Бримките броим, за зимата се готвим. Плетаческа тема № 97

• 60 115
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Благодаря! Сигурно ще изчакам до февруари.

# 166
Моят малък шал с ръкавици без пръсти

# 167
Добро утро!
https://www.siuline.lt/en/10-latvian-sheep-wool-lace-61-dundaga

Ако някой иска да пробва Дундага. Има и намалено Малабриго, но човек трябва да знае къде да сложи чертата.
Транспортните са 4 евро, пристигат за няколко дни с проследяващ номер.

# 168
Червено-черния шал е супер.
Хибискус чела съм някакви бабешки съвети степаното май се оправя ако се кисне във вода с оцет, но гаранция не давам не съм пробвала. не става ли да го врътнеш в пералнята само на плакнене със студена вода и да сипеш оцет ? Ама не давам гаранция да не стане по-голяма беля от тази на мъжа ти.

# 169
Беше готово за 31.12.2018

# 170
Беше готово за 31.12.2018
Много сте бързи, браво! Как се казва на български модел на пуловера, на руски
« летучая мышь» .

# 171
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак така Simple Smile - "прилеп".

някой може ли да даде съотношение на бримките за пуловер с реглан ръкав, започнат отгоре?
без прихлупване. Simple Smile
още не съм направила проба за мостра, за да преценя колко бримки колко см са, и затова питам за съотношението, да си ги сметна по-късно.

# 172
Виж тук https://www.garnstudio.com/search.php?action=search&w=Raglan … ;yg=0&lang=en
Всички модели имат схеми и размери, избери някой от тях и смятай.
Например този е плетен отгоре надолу https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8690&cid=19

# 173
пак така Simple Smile - "прилеп".

някой може ли да даде съотношение на бримките за пуловер с реглан ръкав, започнат отгоре?
без прихлупване. Simple Smile
още не съм направила проба за мостра, за да преценя колко бримки колко см са, и затова питам за съотношението, да си ги сметна по-късно.

ЧНГ 2019 на всички! Желая здраве и добър късмет!

Добри, точно завърших един такъв на дъщеря ми - преждата е 100гр. /100 м., обръч №6, 14 бримки, 19 реда = 10 см. ( на мострата ми излязоха 16 бр. =10 см.) Започнах от 72 бримки, наддавах реглана стандартно през ред ( по 8 бримки в ред). До под мишниците станаха 250 бримки общо.
Под мишниците нанизах по 5 бримки. За ръкавите отделих по 48 и прибавих + 9 - по 5 и още по 2 от двете страни, за да съединя плавно ръкавите - станаха общо 57 в ръкавите. Дължина на регланната линия е 27 см.
Няколко скъсени реда след ластика на врата за повдигане на гърба.

Благодаря на Анжи за ценните съвети и подкрепата!

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 11:45 от Diorela

# 174
Благодаря. Simple Smile

# 175
Прилеп трябва да е, но всъщност си го измислих. Започнах от пред от долу с 60 бримки, 10 реда ластик, след това оризовия бод, на пред - на зад, не в кръг и в началото на всяко на пред и на зад, на втората и третета и третата бримка прибавях по още една, тоест, първите три бримки ставаха пет. Когато реших, че съм стигнала до ластика на ръкава спрях наддаването докато не стигнах до малко повече от обиколка на ръката, като оставих деколте на око по средата и после всичко в обратния ред. Изглеждаше като одеалце. Заших от кръста към дланите, изплетох ластик на ръкавите и врата. Буквите си нарисувах на листове с квадрати, като броях едно квадтатче за бримка, мисля че гоблените са така, и "O la la"

# 176
Добър через на всички! Работих усърдно и ето го резултат :

Скрит текст:

Всички са от мерино от магазин на Галя.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 00:21 от AnMary

# 177
страхотни са и точно навреме Simple Smile
започнаха студовете, ще има с какво да се затоплите.
Simple Smile

# 178
  • София
Всички неща са страхотни, но първия комплект направо ми открадна сърчицето. В толкова мои цветове е и в същия момент е преливащ. Обожавам такива изделия.

# 179
Anji75.... лудница

Общи условия

Активация на акаунт