Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 122
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • гр. Варна
Някоя от вас да е пила Необианацид за болки с корема, докато кърми? Пише, че е съвместимо, но ме е страх да пия лекарства, но вече 5-ти ден ще се побъркам от болки..

# 31
Щом пише, че е съвместимо го пийте.

# 32
Някоя от вас да е пила Необианацид за болки с корема, докато кърми? Пише, че е съвместимо, но ме е страх да пия лекарства, но вече 5-ти ден ще се побъркам от болки..
Щом пише, че е съвместимо с Кърменето пий спокойно..

Да шишето на Медела.. В комплекта на помпата има шише.. Но въпреки че моята дъщеря само суче.. Не иска да пие кърма от шише,но се налагане да й давам, защото така и слагах капките за колики, не го искаше това шише.. От шишето на nuk що годе пиеше.. Поне да изпие капките за колики.. Но и сега не иска кърма от шише..

А за кърмата е индивидуално.. Родих вечерта и на др ден следобед ми беше сляза кърмата...

# 33
Шишето на медела е полезно, когато имаш бебе свикнало на шише и отказващо гърда. Нук, чико, томи типи и прочие просто пускат млякото, бебето не полага усилие да го изсмуква. А с медела - трябва да положи усилие да изсмуче от биберона млякото иначе мляко няма да пусне. При дохранване с АМ или свикнало в родилното на АМ бебе, нук шише няма да помогне за успешното засукване от гърда и спиране на добавката.
Не правя реклами, просто споделям аз как съм преодоляла подобен проблем.

Кърмените бебета не обичат шишета по мои наблюдения. Капки може и с лъжица да се дават при нужда. Моята дъщеря също отказа категорично шишето в последствие. Просто на мама гърдата си е къде по-удобна 😉

# 34
  • гр. Варна
А как давате вода на бебетата си и давате ли им след всяко хранене? Моето момче не  може също да пие от шише, като дам вода и все се задавя и ми взима акъла.. давам му по малко с лъжичка, колкото да си изплакне устичката..

# 35
Ми не даваме, ама тихо да не чуят педиатрите Grinning
Аз имах някакви мераци да давам вода, не за друго, ами с надеждата да свикне да пие вода, а не като голямото да не пие до късна възраст. Да ама не, така физиономия на погнуса направи, че това ми беше даването за първите 6 месеца. Не съм давала вода за плакнене. На първото давах уж да си плакне устата, ама сега не съм се пънала и гъби не сме имали.

# 36
Имам две деца, вода не съм им давала.Едното е родено в Испания, там ме изгледа педиатърът с учудване ,когато попитах да давам ли вода.Отговори: щом кърмите вода не е нужно!
Не съм им плакнала устите,гъбички не са имали никога.

# 37
Съгласна съм.. Именно за това в началото я пробвах с това шише, но го отказа.. Аз й давах колийф и мисля, че те не могат с лъжица.. Добавка с АМ никога не съм й давала..

Да водата.. Моята дъщеря, въпреки че не иска кърма от шише, носа си пие.. Доста вода и доста добре.. Даже не е с най-малкия биберон, а със средно голяма дупка.. Давам след ядене.. Между храненията, ако се пробуди нощем и не е гладна пак давам малко вода и продължава да спи..

# 38
Бебе под 6 месеца, кърмено на поискване, не е нужно да му се дава вода. Кърмата му утолява жаждата. Вода е хубаво да се дава със започването на интродуциране на твърди храни. Това са препоръките на СЗО.
Това плакнене на устата е пълна тъпотия. За жалост и в родилното така казват...гъбичките се появяват независимо дали давате или не вода. Появяват се често при лечение с антибиотик или просто неукрепнала имунна система https://www.medicalnewstoday.com/articles/179069.php

# 39
Аз малката я кърмя на поискване.. В началото изобщо не искаше вода, но после започна да пие и то доста водичка.. Несависимо, че я кърмя и щом иска, не я ограничавам от нея по никакъв начин.. Всяко дете има индивидуална нужда.. Има бебета, които имат нужда от повече течности.. Независимо, че сучат на поискване... Не и давам вода заради гъбичките.. Това е абсурдно според мен..

# 40
  • гр. Варна
Да и на мен така ми казаха за гъбите или ще има или няма да ги има, независимо дали пие вода Simple Smile

# 41
Темата за водата е ужасно конфликтна. Всяка капка вода е по-малко кърма за мен. За това цитирах СЗО, пък всеки си решава. Сега вече й предлагам вода, защото яде и твърда храна. Когато поиска - пие. Няма дете не пропило вода и непрояло твърда храна. Няма за къде да се бърза.

# 42
  • над кукувичето гнездо
Всяка глъдка вода е глъдка по-малко кърма. За по-малки, мързеливи и поспаливи бебета предлагането на вода вместо кърма може да повлияе наддаването и растежа. Вода е редно да се предлага със започване на захранването.
Когато бебето е по-малко то набавя необходимата вода с кърмата. Природата си го е измислила - първо в гърдите е по-воднистата кърма, след известно сукане идва и по-мазната част. Когато бебето е жадно, то си суква малко, колкото да си утоли жаждата, а когато е гладно продължава да суче по-продължително, с което стига и до мазното и по-хранително задно мляко.
Ето о обяснено по-нормално от моето описание:
https://xedra.wordpress.com/2012/06/25/fore-hindmilk/

Разбира се, бебето ще оцелее и ако пие вода, но защо му е нужна, като има от къде да си я набави по естествен път с добавка от полезни съставки?

# 43
Всяка глъдка вода е глъдка по-малко кърма. За по-малки, мързеливи и поспаливи бебета предлагането на вода вместо кърма може да повлияе наддаването и растежа. Вода е редно да се предлага със започване на захранването.
Когато бебето е по-малко то набавя необходимата вода с кърмата. Природата си го е измислила - първо в гърдите е по-воднистата кърма, след известно сукане идва и по-мазната част. Когато бебето е жадно, то си суква малко, колкото да си утоли жаждата, а когато е гладно продължава да суче по-продължително, с което стига и до мазното и по-хранително задно мляко.
Ето о обяснено по-нормално от моето описание:
https://xedra.wordpress.com/2012/06/25/fore-hindmilk/

Разбира се, бебето ще оцелее и ако пие вода, но защо му е нужна, като има от къде да си я набави по естествен път с добавка от полезни съставки?
Ми моята пие почти от началото вода и това не и пречи да суче на всеки 3-4 часа и да качва по килограм на месец.. Всеки има мнение.. Аз съм на мнение, че e редно между храненията да се предлага вода.. Ако пие пие, ако не не... Все пак на бъбреците им трябва и чиста вода.. Това за двата вида кърма мисля, че на всеки му е пределно ясно.. А и какво като излезете навън и детето като огладнее си власите гърдите да суче ли.. Аз тогава трябва да излизам гола..
А и дъщеря ми опитва..като разбере, че е вода, ако е жадна ще пие, ако не е няма пие.. Ако е гладна не може да се излъже да пие вода и тогава си иска да си суче..

# 44
Моята е на 6++ и до скоро сучеше на час и половина. Естествено, че й давам навън да суче.  Където и да сме, вдигам блузата и суче. В повечето големи магазини тип мол, икеа също, си има и стаи за кърмене и преповиване. И на ресторант сме били и съм я кърмила на масата, и в колата и къде ли не.

Общи условия

Активация на акаунт