Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 155
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • над кукувичето гнездо
Моето бебе като чуе Зайченцето бяло и не е време за сън започва да пищи...представете си колко съм я пяла Grinning Но за приспиване още работи, пея я 2-3-4 пъти и сме готови.
Joy Аз вече се усещам, че мога да я пея докато сърфирам из нета и си чета разни неща.

# 136
Моето бебе като чуе Зайченцето бяло и не е време за сън започва да пищи...представете си колко съм я пяла Grinning Но за приспиване още работи, пея я 2-3-4 пъти и сме готови.
Joy Аз вече се усещам, че мога да я пея докато сърфирам из нета и си чета разни неща.
Аз затова разнообразявам с 10-тина песнички... Не, че пак не ги пея като не я приспивам 🤣🤣

# 137
  • над кукувичето гнездо
Всъщност, за малки бебета идеята на приспивната песничка е да е ритуал, който се асоциира с време за сън. Изграждане на условен рефлекс един вид. От тази гледна точка, не е желано голямо разнообразие, за да не се обърква бебето.
За едно тригодишно може и по-голямо разнообразие, но като си е свикнало с ритуала още от бебешка възраст, най-лесно е с най-познатата песничка. В противен случай застава нащрек, да не би да изтърве нещо интересно. Wink

# 138
Всъщност, за малки бебета идеята на приспивната песничка е да е ритуал, който се асоциира с време за сън. Изграждане на условен рефлекс един вид. От тази гледна точка, не е желано голямо разнообразие, за да не се обърква бебето.
За едно тригодишно може и по-голямо разнообразие, но като си е свикнало с ритуала още от бебешка възраст, най-лесно е с най-познатата песничка. В противен случай застава нащрек, да не би да изтърве нещо интересно. Wink
Ами аз отначало си я приспивам с тези песнички и заспива лесно и бързо.. Разпознава си ги всичките и знае, че се заспива с тях.. С една започва да нервничи..

# 139
Здравейте, чета редовно и дано не се повтарям. Имам ечемик на окото, за тази нощ се е появил втори на същото око. Пробвах с всички бабини методи, не минава. Мога ли да купя капки, притеснявам се, че повечето са с антибиотик.

# 140
  • над кукувичето гнездо
Здравейте, чета редовно и дано не се повтарям. Имам ечемик на окото, за тази нощ се е появил втори на същото око. Пробвах с всички бабини методи, не минава. Мога ли да купя капки, притеснявам се, че повечето са с антибиотик.
Най-добре би било да се консултирате с вашия АГ лекар или педиатъра на бебето. В първото мнение има линк към сайт е-лктаника, където може да проверите по активна съставка съвместимостта с кърмене. Антибиотика е локален, вероятно в ниска концентрация и не би трябвало да е проблем, но все пак е хубаво да проверит по един от горните начини.
Ако има препатили, дано пишат.

# 141
Пробвахте ли да капете кърма в окото.. Доста помага за всякакви проблеми с очите...

# 142
НЕ капете кърма, където ви падне в очи, носове и т.н. защото само си вредите. Кърмата е сладка и като попадне в окото примерно се разрежда с естествения секрет и резултата е чудесна среда за развитие на бактерии. Та проблема най-много да стане още по-голям. Антибиотичните капки надали са проблем, все пак са локални. Може да попитате педиатъра все пак. Колко голямо е вашето бебе? Колкото по-голямо е, толкова по-малко значение биха имали капките. Макситрол и Гентазон се изписват и на малки деца, за бебета не знам.

# 143
НЕ капете кърма, където ви падне в очи, носове и т.н. защото само си вредите. Кърмата е сладка и като попадне в окото примерно се разрежда с естествения секрет и резултата е чудесна среда за развитие на бактерии. Та проблема най-много да стане още по-голям. Антибиотичните капки надали са проблем, все пак са локални. Може да попитате педиатъра все пак. Колко голямо е вашето бебе? Колкото по-голямо е, толкова по-малко значение биха имали капките. Макситрол и Гентазон се изписват и на малки деца, за бебета не знам.
Изписвали са Макситрол на моето бебе.

# 144
  • над кукувичето гнездо
На моите са изписвали тобрекс и гентазон от съвсем малки, но за носа.

# 145
Дами, има ли някоя мама, която е пила антибиотик без да спира да кърми? Имам гнойна ангина, ще трябва да го пия. Педиатърът ни е в отпуск, а лечението ми е изписано от УНГ, според който не е проблем да кърмя.

# 146
  • над кукувичето гнездо
Пила съм, да. Аугментин и още някакъв после, но не помня какво беше.

# 147
И аз съм пила Аугментин.
За гнойна ангина препоръчвам : компрес със извара,да св сменя на 8часа, Ангин хил и Инфлуцид-по схема, гаргара с хладка отвара от лайка и сода.

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 13:59 от ДХ3

# 148
И аз съм пила Аугментин, най-вероятно и за ангината това трябва да пиете. Пийте го, не го мислете. Да знаете, че памперсите ще миришат на антибиотик, да не се стресирате. Също може бебето да има стомашен дискомфорт, но може да давате някакво пробиотиче.

# 149
Благодаря ви много! Аугментин ми е изписан, да, за 10 дни. Ще го пия и ще кърмя, успокоихте ме малко. Имам стрептокок пиогенис като находка от гърлен секрет. Лошото е, че и при бебето се изолира, явно е само носителство при него, но утре имаме час да кажат какво да го правя Sad

Общи условия

Активация на акаунт