчая ми трябва по-голям размер, който надолу ми виси.

# 36
Авторке, кой сезон си цветово? Кобалтовата рокля за мен е страхотна, но е силен ярък цвят и ако надминава твоя собствен контраст, ще те смачка и ще изглежда смешно. Трябва да ти определим сезона и ще имаш насока какви цветове да търсиш. После и фигурата по Киббе, за да знаем и кройката каква да бъде.

# 37
Авторке, кой сезон си цветово? Кобалтовата рокля за мен е страхотна, но е силен ярък цвят и ако надминава твоя собствен контраст, ще те смачка и ще изглежда смешно. Трябва да ти определим сезона и ще имаш насока какви цветове да търсиш. После и фигурата по Киббе, за да знаем и кройката каква да бъде.
Ако ми определиш фигурата по Кибе, ще ти изпратя домашни сладки, лично направени, за почерпка. Или друго, ако не хапваш сладки Grinning
Понякога успявам да определя други хора, но себе си не мога.

По принцип съм светла, но не бяла, нося неутрален фдт, fair/vanilla и т.н. Порцеланова. Косата ми е около 5 ниво, небоядисвана. Кафяви очи. Определям се като зима. Напоследък имам чувството, че съм станала с по-мътен цвят на лицето, а и косата ми е изсветляла по дължините.

# 38
Аз съм със сходни черти като твоите, но най-добре ми пасва light summer сезона, нося кажи-речи всичко, което препоръчват. Ако и ти си лято (защото 5то ниво е сравнително светла коса за нашите ширини и не дава силен контраст като за зима), най-вероятно синята рокля да ти идва твърде наситена. Как си с пастелните цветове?
За Кибе, забелязвам, че поли/рокли солей не седят добре на романтичен тип тяло. При мен поне създават някаква неадекватна ширина в ханша. Намирам ги за по-подходящи за по-тесен, издължен торс.
https://gabriellearruda.com/kibbe-body-types-introduction/

# 39
Чела съм ги, но не мога да се самоопределя.
Не харесвам пастели и не съм пробвала да нося.

# 40
Рошличката, аз съм доста над 30 вече, но ще си позволя да се включа със съвет.
Според мен на синята рокля, а и на петролената проблемът е в деколтето (или липсата на такова) и като цяло в горната част. Подобен модел и на мен ме прави лелчеста с този набор точно над бюста, и за капак бухналите ръкави.
Може да пробваш V образно деколте и да видиш дали няма да е по-добре, или по-прибрани ръкави, 3/4 примерно, ето така:
Скрит текст:
или пък ако не харесваш V деколте, нещо по обрано и структурирано в долната част, за да избягаш от солея, който сам по себе си е много красив, но наистина понякога го има леля ефекта при него. Примерно:
Скрит текст:
Просто пробвай и си намери модел, няма универсална рокля, която да стои еднакво на всеки. На един едно го олелчва (така да се каже), на друг друго...
Дано съм била полезна Simple Smile

П.С. Червената рокля, която са ти предложили (от първия пост) е ужасно сбъркана, според мен. И ръкави и деколте и линия разкроена, и прекалено къса. Може би на някое 20 годишно 45 килограмово момиче ще стои добре, но пак с едно на наум. Би била поносима, ако в долната част е около коляното и с кройка по тялото.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 08:17 от Elanor

# 41
Еланор,
Благодаря ти! Flowers Hibiscus
Мислех, че проблемът е само в дължините. Изобщо нямаше да ми хрумне за деколтето! Благодаря за примерите, които си показала.

Между другото, пробвах и тази. И с нея е зле Grinning Но нещо самата рокля е генерално зле.

Червената показана ми я предложиха. Но нещо така и не ме грабна. Мисля, че си обяснила много добре какъв й е проблемът.

# 42
  • София
На тази плат, цвят, деколте - нищо не й е ок. Такива затворени деколтета (според мен) ходят на този вид рокли:

# 43
Да, може би си права.
Исках я за полу-официална, но не става.

Така прилипнали от тънко трико не са ок за мен. Не си харесвам корема. Работя по въпроса с гастро, но още не е ок.

# 44
Аз съм вече по-близо до 40 отколкото до 30, но и на 20 се обличах така, както и сега. Тогава съм получавала коментари, че се състарявам, но не са ме засегнали. Предпочитанията ми включват костюми (основно с панталони), рокли, палта, елегантни обувки. Фигурата ми е тип пясъчен часовник, харесва ми да подчертавам талията. Рокли и поли над коляното почти не нося, колкото до деколтетата, харесвам се най-много с V-образно. Повечето цветове бих казала, че ми стоят добре, тъй като имам светла кожа, косата и очите ми са в топъл кафяв нюанс. Само черното и бежовата гама сякаш не са точно моите. Панталони, поли и горни дрехи ги предпочитам едноцветни. Същото важи и за обувки и чанти. Блуза или рокля може и да са шарени.

Общи условия

Активация на акаунт