Имало едно време в Чукурова | ВВ, Кьосем - исторически и костюмни драми №10

• 22 718
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Скрит текст:
Мери, за пръв път мисля различно от теб. Мислех си, че имам някъде двойничка. Hug Grinning

За това, че Йълмаз излезе герой от злополуката с колата си права обаче. Детето е контузено, Йълмаз просто изпълни дълга си да го заведе в болницата. Не виждам нищо геройско, което да му спечели любовта на това дете, но уви, сценаристите са безсилни явно да развият образа на Йълмаз. Искат да му нарисуват ореол и така само го тикат надолу в моите очи. Не че е лош образ, но ми заприличва малко на въздух под налягане.

Дани, не разбрах точно къде се разминаваме. Горе-долу и аз си мислех същото /за двойничката, де/ Wink
Ако е за кражбата - заложено ми е от звездите, припокривам си зодията почти на 100% Simple Smile ))))))))))))
Мери, точно, само за кражбата се разминаване. За мен постъпката е нормална, все пак му е жена и взима собствените си бижута и семейните пари и то в момент, в който не може да мисли за чест. Ти съдиш Зюлейха по-строго от мен този път. Grinning

# 661
Бях написала и други неща, но понеже тази вечер си говоря сама, слагам само монолога на Фекели пред Хюнкар:

Скрит текст:
"Ах, г-жа Яман, меч на моя живот. Лек за моя живот - г-жа Яман. /милва ръцете й/ Ако някой ми беше казал, че един ден ще докосвам уморените ръце на г-жа Яман, бих се изсмял. Де да можеше единственият грях на ръцете ни да бъде само хвърлянето на камъни в морето. Но не стана така, г-жа Яман, не стана. Между нас застанаха разстоянието, кръвта и годините. Ти събра сили и пое в другата посока. А аз останах сам … тук. Мен ме изпратиха в затвора. Сякаш стовариха върху главата ми планина. Теб те нямаше. Ти не знаеше, не видя, не дойде. Теб те нямаше. Бях без теб. А ти ме остави и без самия мен. Аз също не знаех нищо за теб. Всяка нощ преброявах миглите ти, косите ти. Но какво да се прави, това е животът, животът е такава главоблъсканица. Случват се неща, за които и не си и помислял. А това, което искаш, така и не идва. Знаеш ли, все съм мислел защо краят ни беше такъв. Мислил съм какво можех да направя, за да бъде друг. Кой сгреши, ти или аз? Винаги съм мислил за това. Не можах да намеря отговора на нито един въпрос. А може би и няма отговор. Аз също замълчах. Аз все мълчах. Така мълчах, че нямаше защо другите да мълчат. Чукурова, откакто съществува, не е виждала такова мълчание. Всички ме познаваха мълчалив. /Присяда край леглото й/
Знаеш ли, живеех в предишното си състояние. Ти отвори сърцето си за любовта. А аз се опитвах да издържа заради любовта ти. Какво ли би направила сега, интересно, ако отвориш очи и ме видиш пред себе си? Какво ли си почувствала, интересно, когато разбра за "смъртта ми". Представи ли си очите ми? Или ме изтри от паметта си? … Но ти ще видиш лицето ми, г-жа Яман. Ще разбереш болката ми. Винаги съм бил верен на болката си. Ако искаш, ще призовем моята и твоята болка. Нека те поговорят, а ние ще помълчим. Да видим чия болка ще се окаже по-ужасна. Да видим. Нека видим, хайде, г-жа Яман. Да видим. Аа-х, ах, с божията помощ ти ще се оправиш. Молитвите ми, сърцето ми … винаги са с теб. Поверявам те на Бог."

Междувременно дават сцената между Демир и Зюлейха, в която тя настоява, че това е НЕЙНИЯТ син, а той - ТЕХНИЯТ. Даде й Аднан едва когато каза, че това е ТЕХНИЯТ син. Демир е напълно наясно чий син е Аднан.

Така че тепърва ще видим защо Хюнкар се надсмива над любовта …

Цитат
А ето как Хюнкяр се надсмива над любовта.
Скрит текст:

Да видим и доклоко историята Йълмаз-Зюлейха ще "избяга" от историята Фекели-Хюнкар … или ще я повтори.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 05:13 от Tania M.

# 662
Дана, според мен, ти не правиш разлика между това, което Зюлейха уговаря с Хюнкяр и това, което Демир и каза, когато и предложи брака. Това че тя прави уговорка с двамата, това е нейна грешка. Но Демир е умен, той обра всички страни на ситуацията в своя полза. Също и хитър в добрия смисъл, каквито са хората близо до земята и до природното.
Няма как да отложат брачните си задължения, защото тя е бременна и това дете трябва да изглежда като дете от брака.
А и идеята на Демир, както може да се разбира от това, което виждаме, е Зюлейха изцяло и отведнъж да забрави Йълмаз.
В оня момент това е начинът. И заради бременността тогава нямаше друг начин.
Но ти пак настояваш, че Демир се е намесил в тяхната връзка. Той и казва, че ще се оженят и тя приема. Как ще се намесва той, тя може да каже - не искам. Тя е с Демир заради Йълмаз.
Ти я принизяваш като непрекъснато я правиш жертва.
А тя е издигната, защото прави всичко това заради любовта си.
Принудена е, но прави всичко съзнателно.
А Йълмаз не пречи със самото си съществуване, пречи, когато бяга от затвора и не остава в Истанбул, а отива в Чукурова в чифлика и под прозорците на конака, за да търси Зюлейха.
Той може да я има за своя жена, но в момента тя е омъжена за друг.
Много добре помня момента, когато Демир отказа помощта си за Йълмаз.
Но нейното пътуване беше много драстична проява, особено със свалянето на халката.
Както знаем, в следващия момент Йълмаз пое в посока към Адана.
Въпреки обещанието, на Демир му стана ясно, че няма да стане както започна.

Таня, не мога да взема отношение, защото не съм гледала епизода.

# 663
Цитат
Току-що прочетох такъв на сцената в болницата, откъдето разбрах, че някога Демир също е бил в  безсъзнание.
Сигурно ще ни кажат по-подробно за това нататък.
Казват го в диалога Дженгавер-Демир край самолета. Някога, в детството, Демир е спасил живота на Дженго и куршумът е улучил Демир, който три дена е бил в безсъзнание. Тъй че няма начин Дженгавер да изостави Демир, заради каквото и да е.

Цитат
В никакъв случай не искам да оправдавам Демир, но в точно този епизод ми стана мъчно за него. Той каза на Дженго, че когато е разбрал за Зюлейха и Йълмаз е мислел да се откаже от нея и да я забрави. Но не успял.
Няколко часа, най-много ден. Колкото е пътят от Истанбул до Адана. Толкова е траяла готовността му да се откаже от Зюлейха.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 09:03 от Tania M.

# 664
Ваня Hug много добре правя разлика. Зюлейха няма уговорка с Демир за Йълмаз Той самият предложи помощ за Йълмаз - първо чистосърдечно: там при реката, когато още го мислеше за "брат" и вторият път, когато вече отдавна знаеше истината...моментът, който посочих. Тогава самият Демир поиска уговорка със Зюлейха - той спасява Йълмаз, тя не го споменава повече. И тази уговорка е след бягството й, след шамара. Зюлейха се съгласява. Но вечерта Демир се отмята и коментира това с Хюнкяр. Защо Демир сам предлага договорка със Зюлейха, която въобще няма намерение да спазва? Така той посика тя да обещае неща и да ги спазва, мислейки си, че той помага на Йълмаз, а той всъщност не му помага. Това ми е чудно...защо въобще му трябваше да й предлага нещо и да се договаря с нея? Какво цели с този диалог, който посочих в предишния си пост?!
Могат да отложат брачните си задължения, защото са само двамата в спалнята, няма други...тя така или иначе вече е била с мъж...имат брачна нощ...дори и той да не е бил с нея, това щяха да го знаят само двамата. Можеше да й каже истината - че е говорил с Йълмаз, че няма да я притиска за интимност, ще се преструват и че подозира за бебето, но ще му даде име и ще го отгледа като свой син. Тогава бих го уважавала...а не да си и грае игрички само за да спи с нея. Можеше да я спечели много по-бързо с кавалерско отношение и разбиране, с подкрепа. Една жена би оценила този тип поведение. Защо му са на Демир поддържането на тези лъжи за "брата" и детето. Още след брака, след самото подписване можеше да бъде честен с нея и да се договорят, като той изчака с физическата част и постепенно да я спечели с подкрепа и нежност.
Да, намеси се във връзката им, като не й призна, че знае за връзката им и като й оказваше психологически натиск намеквайки непрекъснато, че ще помогне на "брат" й, нека се оженят и т.н. Отделно и  Хюнкяр я обработваше. Така и двамата се намесиха във връзката им, като отделно не им позволяваха са се видят. Ако Демир бе говорил с нея след подписването и бе изяснил ситуацията, ако беше започнал начисто този брак изповядвайки се, един вид...и предлагайки и точно тази защита за която говориш, но без да се натрапва физически...тогава бих имала добро мнение за него и бих повярвала в любовта му. Но цялото това театро от негова страна му беше противно, защото целта беше тялото на Зюлейха...да я има. Тя така и така е бременна, насаме са...можеше да й спести това насилие...да си го кажа честно и да подходи по-човечно с една бременна жена, ако е подозирал. Ако не е подозирал, можеше отново да прояви и демонстрира уважение към чувствата й и пак да имат брачна нощ проформа, да й обясни, че няма да я насилва за брачните задължения...тогава самата тя щеше да признае за бебето и щяха да си имат обща тайна, да са съучастници...да започнат да градят нещо. Така и така бебето се роди след брака и законово е Яман, няма ДНК тестове, никой освен тях не би имал информация за това имали ли са нещо или не. Просто не виждам смисъл от игричките на Демир за "брата" и криенето на истината от негова страна, защото същото можеше да се постигне и по друг начин, много по-човечен и по неегоистичен. Тогава можеше да спечели симпатиите на Зюлейха.
Цитат
А Йълмаз не пречи със самото си съществуване, пречи, когато бяга от затвора и не остава в Истанбул, а отива в Чукурова в чифлика и под прозорците на конака, за да търси Зюлейха.
Ами Демир да му беше разяснил тогава. Защо не отиде поне веднъж при него в затвора и не поговори с него като мъж, да му разясни, че Зюлейха е вече омъжена...та тогава да има причина да му търси сметка. Демир лично не е говорил с Йълмаз, от къде знае, че Йълмаз е наясно, че Зюлейха вече е на друг. Йълмаз идва да си търси годеницата....това, че Вели му каза в затвора, Демир не го знае. Нито Хюнкяр каза нещо за сватбата, нито Гафур каза кой е женихът, като го предаде в Адана. Демир как предполага, че Йълмаз знае, че да го убива, защото търсил жена му. Ако беше говорил лично с него, моите уважения, ама така...Йълмаз научи всичко събирайки фактите, които бяха потвърдени от Вели, нищо повече.
Таня Hug и аз ще се изкажа за това, като гледам серията подробно.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 01:34 от dana78

# 665
Добро утро! Hug
Тепърва ще гледам с превод, но и без него е ясно, че Зюлейха имаше план за бягство в Истанбул. Доказателство за това е обаждането по телефона, изчакването Демир да заспи, за да открадне пистолета. В никакъв случай не е прибрала парите от касата и скъпоценностите, без да мисли, или състоянието ѝ да е било шоково. Разбира се, че като съпруга на Демир има законови права над всичко, което той притежава. Но нея то не я интересува, сама го каза и на него, и на Хюнкар. Когато не знаеше, че Йълмаз е жив. Но все пак се оказа, че без това, което не я интересува, тя и детето ѝ не могат да оцелеят. Взе, каквото взе, за да избяга от законния съпруг, и вероятно с идеята по - късно да се свърже/събере с Йълмаз.
Коментирам това, което виждам, без "ако" и без "можеше това, можеше онова". Дали трябваше да вземе всичко - според мен - не. Сценаристите са решили и ни показват друго.

Ваня Hug, не мога да бъда винаги на страната на жените, нито винаги на страната на някого, защото пречупвайки видяното на екрана през моя собствен светоглед, преценявам едни неща за правилни, други - за грешка. Солидарна съм с това, което мисля, че е правилно, а грешките оставям на съвестта на героя/героинята. Само по полов признак с никого не се солидаризирам. Не само в този сериал, а във всеки. И в реалния живот - също.

Дана Hug, Йълмаз и Зюлейха са по - млади от Демир, факт. Но като възраст са пълнолетни, зрели и ми е трудно да сравнявам грешките им с тези на някой на 18 г. или още по - млад. Човек на всякаква възраст греши, но моето лично разграничение е възрастта на пълнолетието. От гледна точка на Фекели Йълмаз може да му е син и ще го преценява като родител, но аз съм зрител, и така отстрани преценявам героите, без да ги осиновявам.

Изключено е да се опитвам да се поставя на мястото на когото и да е от героите. Много са далеч от мен - с някои изключения.

Мурат се изказа за Демир - "социопат" и пр., но ние не знаем какво биха казали Уур за Йълмаз и Хилал за Зюлейха. Още по - интересно Вахиде - за Хюнкар Wink  Второстепенните също са много интересни, не пренебрегвам никого...

Още след първата или втората серия писах, че най - важно за разбирането ми ще се окаже какво има в миналото на Демир и Хюнкар.
Таня Hug, ще се изкажа след като гледам с превод, но такива моменти на приятелство, скрепено със спасяване на живот ми харесват. Както Фекели спаси живота на Йълмаз, Гюлтен - пак на Йълмаз. Може би и Йълмаз спаси живота на Зюлейха, не само честта ѝ, от онзи лихвар. Чувствам близки тези хора, които са спасили някого и след това са останали приятели. Дали горните ще останат такива до края на сериала, все още не зная. Гюлтен дава други сигнали, ще видим.

Не мога да слагам етикети на любовта. Ваня е писала, и аз преди време споменах - при всеки човек е различна, още повече - при всяка двойка. Всеки иска да бъде обичан - от Х или от Y, няма значение. Ако отговорят на чувствата му - няма егоизъм. Но ако не отговорят, той става ли егоист. Става егоист в стремежа си да получи любовта. Някои се отказват, други - не, и я искат на всяка цена, и нищо не може да ги откаже. На мен те са ми много по - интересни. Сигурно защото не бих могла да бъда "Демир".

# 666
Добро утро!  Hug

Дана  Hug, това, което предлагаш, е много модерно решение и друг филм.
От една страна, то предполага разговори, каквито нашите герои не могат да водят.
За такава свобода на мисленето и отношенията трябва да мине още  историческо време.
В Чукурова е валиден чаршафът, а това, което виждаме трябва да е близо до него.
От друга страна и по-важно, такова решение оставя детето на страната на майката.
Тъй като отношенията с Демир са под нулата, а любовта към Йълмаз жива,
няма как да се получи свързване в брака.

Така, както е показано в сериала,
детето свързва  Зюлейха и Демир по два начина и това е много важно за развоя на действието нататък.
Първо, двамата играят истинност на забременяването от Демир.
Това отговаря на традиционното разбиране и практика за вписване на небиологично дете в приемно семейство.
Приемането (при осиновяване напр.) остава в тайна.
Дотук това върви по плана на Хюнкяр, който е план по разбиранията на старата култура.
Вторият план се получава от това, че и Зюлейха, и Демир (той – евентуално) знаят за това, че детето е на Йълмаз.
Това е потенциалът за хода на действието нататък и той зависи от това дали Зюлейха ще бъде на финала с Йълмаз или с Демир.
Ако е с Йълмаз тя има възможност да оспорва детето докъдето им стигнат силите.
Ако остане с Демир, това би означавало да са стигнали до момента, когато могат вече да говорят по този въпрос открито.
Тогава е възможно да вземат заедно различни решения или да замълчат и двамата завинаги.
Последното не го вярвам, защото не би било добро послание към публиката.

Но така или иначе,
решението на сценаристите, което гледаме,
е много гъвкаво и работи и за двете възможности за развитие на сюжета.

Лучия, Hug докато четях интересния ти коментар ми хрумна това:
дали с кражбата на бижутата и парите Зюлейха не отмъсти по свой начин за богатия живот,
в който Демир я "потопи" още от началото, докато тя страдаше по Йълмаз.
Един вид, той и е давал тогава същите тези бижута,
а сега тя си ги взима, за да гледа неговото дете.
Нещо в такъв смисъл да има също в нейната постъпка.

# 667
Привет!
Толкова сте меки с Демир Яман в повечето случаи, че ако можеше Зюлейха да го погледне с тези очи, да го е дарила с внимание далеч преди "оживяването" на Йълмаз.  Grinning
Едно е да разбираме постъпките на героя, а друго - да гледаме на тях с неговите очи. Така и действията му изглеждат все приемливи, най-правилни, най-доброто за момента.
Ваня, когато Йълмаз избяга от затвора, след арестуването му Демир почти го преби, без да знае, че  е  бил в имението и е нападнал Хюнкар. Преби го "превантивно", именно защото със съществуването и любовта си към Зюлейха е заплаха за него и брака му. Към този момент Йълмаз не знаеше, че Зюлейха е жена на Демир (и Демир знаеше, че Йълмаз не знае това).
Повтаряме едни и същи неща от миналите серии, но всеки има различна оценка за тях. Аз не бих могла да ги оценявам с очите на Демир, т.е. да се идентифицирам (и солидаризирам) с неговата гледна точка. Намирам това за едностранчиво и тенденциозно.

Цитат
Мурат се изказа за Демир - "социопат" и пр., но ние не знаем какво биха казали Уур за Йълмаз и Хилал за Зюлейха. Още по - интересно Вахиде - за Хюнкар Wink  Второстепенните също са много интересни, не пренебрегвам никого...
Затова се връщаме към думите на М. Юналмъш за Демир, защото дава ясна оценка за героя си. Няма значение дали и какво останалите казват за своите герои, защото Демир е централен и нееднозначен образ. И затова на мен са ми важни не само качествата на героя и причините от миналото да е такъв, а и да оценявам действията му. А оценката на актьора е ясна. Съвпада до голяма степен и с моята оценка за определени действия, макар че не бих я "опаковала" с точно тези думи. А изборът на думите е негов и едва ли е случаен.
То не че прощаваме и на Хюнкар, Йълмаз, Шермин и пр.  Simple Smile
В последната серия Шермин и Фадик са най-отблъскващи. Особено Шермин, с каква злоба говори с малкия Аднан.  Stop

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 14:17 от Tania M.

# 668
Ваня Hug
Не мисля така...не мисля, че решението, което предлагам е модерно или че подобен разговор не може да се води. А за свободата на мисленето, ти сама даде за пример Демир, който в разрез със законите, културата и традициите на Чукурова, се ожени за жена, която е била нечия друга. Това нали би го заклеймило пред обществото като цяло, както и пред хай-лайфа в Адана. Значи за едно нещо Демир е новатор, смел човек, модернист, следващ тенденциите на Запада, където е учил, а за другото нещо - "чаршафа" и първата брачна нощ, както и конкретни разговори, изведнъж Демир отново се потапя в консерватизма на Чукурова. Едното и другото действия са по една линия - Зюлейха и в рамките на много кратък период от време, така че на мен това ми звучи нелепо и не ми е убедително. Или по една линия си модернист и смело вървиш срещу традициите или не. Ако е намерил сили в любовта си и е проявил модерно мислене да се ожени за жена, която не е невинна, то е можел да намери сили в любовта си и да използва идеите, придобити на запад, за да проведе един разговор също нетрадиционен за времето си. Не може да се твърди в един момент едно, а после съвсем друго за един и същи герой по една и съща линия на поведение и то в кратки срокове. Нали и Зюлейха е много над Йълмаз по модерност в любовта си...общо казано (по твои думи)...близка до Демир, та тя щеше да го разбере перфектно.
Отделно, за Йълмаз имаше изисквания да не отмъщава, което е традиционно за турския мъж и за онова време, отмъщение, свързано със собствената чест и достойнство, отделно от гнева за отнетата любима. Писах многократно, че решенията, които му давате са модерни и за такова мислене трябват години, но вие така и така не го приехте това.
В този ред на мисли, единственият герой, който може да носи модерните идеи, това е Демир. Той е учил в Европа, знае езици, образован е там. Дори Зюлейха и Йълмаз да са родени в Истанбул, това не е Европа, а и не са били част от хай-лайфа на Истанбул, а деца-сираци, живеещи в бедните квартали. Да, различно е от Чукурова, но не толкова. Така че, не от Йълмаз, а именно от Демир бих очаквала точно модерното поведение и да привлече Зюлейха с тип джентълменски начин на мислене, свободомислещ до определени граници, но залагащ повече на женските права и емоции, за разлика от традиционния мъж в Чукурова или Турция.
Играта Зюлейха я играеше, в зависимост от другите. Демир и Хюнкяр бяха диригентите. Играта на истинност за забременяването от Демир можеше да бъде друга, ако наистина Демир бе новатор и се бе оженил за Зюлейха от алтруистични чувства и любов. Тогава, при една неконсумирана връзка би поел риска, за който ти споменаваш често. Би поел този риск и ако решеше да остави Йълмаз жив от човещина или да говори с него още в затвора. Тогава това е поемане на риск. Демировото не беше нищо такова. Липсваше всякакъв риск за него, той беше премислил всичко - от "от вратата за краката" при Зюлейха до "мъртвите не говорят" за Йълмаз. Спорам до тук с тази тема, защото вече се повтаряме. Нека приемем, че имаме различни мнения по този въпрос. Hug Heart
И друго - не принизявам Зюлейха. Тя извърши всичко това съзнателно, но беше принудена и изнудена. Има огромна разлика. Един изнуден и принуден да върши нещо човек, търси винаги момента, за да промени статуквото...това е в човешката същност и инстинкт за самосъхранение. Зюлейха е встъпила в този брак, незнаейки истината, че Демир знае за нея и Йълмаз. Ако знаеше, че Демир е наясно, дали би се съгласила при тези условия на този брак...дали би повярвала, че Демир ще спаси годеника Йълмаз...противника си. Ами, не! Демир имаше голямо предимство - знаеше истината, но предлагайки брак, използва лъжата. А Зюлейха влезе в уговорка, която не би била приета от нея толкова лесно, защото бе изиграна. Зюлейха щеше да процедира по друг начин, ако знаеше, че Демир е научил истината. Тя също го излъга, но лъжата й имаше отношение единствено и само към живота на мъж, който ще е минимум 24 години в затвора, най-вероятно - до живот (единствено за живота му...Зюлейха не е мислела за бъдеща връзка с Йълмаз, защото след минимум 24 години затвор няма как въобще да си представи подобни планове...още повече, че през това време Йълмаз е можел да умре от болест или от рана при сбиване, а най-вероятното беше да е в затвора до живот). Зюлейха не е лъгала Демир за чувствата си, Демир беше напълно наясно, че Зюлейха не го обича.  Демировата игра имаше отношение към настоящето и с визия за бъдещето. А именно точно да впримчи законово Зюлейха с историята за "брата" и посля тя вече да няма никаква възможност за лавиране при никакви положения. Така че, за това за мен Зюлейха е жертва...защото тя жертва себе си за почти нищо в замяна. Уговорката не беше спазена нито от Хюнкяр, нито от Демир (диалога в ресторанта след бягството и последвалия между Демир и Хюнкяр още същата вечер, след като Демир си прибра Зюлейха).
Съгласна съм с теб за Зюлейха и бижутата, както и за откраднатите пари.
Лучия Hug,
Етикети на любовта се слагат при проблеми от страна на единия или другия - малтретиране, побоища, контрол, ревност, психически тормоз, обсесии и следене и т.н. Етикети се слагат както от психолози и психиатри, така и от полицаи по профилиране (профайлъри) и брачни консултанти. Точно за това Демировата любов спада към определена категория, защото първо - тя не е споделена и от факта, че не е споделена произтичат конкретни негативни последици за партньора, който не споделя любовта. Още повече, че Демировата любов никога не е била споделяна от Зюлейха...не е като да го е обичала, а после разлюбила и Демир е напълно наясно с това. Така, че някои негови изисквания към Зюлейха са патология, ако мога така да се изразя. Както биха били патология изискванията на вече разлюбен мъж, който не иска да приеме, че е разлюбен. Спирам и по този въпрос. Всеки нека приема нещата, така както го усеща. Аз съм съгласна с определението дадено от Мурат Ю. за своя герой. Неслучайно самият той се е занимавал с психология години наред, както и е консултиран от психолози, за да изиграе този образ.
Таня Hug съгласна съм с теб...отново мислим по подобен начин!

Хубав ден, момичета и до скоро!

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 13:49 от dana78

# 669
 wavey

SET/Прекрасни Хилял Heart Eyes и Мурат, Heart Eyes дано видя заедно и Зюлейха, и Демир в сериала толкова усмихнати. Praynig

https://vk.com/dizitur?z=video-73239167_456240305%2F1cb8305a115c … pl_wall_-73239167

Утре в 11:15 по ATV, ще има репортаж в Адана с актьори от сериала.
Анонс и промо фотки.
https://vk.com/birzamanlarcukur?z=video-82230597_456239893%2Fcee … pl_wall_-82230597

NEW

Еврикааааа,  Joy най-накрая се сетих на кого ми прилича Мурат, ами на Кенан Имирзалъолу(и двамата като се усмихнат чак очите им се усмихват, много са лъчезарни).

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 22:37 от Neidjal

# 670
Bir Zamanlar Çukurova 12. Bölüm fragmanı

"Beni affet oğlum!"

https://www.atv.com.tr/webtv/bir-zamanlar-cukurova/fragman/12?id … 99c3-eadbb9af5889
https://www.instagram.com/p/Bqk6rmPD790/
https://www.youtube.com/watch?v=olDclFX1kE4

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 23:15 от Tania M.

# 671
Привет, чукуровки!
Много интригуващ фраг!
Гюлтен ли се обеси?
Няма ли някой да се смили за превод Simple Smile

# 672
Май,май, Демир е прогонил Зю. Дали тя ги гледаше през прозереца ... 😫😫😫

# 673
Оффффф пък тая Гюлтен окончателно ми опротивя, голям праз че се обеси, откачалка(без извинение от моя страна за изказа ми).

# 674
Гюлтен сигурно ще я спасят и освен Йълмаз да се ожени за нея. Тя защо беше с Феки заедно пред къщата му и сякаш изпращаха Йълмаз с колата

Общи условия

Активация на акаунт