Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 096
  • 754
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Никаква везна! Това нещо не трябва да се продава за домашно ползване. А пък пробното кърмене го е измислил някой кретен, който със сигурност е бил против кърменето.

Сега, говоря от опит,в болницата правих пробно кърмене. Детето не бе изяло и 1/3 от това, което трябваше да изяде за съответния ден. Бутнаха ми директно АМ и ми казаха, че детето е гладно (спеше) и да го дохраня. Съответния ден бе качило 100 грама, с които успя да си върне рожденото тегло, без дори и да съм дала капчица АМ.

Вкъщи, под влияние на баби, които нон стоп питаха дали имам кърма, ама дали му стига и т.н. психясах и купих везна. Тази везна имаше дни, в които даваше, че детето е отслабнало или не качва. Съответно, аз психясах още повече, мъжът ми и той. Настояваше да давам АМ. Не давах. В други дни, везната показваше добро качване. Спрях да меря всеки ден. Веднъж на седмица, по едно и също време, при равни условия или приблизителни такива, е напълно достатъчно.

Отделно от това, по време на стачките на сина ми, пробвах пробните кърмения, за да проверя колко изяжда за денонощие. В един от случаите, везната показа, че е изял скромните 30 грама. Изцедих 50 мл. Дадох му ги с лъжичка. Везната измери, че е отслабнал с 50 грама. Отказах се да меря преди и след всяко хранене.

Целият този чаршаф го написах с идеята да ви помогне и да не си давате парите на вятъра. За Бога, сестри, не купувайте, един вид 🤣 Кърмете си децата спокойно и на поискване и не психясвайте за всяко грамче.

# 661
Имам нужда от всякакъв акъл! ТРЯБВА да накарам бебето да суче денем или да пие вода. Може да не суче, но трябва да изпива млякото някак. Тя не може да пие от шише, не може със сламка, с лъжица не иска. Не знам какво да правя, честно казано. Необходимостта се налага от това, че вчера бяхме с спешното, защото и се поду фонтанелата, което ме притесни защото е и с варицела сега. Казаха, че няма нищо притеснително, но е обезводнена и предложиха и на системи да я слагат, но отказах, защото идваше нощта, а тогава тя суче. След като се прибрахме се наяде (след цял ден категоричен отказ) и фонтанелата се прибра. Честно казано това противоречи на моята логика, ама каквото такова, важното е, че е добре, но искам да предотвратя случването на това отново, не че знам причината, но да направя поне каквото зависи от мен.

# 662
  • София
Ваня А., не си спомням колко голяо беше детето, но нито имам някакъв опит с деца, освен четиримесечния с моя син, но  дали би искала да пие с преходна/неразривна чаша, като голям човек?

# 663
На 9 месеца е и няма още уменията за такава чаша. Иначе за голямото бях купила всички възможни чаши, та ще ги пробвам. Сега давам вода с чаша с мек накрайник, но не е като да я пие.

# 664
Ваня, защо не опиташ с чашка от сироп за кашлица да даваш вода?

# 665
Ваня, не мога да дам съвет за начина на пиене на вода, но ме озадачиха лекарите. Аз знам, а и моята педиатърка така проверява, че са ако фонтанелата е хлътнала/вдлъбнат а, това може да е симптом на обезводняване. Съответно на моето дете често му хлътваше в началото като пиеше вода, но лекарката ми каза да гледам и памперсите, които си бяха ок. При вас как са памперсите?

# 666
  • София
Ваня, много неприятно. Единственото нещо, което се сещам е кърмене в банята, в коридора докато я люлееш. Това съм правила с каката. В сънено състояние. Голямата на 40 мин. от съня си се разбуждаше и веднага я слага на гърда. Така сучеше малко докато осъзнае какво се случва и пускаше, но пак беше нещо.
А с твърдата храна как е, нея приема ли я? Евентуално там да добавяш повече кърма.

# 667
Кръвните изследвания показаха, че е обезводнена, иначе по неведоми пътища фонтанелата беше изпъкнала.
Не иска да суче и в просъница денем, най-много да захапе за малко и след 5-6 глътки пуска.И люлеенето права не помага. Каши и пюрета повече яде, въпреки че кашата с кърма не я кефи много, предпочита да е с разредено плодово пюре. Памперсите са горе-долу добре, не знам баш, защото и на гърне пишка, но си пишка. Мен ме озадачи, че фонтанелата се оправи като се наяде снощи, а то какво ядене беше, мислех, че ще се пръсне.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 11:07 от Ваня А.

# 668
  • над кукувичето гнездо
Ваня А., пробвайте тази

Или тази

Първата е авент, втората нуби. Има ги в хиполенд или дм.

Другото, което се сещам, е да слагате повече вода в храната.

Моята щерка мбого обича да смуче мокри кърпи. В тази връзка, ако изплакнете хубаво някоя мокра кърпа, да падне химията и да я напоите с вода и това да предлагате. Знам, че звучи безумно, но е вариант някакъв.

# 669
Ооо, всичко се смуче, може да се пробва ако видя много зор. Сега като се наспи ще извадя наличните чаши да пробвам...всичко бих опитала, само да не се налага да прекрачвам отново прага на инфекциозно....

# 670
Ваня
Аз моите големите ги научих със сламка като ползвах от сокчетата сменя съдържанието и отдолу натисна да излезе течност. Така засмукаха.  Незнам дали ше подейства.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 16:03 от janakrasi

# 671
Добре, момичета, нормално ли е да седи на гърда 1 час? 😖 суче, заспива на гърда,  лигави се, тече му покрай устата, оригвам го и търси още... и няма заспиване като го оставя в легълцето - отворил уста и чака, плаче, дразни се. Аз затова дохранвам с изцедена кърма. Ако можех да си го нахраня само със сучене, сам да се избута и да си заспи, щеше да е идеално. Ама как става това 😢 вече съм много напрегната, нещо не правя както трябва? Вече имам повече кърма, сутринта изцедих 80 мл, така че явно той не суче както трябва. На път съм тотално да се откажа. Все се надявах, че сама ще се оправя и няма нужда да викам консултант...

# 672
Естествено, че е. И повече сме седели от 1 час. Търпение. Търпение и спокойствие. Бебето е малко, да суче му е трудно, изморява се, почива си, продължава. След оригване, предлагай другата гърда и така.
Това е кърменето, за всяка една от нас началото е било такова, но нещата скоро си идват на мястото. Кърми легнала, за да почиваш.
Кърма имаш. Трябва ти търпение. Трябва да се напаснете с бебо и да спреш да си втълпяваш, че нещо не е наред.

За твое успокоение, повикай консултант, за да види как засуква бебето. Но според мен имаш един единствен проблем - напрегната си много.
Намери си приятно занимание, зокато кърмиш - книга, форума, телефона, филм, бебето малко по-малко ще заякне и времето за кърмене ще намалее.

# 673
  • София
Флъфи, как ще се отказваш като имаш кърма? Кактусчто добре е казала - нормално е всичко, през което минаваш. И аз се чудех по едно време на кой свят се намирам, хубавото е, че фазите бързо се сменят. Важното е, че бебето се храни с най-добрата храна и е близко в прегръдките на мама. Толкова бързо растат, че после ще ни липсват тези моменти.

# 674
Флъфи, подкрепям мненията преди моето. Малко търпение само Simple Smile В началото наистина е така, после бебчето ще почне да суче по-бързо . Тогава пак ще си в чуденка какво става Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт