Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 153
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Ако мислиш,че се разраняват,може да пробваш със силиконови зърна,при мен доста помогнаха за справянето с този проблем. Първите дни е нормално кърмата да е повече,отколкото бебето може да изяде,може след кърмене да цедиш малко до облекчение,за да не става запушване. Иначе за болезненото място...топли компреси преди кърмене и масаж на мястото по посока зърното по време на кърмене.

# 106
Вземи си ланолин и важи зърната, за да заздравеят бързо и да приключи с болката.. И мен ме боляха в началото, мазах се три-четири дни и се оправих, същевременно малката вече свикна и за сука правилно и нямахме проблем и не са ми се разранявали повече.. Ако са много напрегнати след сукане гърдите, цеди до облекчение... За бучката, това най-вероятно е запушен канал.. Прави масажи както са ти написали.. Налагай с горещи компреси.. А преди кърмене с гореща вода на душа си напари гърдата, за да се отпушат каналите, а така пуска и по-лесно и повече кърма..

# 107
Трябва да се от пушат каналите, ако си си вкъщи само компреси или топла вода  и масаж, за да тръгне. Аз бях преди два месеца така за три дни в нас отпуших всичко гърдите спаднаха и почнахме. Имах и сега имам много кърма. От болницата ми казаха тогава топло и цедене на три часа това е.  Другото е количеството вода намали малко,докато се оправих намалих  защото пия много а това допринася за много кърма. Докато се отпушат внимавах.  Благодаря на форума и всички мами и в др. теми които четох и постъпих както ка писали.

Да питам нещо - еднократно досега събота срещу неделя гърдите ми бяха напълно меки кърмата намаля и самите гърди към мишницата ме заболяха като да имах и температура. Вчера си давах на детето и цедих както винаги. Днес всичко е нормално не ме боли кърма си има много. Случвало ли ви се е реших че спира но не. Отделно в дясно каналите са по тесни и имам повече трудност там вкл  имам като възли и като изцедя се маха всичко. Но аз имам мастопатия от предните две бебета така че....

Последно да ме посъветвате😀
Ореолата и зърното в ляво от началото до сега ме болят докато бебка засуче.  Търпи се и като суче отминава. Няма рана не знам защо е така само от ляво. Случвало ли ви се е?

Успех на всички мами 🙋

Здравейте мами . Родих преди 4 дена и от 2 имам вече тройно по големи гърди и кърма , не е коластра вече . Малко ми е трудно с това обхващане на цялото зърно с устата му и често смуче само зърното и вече са ми болезнени .
Другото което е че едната гърда от страни ме боли и май усещам като бучка . Нещо неправилно ли правя и има ли превенция да не стане мастит ? Кърмя на 2-3 часа , редувам гърдите .

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 15:48 от janakrasi

# 108
Мен малкият не знам как ме засмукваше, но си ме боляха зърната през целия период на кърмене, не ми беше много комфортно.

# 109
Цвети, радвам се, че количеството кърма се увеличава и вече си по-спокойна.

Рената, мисля, че не е лоша идея да си вземеш Лецитин за превенция на запушвания. Щом те боли при засукване опитай със силиконови зърна.

Да доклавам и новините от днешния преглед. За 40 дни +600гр и 4см. Вече е 6400 и 64см. И педиатърката още и дума не е издумала за захранване, а след 5 дена става на 6 р.м. и 5 к.м. Grinning

# 110
Рената, аз не разбрах на поискване ли даваш гърда или по свое усмотрение на интервал 2-3 часа?
За мен интервал 3 часа е голям за новородено. Превенцията е кърмене на поискване и даваш да суче първо от гърдата, която има запушване. Диди ти е казала за лецитина. Подробни съвети за запушвания на канали има на страница 2 от настоящата тема http://m.bg-mamma.com/?topic=1073346.15.
Без да се заяждам, но се пита едно и също, а не се чете темата, в която дискутираме през страница едни и същи казуси. И аз съм била в това положение, но изчетох темата и линковете от заглавната страница.
Диди, чудесна новина 🙂🤗😊
Жанакраси а сигурна ли си, че не е запушване, просто някъде по-навътре, това би обяснило болката в зърното.
Аз съм против цеденето, ако бебето си суче, може да се докара хиперлактация с това цедене, защото се задава на тялото сигнализация за още и още мляко, а от там и запушвания. Естествено, има случаи, които го налагат, но при бебе, което е при майка си и суче успешно, за мен е излишно. Дори като съм запушена, което напоследък е всяка седмица покрай захранването, не се цедя ако гърдите ми не са камък. Да, има буци, но болката е минимална и давам запушената гърда приоритетно. До 1 ден, максимум 2, запушванията са минали.

# 111
LittleCactus,
Много благодаря, аз също помислих. Ще видя как ще върви, ако има нещо идните дни ще пробвам лецитин. Но не мога да не цедя.  Това е трето детенце. С големия не цедих и сега нося мастопатия. Със средния цедих и сега. Иначе се раздува но аз съм си такава😀

# 112
И аз имам мастопатия , но тя не се получава от кърменето,мисля?!

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 20:43 от ДХ3

# 113
При мен от застоя наай накрая нерезорбирана част.

# 114
  • София
Аз пак съм със запушване. Да попитам - какъв лецитин пиете и той соев ли е?

# 115
Соев, но ако намерите слънчогледов ще е по-добре, не за запушването, а уж е по-здравословен.

# 116
Аз пия слънчогледов. Консултант по кърменето ми го препоръча, заради проблемът с щитовидната жлеза. Купувам го от Ремедиум.

# 117
  • София
Соев, но ако намерите слънчогледов ще е по-добре, не за запушването, а уж е по-здравословен.

И аз имам соев, но заради алергията на детето не смея да го пия.

Myview, може ли да ми пишеш на лични какъв точно е?

# 118
Здравейте до сега само ви четях и си отговарях на много въпроси Simple Smile Горда мама съм на почти 4 месечен юнак, днес бяхме на преглед и тъй като наддава малкия повече отколкото трябва според неговата педиатърка.Изцяло на кърма е храня го на поискване и смятам ,че не преяжда ако не е гладен не иска да яде като си хапне сам пуска, понякога се доприспива с биберон. Дори в началото да не са ми били ясни сигналите му смятам,че вече сме се поопознали Simple Smile Не повръща след ядене за това мисля, че правим нещата правилно.Тя ме кара да го правя да яде по 6 пъти през другото време да давам вода. Вие какво мислите?
Роден - 3110; 50см
Изписан - 2930 (24.07/29.07)
15.08 - 3680
29.08 - 4130
12.09 - 4620
10.10 - 6330
14.11 - 7840 ; 62см

# 119
Здравейте до сега само ви четях и си отговарях на много въпроси Simple Smile Горда мама съм на почти 4 месечен юнак, днес бяхме на преглед и тъй като наддава малкия повече отколкото трябва според неговата педиатърка.Изцяло на кърма е храня го на поискване и смятам ,че не преяжда ако не е гладен не иска да яде като си хапне сам пуска, понякога се доприспива с биберон. Дори в началото да не са ми били ясни сигналите му смятам,че вече сме се поопознали Simple Smile Не повръща след ядене за това мисля, че правим нещата правилно.Тя ме кара да го правя да яде по 6 пъти през другото време да давам вода. Вие какво мислите?
Роден - 3110; 50см
Изписан - 2930 (24.07/29.07)
15.08 - 3680
29.08 - 4130
12.09 - 4620
10.10 - 6330
14.11 - 7840 ; 62см

Мисля, че това е глупост да го наливаш с вода, а и ако е гладен най-вероятно няма да се за лъже с вода.. Моята дъщеря никога не ги бърка.. Ако е гладна не пие вода, само ако е жадна.. Моята дъщеря си наддава по килограм на месец и също е само на кърма.. И не са ми казвали нищо подобно.. А тя си суче отдавна по 5-6 пъти дневно заедно с нощното кърмене..

Общи условия

Активация на акаунт