Стил 30+? Как бихте облекли Жената Х?

• 4 536
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
Никога до сега не съм се съобразявала с мода и възраст. Най-малко пък кой не ме харесвал с дадена дреха.. Нося това, което аз харесвам и се чувствам удобно с него.
Средите ми не изискват дрескод. Нося анцузи, дънки, клинове, къси панталони. По поли и рокли не съм си падала никога.
Кецове, маратонки, чехли, ботуши. Нищо с ток.
Нагоре потници, тениски, суитчери, пуловери без яка. Като цяло предпочитам да ми е свободно, но имам и по-тясни дрехи.
Сега, ако се налага нещо официално.. ще го преживея, но няма да се чувствам комфортно. 😆

# 16
Аз си пазя също доста неща от повече години, но като всяка жена искам и нещо ново Grinning
А от новото някак не намирам себе си. Затова търся идеи с модели.

# 17
Новото.... в почти всеки магазин в който вляза е дрехи от шарени тънки материи, подобни на пеньоар, торбести и безформени кройки. Влизам, казвам "търся черни дънки без нищо" и така в десет магазина подред докато намеря нещо сносно. Поне разбрах къде има малки дънки - в H&M и New Yorker. Като ми трябват дънки отивам директно натам и стискам палци да има "такива без нищо".

# 18
  • София
Нося това, което ми харесва и е спрямо мястото/повода. Имам както къси рокли (над коляно 2-3 пръста), така и миди, и дълги. Имам впити блузи, рокли по тялото, къси панталони, потници, тениски, ризи, клинове и каквото се сетиш. В офис ходя и с дънки, и с по-елегантни дрехи. Впити дънки и панталони спрях да нося отдавна. Имам 1-2 чифта, ако се сбъркам да сложа високи ботуши зимата, но изключително рядко (тази година дори не ги извадих). Предпочитам с разкроения на крачола, тип boyfriend или права кройка.

Цветово и като шарки ми е скучен гардеробът. Имам 4-5 летни рокли шарени и останалото е синьо, бяло, бежово, черно, сиво, зелено (не ярко). Имам и една червена ежедневна зимна рокля, но нея почти не я нося.

Като обувки последните години не нося особено токчета, а ниски равни обувки. Токчетата само за повод, а преди в офис съм носила и всеки ден. Лятно време нося много пантофи със затворени пръсти и с каишка на глезена, сандали в офис не. Маратонки имам 2-3 чифта като за дънки по-шарени и останалите ми обувки всички са изчистени, съчетават се с всичко в гардероба и няколко чанти към тях.

Не се съобразявам толкова с възрастта, колкото да ми е удобно и да мога бързо и лесно да съчетавам нещата. За мен лично 20-24-30-35-40, та дори и нагоре няма особена разлика. Много от дрехите на майка ми мога и аз спокойно да ги нося, а жената е на 60. Всичко е до собствен стил.

# 19
JayRay, интересно ще ми бъде да покажеш миди и дълги рокли като модел, каквито носиш. Харесвам, но не успявам да избера подходящи. Точно тези дължини най-много ме затрудняват.

# 20
  • София
JayRay, интересно ще ми бъде да покажеш миди и дълги рокли като модел, каквито носиш. Харесвам, но не успявам да избера подходящи. Точно тези дължини най-много ме затрудняват.

ХМ и Зара са ми тези дължини. Някак само с техни модели успявам да се харесам и то с голямо дебнене. Като на ХМ кройките повече ми допадат, някак оформят по-добре тялото (за прилепналите модели). Имам едни миди на Only и на Lindex, но те са широка кройка и също ми стоят ок като втората е прилепнала нагоре и на плисе от талията надолу. 167 съм на височина и не с всички миди се спогаждаме определено.

# 21
  • Beyond the stars
За мен единственото, което се промени от 20 до 30+ е в общи линии височината на обувките. Нямам идея за мода спрямо годините и неща, които не се носят на 40 примерно. Каквото не бих сложила на 20, не бих и сега. Нося предимно изчистени неща, обичам цветове. Избягвам временно модни тенденции, скоро осъзнах, че едно класическо червено палто ми е на 10+ години. Дънки нося доста, класически пантолони,като се замисля, нямам вече в гардероба. Последните години доста плисе поли до под коляно се появиха в гардероба ми.
Вчерашното ми излизане с приятелка на клуб беше с дънки, тениска и сако.

Синята рокля ми е определено за по-възрастни или за бременни. (Явно заради липсата на талия това ми е асоциацията).
Червената има нещо, което също би ме спряло от покупка, може би формата на деколтето.
Показаният пантолон стои добре на дълъг крак и висок ток, според мен.

# 22
Да, за с висок ток е панталонът.

Тъкмо защото и аз съм показала рокля с плисе, която не е ОК, ще се радвам, ако JayRay намери снимки от сайтовете на нейните модели или подобни.

Извинявам се за настоятелността, но съм сигурна, че само по описание всички си представяме различни неща Simple Smile

# 23
  • София
Нямам точни снимки за жалост, защото са изчерпани по сайтовете конкретните модели (купувани последните 2-3-4г). Мисля, че някои съм качвала по старите теми за нови придобивки в гардероба и може някъде из мненията ми да се намерят евентуално.

Ето такъв тип подобна койка е например моята с плисираната долна част, но отгоре е без такива копчета и аз предпочитам ръкави до лактите:

# 24
Ами зависи изцяло от твоя личен вкус. Примерно аз бърча нос на всичко шарено и ярко. Критична съм към прекалено разголено, макар че целият Инстаграм е по гащи и бюстие.
Не знам как се постига 30-годишна да изглежда "възрастна". Как се облича колежката ти, според която изглеждаш възрастна? Ти би ли се облякла като нея?

# 25
Рокличката,понеже писа, че си по консервативна,пусни няколко снимки с това,което смяташ,че ти подхожда на възрастта. Просто за да добия представа какво харесваш.

# 26
  • Beyond the stars
Примери за плисе

Тази си харесах последно, дължината е малкo по-къса от midi.

# 27
Ами сложила съм още в началото. Синята пласирана рокля. За мен е подобна на показаната от Jay Ray.

Едната, която направи коментар я харесвам как се облича. Но примерно на (детски) рожден ден носи основно дънки и тениски. Аз пък исках рокля за рожден ден. (Един след друг, без време между тях за преобличане, бях на детски РД и на 70 г юбилей. Мислех, че като синята рокля плисе ще е ок, но не би. И тази зелена - също)

# 28
  • Beyond the stars
Втората за мен е доста по-симпатична - цветът, видът на деколтето, коланът.
Не знам дали за детски рд е удачна, но от двете е по-добре за 30 годишна.

# 29
Няколко супер лесни съчетания с плисирана пола. Много лоша снимка, но става ясно.

Всичко е в детайлите:

Общи условия

Активация на акаунт