Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 153
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Любенова,
Без да се заяждам, абсолютно идентичен казус е дискутиран в края на страница 5 и началото на страница 6 от настоящата тема. Нали ни четете, върнете 3 страници назад за да не се повтаряме.
П.С. Бебето ви е нормално, педиатърът за смяна, вода на бебе, кърмено на поискване не е нужно да се дава, преди 6 месец, когато се интродуцират твърдите храни. Кърмете се на поискване и не се стресирайте за глупости.

# 121
Любенова,
Без да се заяждам, абсолютно идентичен казус е дискутиран в края на страница 5 и началото на страница 6 от настоящата тема. Нали ни четете, върнете 3 страници назад за да не се повтаряме.

Да прочетох го ,но понеже при нас качването е повечко за това обмислях да не би да не е нещо както трябва. Пропуснах да спомена, че малкия се роди в края на 8-мия месец ако това има някакво значение. Като цяло гледам да се доверявам на инстиктите. Има моменти, в които все пак се съмнявам в себе си.

# 122
А не бива да се съмнявате в себе си! Ето тук има актуална информация за стандарти на тегло http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/
За мен педиатър, който казва давайте вода и още по-лошо "залъгвайте с вода" не е адекватен лекар. Бебето изсуква толкова от колкото се нуждае, след 2-3 месеца ще стане подвижно бебето и наддаването рязко ще спадне, защото ще гори калории. И вие правилно си го храните на поискване. Всеки път като чуя тая реплика с водата се сещам за свекърва ми " аз не го хранех нощно време да му почива стомахчето и му давах вода, беше много ревливо бебе"....

# 123
Аз все си казвам, че тя ми е само за имунизациите просто е със остаряло мислене за кърменето като цяло. Иначе често чувам и аз от майка ми , баба ми и т.н. какво е това кърмене как така няма да има режим, остави го да си поплаче и т.н. Ако сега не си гушкаме децата и не сме до тях, когато имат нужда от нас кога.

# 124
Любенова и според мен ще направиш глупост,ако започнеш да залъгваш с вода. Мн добре си се ориентираш за детето,доверявай се повече на инстинкта си 😊 То и моят педиатър искаше да дохранвам,защото бебето ядяло на 2 часа и качвало само по 500гр,както и да махам нощното кърмене и да залъгвам точно с вода,ама....не му се получи 😁 Мойте уважения,невероятен лекар е,ама по отношение на кърмене....си има неговите разбирания. Да ти е живо и здраво бебчето,Кактусче правилно ти е казала-тепърва идват активните месеци,а и в един момент ако се замислиш ще осъзнаеш,че детето все пак си има режим 😉
Аз с едно въпросче или по скоро молба за идеи и предложения-малкият е на почти 1г и след около 5-6мес ще тръгва на ясла,а си е пристрастено кърмаче,заспиването е само на гърда или в количката,но това за яслата не върши работа. Иска ми се по отрано да започна да го привиквам следобяд да не заспива със сучене,а не да е в последния момент. Идеи как може да стане това...чувала съм за четене на приказки,ще го пробвам,но някой ако от личен опит може да сподели друго...

# 125
  • София
Моето запушване се оказа заради блистер. От два часа правя всичко, посочено в блога на Хедра, обаче не мога да го махна. С помпата не изцежда нищо, дори и да съм видяла под гореща вода в банята. На ръка не успявам кой знае колко. Бебето спи непробудно. Някакви идеи какво да направя, за да изцедя гърдата преди да е станала на камък?

# 126
  • Варна
Любенова, моето кърмаче е 7300 на 3 месеца и 10 дни. Педиатърката дума не обелва, че е прекалено. А и в последния месец и малко е качил само килограм. Радвайте се на детето и толкоз. Като пропълзи всичко ще си дойде на мястото.

# 127
Стерилна игла и отлепване на блистера, а след процедурата хубава дезинфекция със спирт. Аз моя блистер само така успях да го оправя. Мъчих се няколко дни, но не минаваше и "хирургически" реших проблема.

# 128
  • над кукувичето гнездо
Sweet angel, успоредно с кърменето въведете друг ритуал за приспиване - нежно галене над веждичката с върха на пръста в посока от основата на носа към слепоочието; люлеене; песничка (обикновено е Зайченцето бяло до откат); галене с цяла длан по гръбчето от вратлето към дупето...постепенно измествате единия ритуал с другия, или възлагате на друг човек да го прави.

# 129
SweetAngel, ако някой друг гледа детето как заспива? Често децата се държат различно с майка си и с другите, та може да няма проблем. В градината на моето дете четат приказки докато и последните очички се затворят Simple Smile Нооо аз ако се опитам да направя нещо такова няма да постигна този ефект, та четеца си има значение и факта, че не е мама и няма мляко ще се забележи от детето.

# 130
  • София
Стерилна игла и отлепване на блистера, а след процедурата хубава дезинфекция със спирт. Аз моя блистер само така успях да го оправя. Мъчих се няколко дни, но не минаваше и "хирургически" реших проблема.

Уф, от този начин ме е страх... Иначе, сега сложих компрес с картоф, дано помогне. Иначе, все още нямам температура, дано се справя с проблема тази нощ.

# 131
И аз се опитвам да галя по гръбчето или главата,  Но то е едно бутане на ръката, едно мятане... Отделно ако се събуди докато го местя в леглото са писъци и рев. Освен да науча зайченцето бяло и да опитвам с него 😂

# 132
  • над кукувичето гнездо
Значи пробвайте с енергично и леко порупване по дупето

# 133
Моето бебе като чуе Зайченцето бяло и не е време за сън започва да пищи...представете си колко съм я пяла Grinning Но за приспиване още работи, пея я 2-3-4 пъти и сме готови.

# 134
Любенова, моето кърмаче е 7300 на 3 месеца и 10 дни. Педиатърката дума не обелва, че е прекалено. А и в последния месец и малко е качил само килограм. Радвайте се на детето и толкоз. Като пропълзи всичко ще си дойде на мястото.

Много благодаря за подкрепата Simple Smile. Вече съм много по-спокойна и кратките ми съмнения вече отшумяха. Със сигурност няма да залъгвам детето с вода, дори и да исках той не я пие Simple Smile. Хубав и успешен ден на всички и много радост с бебоците.

Общи условия

Активация на акаунт