За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 886
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
  • Плевен
Някой може ли да даде снимка на уокъра на джъмбо. Опитах да търся назад в темата, но не намерих, а знам че писахме за него.

# 556
Много се гърчи неоригната Sad . Ще я извеждам дори и на студа. Май като спрях да я извеждам заради студеното време се “ бъгна”. Ще я изведа днес
Долча, аз ти писах и преди... Не я оригвай, а си я оставяй да си спи. А, къпането, ако не я успокоява, прави го по-рано, има някои бебета, на които къпането им действа ободряващо, а не приспиващо.

Как така преди да я оригнеш хем си спи, хем се гърчи?!

# 557
А защо спираш да я извеждаш? А времето дори не е студено. Вчера беше 4 градуса, аз изкарах навън с количката 2 часа и нещо. Какво ще правиш като паднат температурите под нулата, ще се затвориш за месец ли?

# 558
Някой може ли да даде снимка на уокъра на джъмбо. Опитах да търся назад в темата, но не намерих, а знам че писахме за него.

Заповядай! Моят син го обожава. Постоянно пуска песни и си играе с него. И с него стана по-уверен в ходенето

# 559
  • София
Десислава, давай пробиотик и прави масажи - каране на колело с крачетата и леко ги притиска към коремчето. Трябва да се прави често, но има ефект.
Давам Прокомбо и БиоАмника за коликите.. и колело караме и масаж на коремчето също и освен да пръцка нищо не се случва..

# 560
Десислава, давай пробиотик и прави масажи - каране на колело с крачетата и леко ги притиска към коремчето. Трябва да се прави често, но има ефект.
Давам Прокомбо и БиоАмника за коликите.. и колело караме и масаж на коремчето също и освен да пръцка нищо не се случва..

Моите, когато имаха трудно изхождане при коликите в началото - след по-дълга разходка с количката, на вибрация в люлката, къпане, на активната гимнастика - всичко, което е друсане и движение им раздвижваще перисталтиката. Като си изпият витамините също по-лесно се изхождаха. Пробиотици не съм давала никакви и нямам намерение.

# 561
  • София
Уф и аз пробвах тези неща, излизахме с количката, гимнастика и масажи, баня.. направо не знам какво да го правя. Тъпча се със сливи до откат. Ще видя и утре как ще сме от Хипа и ще звъня на личната да видим.

# 562
Dolca, АМ няма да ти приспи детето. Но ще е началото на края на кърменето ти. Просто не оставяй детето да спи до 14. Събуди го в 9 примерно, играй с него, изведи го навън и после ще видиш как ще заспи по-рано. Объркан ви е режима на спане просто. Давай и играчки, активна гимнасника, за да се изтощава през деня.

# 563
За мен пък ми се струва доста дълъг период без ядене от 8 до 14 са 6 часа... А бебето е малко за такива интервали... Поправи и това в режима. Моята я оставям в леглото с играчки и като се наиграе, заспива. Понякога слушаме песни и приказки, също играе и на гимнастиката, но отскоро само се върти по корем на нея и не е ок.

# 564
Ами щв я изтоща днес да видим. Благодаря за съпричастността и съветите. Ще гледам да укротя зверчето сладко

# 565
Долча, тя е мънинка още, слагай я по коремче, пускай песнички, играчки сигурно още няма да са й интересни, но пък седене по коремче ще я поизмори.
Също така, като беше на 2,3 месеца, й сложихме въртележка на леглото и тя се изумява и досега от нея и няма и наченка на рев 😅, може да пробваш. Люлка също става, да си се люлее детенце.

Може да ме линчувате, но моята беба от начало спи в своя стая в кошарата, естествено, от начало денонощно я следяхме, че и с бебефони и всичко, но сега си кротува там и се занимава.

Въпрос беба става на шест месеца в петък, вие отбелязахте ли по някакъв начин празника и как? Аз мисля да приготвя тортичка за нас с тати, но ми изглежда твърде недостатъчно. А, изобщо, празнува ли се подобен ден?

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 11:48 от Ива Кръстева

# 566
  • София
Всеки си прави каквото реши. Ние единствено снимаме бебо с цифрата на навършените месеци до него. Той също стана на 6 преди няколко дни.

# 567
  • Германия
Не сме празнували изобщо , че е станала на 6 месеца. Нито с торта сме се черпили, че не сме я уморили за това време. Не виждам с какво е особен този ден, камо ли пък да е “празник”!

И като стана на 7,8,9 и т.н. месеца също не сме правили партита. Детето си има рожден ден веднъж в годината, тогава се отбелязва и толкова.

# 568
+1
Да не казвам, че даже леко ненавиждам тия половин торти, които превзеха Фейсбук в последните години. Празнуваме само кръглите рожденни дни.

# 569
Долча, тя е мънинка още, слагай я по коремче, пускай песнички, играчки сигурно още няма да са й интересни, но пък седене по коремче ще я поизмори.
Също така, като беше на 2,3 месеца, й сложихме въртележка на леглото и тя се изумява и досега от нея и няма и наченка на рев 😅, може да пробваш. Люлка също става, да си се люлее детенце.

Може да ме линчувате, но моята беба от начало спи в своя стая в кошарата, естествено, от начало денонощно я следяхме, че и с бебефони и всичко, но сега си кротува там и се занимава.

Въпрос беба става на шест месеца в петък, вие отбелязахте ли по някакъв начин празника и как? Аз мисля да приготвя тортичка за нас с тати, но ми изглежда твърде недостатъчно. А, изобщо, празнува ли се подобен ден?
Кой както си прецени е според мен. На мен ми харесва да си имаме по един мини празник всеки месец до навършване на 1 годинка на бебка. Ние поръчахме такава половин торта, почерчихме се в къщи с бабите и дядовците и така. Това го правим на всяка месечинка, без торта. Торта поръчахме само за 6те месеца. За мен 6те месеца си бяха малко по-специални от останалите месечинки - половин годинка, а и всички казват уж, че след 6м става една идея по-леко в повечето случай. 😃Та направи си го какво ти го чувстваш, ако ще те направи щастлива една тортичка, направи, почерпете се за здравето на бебето, направете някоя снимка с тортата за спомен и така. Да ви е живо и здраво преди всичко бебочето и много да ви радва! 😊

Общи условия

Активация на акаунт