Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 156
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Някои щамове на този стрептокок причиняват и скалатина, но явно вашия е от другите. На бебето ще му се отрази добре да посмучка мляко с антибиотик, за да се изчисти и то, а е възможно и на бебето да се изпише. Задължително си го пийте 10 дена, както е изписан, за да избие всичко.

# 151
Благодаря, Ваня. Очаквам и на бебето да изпишат антибиотик, от това, което четох за този стрептокок.

# 152
Благодаря, Ваня. Очаквам и на бебето да изпишат антибиотик, от това, което четох за този стрептокок.
Със сигурност ще изпишат.. Дано изпишат някой по - лек..

# 153
НЕ капете кърма, където ви падне в очи, носове и т.н. защото само си вредите. Кърмата е сладка и като попадне в окото примерно се разрежда с естествения секрет и резултата е чудесна среда за развитие на бактерии. Та проблема най-много да стане още по-голям. Антибиотичните капки надали са проблем, все пак са локални. Може да попитате педиатъра все пак. Колко голямо е вашето бебе? Колкото по-голямо е, толкова по-малко значение биха имали капките. Макситрол и Гентазон се изписват и на малки деца, за бебета не знам.

Бебето е на 6++, не капя кърма в окото, на вашето мнение съм.

# 154
Ваня,той до сега не е заспивал по друг начин,освен с мен....говоря за вкъщи,иначе навън е заспивал с баба си или баща си,но той в количката няма проблем.
А относно кърмата....не съм убедена,че това за нея е вярно....казвам го без капка заяждане,просто си разсъждавам логически 😀 Ако кърмата заради сладостта си беше среда за развитие на бактерии,то тогава и изцедената кърма би била такава. Отделно кърмата е стерилна,т.е. за да има бактериален растеж в нея,трябва тези бактерии да попаднат от някъде. Освен това в кърмата се съдържат антибактериални и противовъзпалителни съставки. Затова си мисля,че не е проблем да се прилага в окото....пак казвам,че не съм убедена 100% в думите си,разсъждавам логически.

# 155
Аз имам амбивалентни чувства относно кърмата като лекарство. Именно заради доводите на SweetAngel, има резон да помага,но пък някак не ми се иска да пробвам, защото разумът ми ме спира 😂 то ето това е интересно https://m.facebook.com/Xedrablog/photos/a.193306624140708/125075 … D&__tn__=EH-R

# 156
Ваня,той до сега не е заспивал по друг начин,освен с мен....говоря за вкъщи,иначе навън е заспивал с баба си или баща си,но той в количката няма проблем.
А относно кърмата....не съм убедена,че това за нея е вярно....казвам го без капка заяждане,просто си разсъждавам логически 😀 Ако кърмата заради сладостта си беше среда за развитие на бактерии,то тогава и изцедената кърма би била такава. Отделно кърмата е стерилна,т.е. за да има бактериален растеж в нея,трябва тези бактерии да попаднат от някъде. Освен това в кърмата се съдържат антибактериални и противовъзпалителни съставки. Затова си мисля,че не е проблем да се прилага в окото....пак казвам,че не съм убедена 100% в думите си,разсъждавам логически.
Не го приемам за заяждане, но искам да изясня (не от гледна на мама, а от гледна точка на човек, който е карал два семестъра микробиология). Първо кърмата е сладка, тя съдържа голямо количество въглехидрати, които повечето бактерии по дефиниция обичат да ядат в следствие на което се множат. Кърмата не е стерилна, ако беше нямаше да се дават съвети да пие майката прибиотик, които да стига до бебето, а такива съвети дават и консултантите по кърмене. Стерилна означава да няма никакви микроорганизми, а то има, но са полезни, т.е. непатогенни. За пример давам и прясното мляко в кутия от магазина, то не е стерилно, а в него патогените са сведени до минимум, но е изчислено, че ако се пресрочи съхранението млякото ще вкисне, защото "лошите" бактерии се намножават. Същото е и с кърмата, цеди се в стерилен контейнер, за да не се внася замързяване и след определено време се вкисва все пак. Конкретно за окото...то е възпалено, щом има възпаление има бактерия в случая (за това се лекува с антибиотик), слагайки кърма, която е прекрасна среда за развитието на бактерии, се подхранват патогените и възпалението се увеличава. Ако е невъзпалено око се слага кърма е ок, но на възпалено е малко безотговорно.

# 157
  • гр.Бургас
Здравейте!
Моето бебче е вече на 2 месеца. Като цяло нямам вече проблеми с кърменето , но от известно време имам едни болки в гърдите ,които започват от началото на гърдата и се спускат към зърното много бързо ,чувството е много странно като мравучкане и обикновено се случва след като е минало малко време от последното кърмене. Та въпросът ми е на какво се дължи това? Допълвам, че не усещам гърдите си напрегнати и на допир са меки.

# 158
Тони, усещаш как слиза млякото 😉 нищо тревожно.

# 159
Здравейте!
Моето бебче е вече на 2 месеца. Като цяло нямам вече проблеми с кърменето , но от известно време имам едни болки в гърдите ,които започват от началото на гърдата и се спускат към зърното много бързо ,чувството е много странно като мравучкане и обикновено се случва след като е минало малко време от последното кърмене. Та въпросът ми е на какво се дължи това? Допълвам, че не усещам гърдите си напрегнати и на допир са меки.
Като усещате това потича ли мляко, щръкват ли зърната? Ако да, това е рефлекса на потичане, който се задейства по-често като е по-малко бебето.

# 160
Здравейте!
Да това е слизането на млякото.. Аз го усещам, когато наближи време за кърмене и също така в момента на Кърменето, когато дъщеря ми стимулира и започва слизането на дълбокото мляко..

# 161
  • София
Здравейте момичета! Аз се отчитам с бебче на два дни и първи капки коластра от днес. Гърдите ми вече видимо наедрял и са напрегнати, зърната доста ме болят и добре, че съм сама в стая та си стоя гола. Малкия засука добре, но уцелихме чак с втората поза след консултация с книгата на Хедра.

Нормална ли е болката по време на сукане дори и при привидно добро и дълбоко захапване на зърното и ареолата?

# 162
Честито бебе!
Болката трябва да отмине за най-много минута, т.е. боли при засукването. След това по време на цялото ядене не трябва да боли. АКо ви боли по време на на цялото хранене може да има проблем със засукването и да е нужна корекция. Мажете с Лансинох, за да не станат рани, а болката минава след известно време, но в началото е така. Ходенето по гърди е много добър ход, много спасява положението. С второто ми кърмене установих, че ме боли по-малко ако оставям гърдите на въздух доста голяма част от деня и не слагам подплънки. Сега не ме боли дори и ако седя с подплънки.

# 163
  • над кукувичето гнездо
Ако скоро не сте кърмила, е нормална, да. Има период на привикване на нежната кожа към целодневното муцкане. Следете бебето дали издава звуци, различни от вдишване-засукване-преглъщане-издишване. Всичко мляскащо и т.н. означава недобро захапване. Ако всичко със захапката е ок, трябва да дадете време на гърдите ви да свикнат. Вече има всякакви кремчета за мазане, може да си вземете някакво. Не мийте често гърдите с вода, веднъж дневно измиване е достатъчно. Желателно е да избягвате сапун. Ако носите подплънки за кърмачки, поддържайте ги сухи и чисти.
Самите зърна и ареоли може да мажете с кърма и да оставяте така да изсъхнат.

# 164
Госпожа Лаленце, честито бебе! Радвам се да те видя тук ☺ Ваня ти е казала всичко. Но исках да честитя! 🌻🌼🌷🍼

Общи условия

Активация на акаунт