Откраднат живот 65: Анатомия на гнева...

• 27 521
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Разпиляна във въображението
Ние какви завъртяни ги мислим, едни връзки правим, а накрая сценаристите ни изненадват с нещо плоско Simple Smile

# 646
На промото Зорница споделя със Захариев положението и той моли след това Марио да бъде внимателен с нея и , че е цяло чудо , че след такова прежиняване още се държи .

# 647
А според мен Захариев минава покрай него тъкмо, когато излиза от операционната и му казва нещо от рода на, че сега ще даде пробите на полицията и тя ще даде показания. Той запуден ще тръгне да бяга след него и да го пита за какво говори. Animal Smiley Cat примерно

# 648
А според мен Захариев минава покрай него тъкмо, когато излиза от операционната и му казва нещо от рода на, че сега ще даде пробите на полицията и тя ще даде показания. Той запуден ще тръгне да бяга след него и да го пита за какво говори. Animal Smiley Cat примерно

Нещо такова май става, защото Захариев говори за показания и Марио го пита за какво става дума - т.е. Захариев започва разговора, като си мисли, че Марио е наясно.

# 649
Ние какви завъртяни ги мислим, едни връзки правим, а накрая сценаристите ни изненадват с нещо плоско Simple Smile

Мда, накрая ще излезе нещо много, много плоско и обикновено Simple Smile

# 650
Аз също останах с впечатление, че когато Захариев говори с него, Марио хабер си няма за какво става дума. Т.е., никой нищо не му е казвал.

# 651
  • София
За мен е пълно безумие и Христо и Виктор, да заподозрят за проблем със Зорница и да не кажат на Марио. Каквото и да е, каквито и съперници да са Банков и Ковачев, са преди всичко хора и лекари. За това си мисля, че ще си траят понеже предполагат, че Зорница е била с друг мъж.

Ух и аз вече не знам. Наистина ние ги мислим някакви сложни, логични, а то накрая се оказва нещо съвсем различно.

# 652
Всъщност редно ли е сериалите от този вид да бъдат гледани с деца? Нищо против и всеки си знае, но ми е странно, че децата под 12 не са в леглата с книжка.

Много хубава тема си повдигнала. Според мен не е редно. Даже отдавна си мисля, че в епизодите, в които има такива сцени, трябва предварително да се казва, че не е подходящо за аудитория под N години, където обаче N не знам колко да е - 18, 16, 14, 12? Специално визирам тази последна сцена, онази с Ина и Фотев, онази червената в банята с Марио и Зорница, Ина и Боби първия път, имало е и други... а, да, Марио и Зорница в колата, Стаменова и Врабчев и т.н. Аз също като теб, Калинка, обвинявам нашите, че ме оставяха да гледам какво ли не, мислейки че постъпват правилно - да видя, да знам за какво става въпрос, но всъщност детската психика е много крехка и до една определена възраст възприема всичко като чиста монета и щом го е видяло и съществува, значи е нещо нормално.

Моето дете е на 4 и някои неща са му интересни - там където си говорят мило без да се карат или сцени с деца. Но пръста ми е постоянно на копче за смяна на канала или за превъртане и усетя ли че наближава такъв момент или почне и веднага сменям и след малко се връщам с надеждата да е минал вече. Иначе някой път се заиграва в другата стая или гледа детски филм, но няма гаранция. Според мен трябва да се помисли върху това и да се прокара някакъв закон. За продуктово позициониране явно е задължително, а възрастова граница не, странна държава. 

# 653
  • София
Напълно излишно беше това изнасилване. Отделно, че не се показват такива брутализми в 20:00 ч. Но у нас всичко може... Отделно сега цял сезон ще се помни и коментира само това. С една безумно жестока сцена съсипаха освен самата героиня Зорница (какво не и се случи вече на тази жена, ужас) и основните сюжетни линии - завръщането на Банков, новият директор професор Цонев, основното мото Христо и Кая (то там си е една кръгла нула така или иначе) и т.н. И след 10 години ако попитат нещо за сериала веднага ще изникне тази трагедия. Но пък го направиха с нужната доза суров реализъм и с отлична актьорска игра, само недоумявам как е допуснато това да се излъчва в този часови диапазон/пояс. Ако искат обаче да им пишем отличен 6 по отношение на сцената и последиците от нея, то трябва много добре да си изиграят останалите карти, а не да прибързват или залитат в плоските и лесни за смилане клишета. Като са решили да го играят така дръзко, ами хайде продължавайте, пък ще видим...
Аз продължавам да си чакам щастлив край за всички, но ще видим, вече и аз не знам...

# 654
Дяволо, аз едно не разбрах. Не е първата сцена на изнасилване, която сме гледали - веднага се сещам за Под прикритие, в други бг филми и сериали сигурно е имало, в чужди съвсем, а който гледа Игра на тронове, изобщо не би следвало да се впечатли. И по-сурови са били.
Въпреки това тази сцена предизвика много шок и вълнения. Е защо?
На мен също силно ми въздейства и все пак си задавам този въпрос.

# 655
  • София
Едно много хубаво и различно интервю с Велислав Павлов. Изключително интелигентен, фин и харизматичен актьор.
https://impressio.dir.bg/interview/vazdesashtiyat-velislav-pavlo … ntervyu-s-dushata

# 656
Беше много добре изпипана сцена , като музика, декори, последователност на действията. Психото за всичко беше помислил и това, че не започна с насилието, го направи още по-зловещо. И като добавим изключителната игра и на двамата, просто нямаше как да не въздейства много силно.
Но наистина е много важно как ще продължат и какво ще покажат занапред.

# 657
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всъщност редно ли е сериалите от този вид да бъдат гледани с деца? Нищо против и всеки си знае, но ми е странно, че децата под 12 не са в леглата с книжка.

Много хубава тема си повдигнала. Според мен не е редно. Даже отдавна си мисля, че в епизодите, в които има такива сцени, трябва предварително да се казва, че не е подходящо за аудитория под....

Според мен трябва да се помисли върху това и да се прокара някакъв закон. За продуктово позициониране явно е задължително, а възрастова граница не, странна държава. 

Понякога не е нужно да има закон, а родителите трябва да са тези, които да вземат подобно решение. Честно не разбирам какво разбира и гледа едно дете на 4. Само му се обременява главичката с неща, които не може да асимилира, вместо да се занимава с мама и тати с нещо на неговото ниво или да си е в леглото. Няма нищо страшно и срамно в ранното лягане. Виждам разликата при моите ученици и тяхното функциониране през деня, в зависимост от кога си лягат. След 12 години им разрешават по-късно да лягат, след като до тази възраст са лягали в диапазон от 18.3о до 20. И нещата никак не са в полза на онези, които сега си лягат в 22.

Според мен никой не вижда Зорница, когато слиза от линейката. Монтаж е! А сцената беше много добре изиграна и затова е толкова реалистична и оставяща траен спомен.

# 658
  • Другата България
Изгледах отново епизода.
Зорница има рана на крака и следи от връзването на китките. Само слепец не би го забелязал. Така че смятам, че Банков не си е мислил изобщо, че това е било романтична среща, завършила с насилие. Не знам всъщност какво си е мислил, но след като Зорница изглежда по този начин и да си го помислиш е подигравка от страна на сценаристите, ако така са го замислили и сътворили.
Момичета, чета ви и ви се радвам, но нямам възможност да пиша редовно, затова и не започвам. Иначе съм от фенките на сериала. Питането ми е колко епизода има сезона, до кога е? Този беше 36 мисля. И нали продължава от вторник до петък? Защото някой назад беше написал понеделник.....

# 659
  • Там,където се събуждам щастлива.
52—54 епизода до Коледа. От вторник до петък. Предполагам последните два ще са двойни.

Общи условия

Активация на акаунт