Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 093
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Нормално е. Не мисли за това колко време прекарваш в кърмене, за това че къщата не е подредена, за това че бебето се буди като го оставиш, че не правиш нещо, както трябва и т.н. Приготви си храна на удобни парченца да можеш да си взимаш с една ръка, докато кърмиш. Намери си удобно място и позиция - легнала, седнала, полуседнала на легло, диван, фотьойл. Пусни си тихо тв, чети книга, слушай си музика на слушалки, гледай филм, чети си форума, въобще забрави че бързаш за някъде да правиш нещо друго. Повярвай ми после ще ти липсва това бездействие и то съвсем скоро след някой друг месец Simple Smile

# 676
  • София
Ваня, а пробвала ли си да даваш вода със спринцовките от нурофен или панадол( аз ползвах тази от биозин кидс) с тях се изсипва течността в устичката и става бавно , но аз така давах вода преди та даже и сега когато не иска вода .

# 677
И аз да кажа, че „познавам”  бебета, които и повече от час са висели да сучат, по цял ден Wink сучат малко,изморят се и подремнат, пак посучат и така. Останалото са го казали вече Simple Smile

За пиенето със сламка. Една позната научила нейното да пие със сламка като сложила сламката докато сучело (като със сондата все едно) и веднага схванало.

# 678
Два часа и половина по-късно най-накрая заспа.. не знам дали от ситост или от тотално изтощение. Може би сте прави, че прекалено бързам и искам нещата да се случват, да виждам по-бързи резултати от усилията... благодаря ви за подкрепата 🤗🤗🤗 Кърмя само в кръстосана люлка, при другите пози още не ми се получава и от там гърба ми е в ужасно състояние и много боли, та това че физически не ми е комфортно допринася за напрегнатостта. Ходих на масаж и ме отпусна малко, но си боли, понеже точно между плешките имам проблем от години. Знам, че стреса е враг на кърменето и се опитвам да се отпусна и да си правя нещо друго, но изпусна ли го от поглед, той си заспива или изпуска зърното и спира да суче. В понеделник звъня на консултант. Най-вероятно лесно и бързо ще ми помогне.
Целувам ви ❤

# 679
  • София
Малко да разведря новите мами в темата 😊. Влиза един ден каката в спалнята и с изненада ме пита: "Мамо, защо имаш супа на нощното щкафче? ".

# 680
Обмислям да ида за малко на коледното парти на фирмата,  в която работя. Като цяло ми се струва невъзможно и имам доста въпросителни. Ако въобще реша да отида, ще е след банята и яденето на малката. Идеята е да изцедя кърма, която да й оставя за едно хапване. Проблемите са следните -  кога да се цедя? През деня хапва на 2ч, аз давам и двете гърди - реално не ги изсуква. Решението е да дам само едната, а другата да изцедя. Имам шишенце на Томи Типи, от което е пила преди повече от 2 месеца (сега е на 3 месеца). Предполагам за 1 ядене няма да се отучи да суче, пък и е хапвала 2-3 пъти от него.

# 681
Не мисля, че да дадеш едната гърда, а пък да оставиш другата за цедене е добър вариант, тъй като тя е свикнала предполагам да изсуква горе-долу някакво количество от двете гърди, с което се наяжда.
По-скоро след като знаеш кога ще отсъстваш си приготви кърма няколко дни предварително. Т.е. ако партито е в петък, може вторник, сряда, четвъртък като заспи вечер по някое време да изцедиш и така да си направиш постепенно цяла порция. Изцеденото съхраняваш в хладилник.

# 682
  • В страната на мечтите
Аз много се извинявам, че отново ще занимавам аудиторията с моя тривиален блистер, обаче не издържам вече...Няма задръжка на мляко, обаче зърното ме боли постоянно, като суче бебка е ад! Солената вода и механичното отстраняване с игла някак не ми помагат, та да попитам за друг метод, ако има случайно? Някой беше споделил за компреси с разреден спирт, може ли повечко инфо? Побърквам се направо, рева със сълзи, викам от болка... Cry

# 683
Аз борих блистер тези дни. Усетих, че е запушена доста голяма част от гърдата и добре, че на 4-тия час се сетих да погледна зърното, защото  преди ми се беше случило същото и доста време не се сетих. Нямах стерилна игла, както и нямах време да ходя до аптеката с две болни деца вкъщи и спиртосах пинсетата и го отлепих блистера и започна да шурти мляко. На следващото ядене пак се беше лепнал, имаше проходимост, но като стиснех зърното пак се виждаше, че се събира в него мляко и тече след това и ме болеше като беше в това състояние. Разръчках аз по-здраво...така де не ръчкане, но гледах хубаво да открия дупчицата на канала и да няма възможност да се лепне пак и се оправи. Още се белее малко кожата, но не успявам да я махна, но не ме боли.

# 684
  • София
Момичета, вие какво мислите за по дълга пауза от 3 часс през ноща за хранене. Моята бебка се буди и търси на всеки 2 и 40 мин или 3, но през ноща около 1, 2, 3 зависи как и се пада, аз я будя като минат 3 часа от предходното , за да  я накърмя, ама със живи зорове.

# 685
  • над кукувичето гнездо
Може да си позволите една четиричасова пауза. Макар, според мен, да е по-добре да минете 3-кг „бариера”.
С първото дете в родилното ми казаха да будя на 3 часа. Той се оспиваше от жълтеница и едната нощ го чаках да се събуди. Е, отспа си шест часа човекът, а на мен накрая ми се поскараха, че го чакам, а не го храня на 3 часа. Хем той се роди 3240 гр.
Пробвайте без да будите бебчето, само го гушнете и му предложете. Или първо сменяте памперса, това все ще го поразбуди малко, поне колкото да ви помирише и да се ориентира.

# 686
Според мен можеш да си позволиш. Както си прецениш в общи линии. Синът ми се роди по-рано и имаше тежка жълтеница в продължение на около 50 дни. През деня будех на около 2 часа, но нощем никога не съм. В началото си спеше по 6 часа, после съкрати малко интервала, но като цяло още от малък не се е будил нощем на 2-3 часа, най-рано на 4. Това, че не го будих нощем, не му се отрази на теглото - наддваше си средно по килограм в първите месеци.

# 687
Здравейте Simple Smile Идвам да се отчета
Бях писала преди няколко страници, че дъщеря ми оставаше гладна през нощта и се наложи на 2 пъти да и давам добавка (тя е на 10 дни) според мен заради това, че в болницата миня взимаха за през нощта. След тези критични 2 вечери и здраво сукане на празен ход, както и редовно ядене на лактогенни храни и пиене на много вода, вече си цока и през нощта Simple Smile Благодаря за успокоението и ценната информация, която ми дадохте. Мислех да си искам сонда от болницата, но на контролното теглене беше наддала добре, а и вече сучеше и през нощта, та не видях смисъл.
Друг бърз въпрос: тя има по около 3-4 по-сериозни хранения на ден от по 30+ минути, а другите са по 10-15 - достатъчно ли са? Памперсите са добре.
Когато пусне сама зърното да предлагам ли пак същото? До момента я слагам на другата гърда, като понякога след кратък сън си търси, а понякога директно си заспива дълбоко.

# 688
  • София
От няколко дни забелязвам странна чувствителност на зърната. Чак кърменето ми е неприятно. Не е болка, просто е странно усещане. Някакви идеи от какво би могло да е?

# 689
  • София
Благодаря, момичета!
Май ще изчакам да вида, дали и как наддава и тогава пак ще го мисля. Днес ще идва педиатърката ии нз дали щв си носи везна, но ако не сшед седмица на контролния преглед ще видим как е. 😇
Маги и моята някой път яде 15 мин, друг и по 30 виси, но при мен може би зависи колко съм отпуснала гърдата, ако не съм изцедила мъничко тя повече се мъчи да цока, но се случва и да съм изцедила и пак да седи повече врмее.
Абе май от едната гърда имам повече струйки и по бързо се наяжда

Общи условия

Активация на акаунт