Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 009
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
И двете си деца съм кърмила навън, циците ми никой не е видял,има си начини))
Щом кърмата е 90% вода защо трябва и чиста вода да постъпва в организма?! Бъбреците обработват целия обем течност в организма, не я делят по видове.
Казвам го от опит на лекарско мнение, дадено ми от педиатри, както и от прочетено по темата, не задължавам с думите си!
Simple Smile

# 46
  • над кукувичето гнездо
Да, точно така правим. Вадим си гърдите, хубаво се завъртаме да ни разгледат всички, сядаме насред площада и кърмим гладното си бебе, вместо да го залъгваме с водица.

Моника, тази тема е създадена с цел взаимопомощ. Радвам се, че вашият опит с почти всички практики, противоречащи на универсалната формула за успешно кърмене е позитивен. При много хора обаче не е такъв и в този случай класическите методи помагат за решаване на проблемите. Дано си давате сметка, че мненията ви могат да повлияят някоя четяща, неопитна мама и да я объркат. С най-добри намерения го пиша...

# 47
Почти не съм кърмила навън, не защото ме е срам или ми пука, просто бебето много се разсейва, а първото много повръщаше и трябваше да нося дрехи и на двете ни да се преобличаме. Кърмих в ресторант и само някой да ми беше направил забележка щях да го оскубя косъм по косъм. Дори и някой да ми види гърдите хич не ми пука, те са част от тялото както и ръцете и краката, всички са виждали, та да не се правят на ощипани. Вадя си гърдите и при родителите ми, не се притеснявам да кърмя пред баща ми, пред приятели, пред свекървата, нито пред брата на мъжа ми.

# 48
  • София
Така, официално съм на диета, а детето е с официална диагноза (поставена от гастроентеролог) АБКМ.  Засега диетата ми ще е без млечни, без телешко, без яйчен белтък и бобови. Дано, обаче, е само непоносимост и бързо да я израсте, макар и да възнамерявам преди захранването да направя консултация и с алерголог.

Извън тази тема да питам - хапят ли ви? Синът ми напоследък стиска доста неприятно с венци, от което ми се изправя косата. Не знам от какво се получава и как да го накарам да спре.

# 49
Хапеха и двамата, когато ги тормозеха зъбки.Поскарвах им се със сериозен тон- много ги забавляваше това!:))))

# 50
Феичке, поне вече знаеш със сигурност какъв е проблема. Болят го венците сигурно, дай му играчки, да ги хапе тях и да се чеше с тях. Малките плюшени са най-вървежни при моята беба.
А може би имаш предвид, че ти хапе зърното?

# 51
  • София
Не е ли рано за зъби? Утре става на три месеца...

Хапе не самото зърно, ами ареолата. Трудно ми е да обясня - както си суче хубаво в един момент и в следващия стисва венци. Ама хубаво ги стисва 😂

# 52
Не е ли рано за зъби? Утре става на три месеца...

Хапе не самото зърно, ами ареолата. Трудно ми е да обясня - както си суче хубаво в един момент и в следващия стисва венци. Ама хубаво ги стисва 😂
Точно! Около 3м. започват много да ги дразнят венците и да искат да бутат нещо в устата, плюнчат се много.

# 53
Здравей
Аз съм с много кърма на почти 2 месеца сме.Единствения начин е след хранене да цедиш  Ще вдигнеш температура. Цедиш до меки гърди ще полудяваш иначе. Извън храненето ми остава по 100 -200 мл. Иначе ще ти се пръснат гърдите. Това ми е трето дете и все е така било.

Здравейте, имам проблем с кърменето - твърде много мляко. Малката е на 6 седмици, хапва си доволно и качва тегло. изцяло на поискване е. Като е будна яде на всеки час, като спи не я будя. От самото начало имам много кърма, вкъщи идваха 2 консултантки по кърмене, защото имам болка, която се появява след като малката вече е приключила с яденето от ляво, болката продължава около час след това и започва от зърното и стига чак до гърба, в самата гърда е. И двете казаха,  че не могат да ми помогнат и ме насочиха към мамолог. Вчера ми беше часа и той също каза, че няма нищо обезпокоително за него. Освен въпросната болка започнаха да стават бучки. Не се изцеждам всеки ден, чат пат по 10-20 гр. за облекчаване. Помпата ми е електрическа Медела. Въпреки това от два дни е нещо нетърпимо. Тече много кърма,  не мога да спя от напрежение, не мога и да гушна бебето от болка и бучки. С всяко хранене правя масаж на бучката и тя намалява, след час се образува на друго място.  Нещо страшно е. Просто не знам какво да правя за да се регулира или малко да я намаля. Моля за съвети.

П.с. Живея в чужбина и не всички лекарства са ми достъпни свободно

# 54
Феичке, точно на три месеца и при моето бебе почнаха зъбите. Още няма избил зъб на вече 6 и половина, но гризе всичко.
Ми и аз й се карам и си издърпвам гърдата, като ме захапе.
Но го е правила само 2-3 пъти, но в останалото време все има нещо в устата -  ако няма друго под ръка, си яде чорапа. Дай някакви играчки да гризе. При мене специалните гризалки се оказаха пари на вятъра, да имаш едно на ум, но има едни мънички плюшени, все някоя от тях е вир вода, защото я е дъвкала.

# 55
Да, точно така правим. Вадим си гърдите, хубаво се завъртаме да ни разгледат всички, сядаме насред площада и кърмим гладното си бебе, вместо да го залъгваме с водица.

Моника, тази тема е създадена с цел взаимопомощ. Радвам се, че вашият опит с почти всички практики, противоречащи на универсалната формула за успешно кърмене е позитивен. При много хора обаче не е такъв и в този случай класическите методи помагат за решаване на проблемите. Дано си давате сметка, че мненията ви могат да повлияят някоя четяща, неопитна мама и да я объркат. С най-добри намерения го пиша...
Не я залъгвам с вода.. Ясно съм написала, че ако е гладна не пие вода и я отказва.. Но ако е жадна пие колкото иска.. Не я Васил вам.. А и повечето майки, които познавам също дават вода и децата също си наддават повече от добре...

# 56
  • София
Ох, той се плюнчи от известно време и все ръцете са му в устата (постоянно си мисля, че е гладен), а то какво било 😂 Давам му играчки, но още я няма тази координация да си ги бута в устата и да ги гризе.

# 57
Ох, той се плюнчи от известно време и все ръцете са му в устата (постоянно си мисля, че е гладен), а то какво било 😂 Давам му играчки, но още я няма тази координация да си ги бута в устата и да ги гризе.
И при моята всички гризалки се оказаха пари на вятъра... Това с хора немного е правила само няколко пъти... Лапа плюшени играчки или пръстите, ако няма нищо около нея.. И нас от около трети месец ни мъчат венците.. Работа вършат единствено гризалки на то ми типи тип биберон.. Ще му дойде рефлекса да дръвче още малко...

# 58
Феичка, чакай да видиш колко е приятно с избили долни зъби да захапе...моето сега го прави, защото я мъчат горните, виждат се как са наболи и тя даже опитва да се чеши там с долните. Бебетата се опитват да напаснат захапката си , защото и на тях им е странно новото положение. Вероятно е период и моето около 3 месеца хапеше. Понякога ме хапеше и ако не иска да яде, но аз съм разчела киселявенето като глад, тогава ясно ми показваше, че не иска като ме гризне.
И за диагнозата честито. Случайно лекаря да ви каза кога се очаква да се израсте?
Ако имате нужда от идеи какво да яде, пишете на лични, мога да давам предложения, защото съм го минала този път.

# 59
Феичка, какви симптоми прояви бебчето? Нашата педиатърка ми намеква за АБКМ и ме сложи на диета като твоята. Имаше еднократно изхождане със слуз и кървава жилка.

Общи условия

Активация на акаунт