Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 691
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Milena1823, за нощните изпотявания и отпадналостта може да провериш вит.д също - при мен това се оказа проблема.

# 601
Имам неприятното усещане като при цистит, парещо (като протъркано). Обаче като пишкам не пари, не боли, не пишкам по-често от обикновено. Преди да ми дойде и по време на цикъл не го усещам, спре ли ми, веднага се започва. Не е постоянно, като седя се усилва. Като спя, примерно, го няма. Ходих на гинеколог, нищо не вижда, цитонамазка нормална. Не ме сърби, няма нищо зачервено, възпалено. Какво е това чудо гадно и към какъв лекар да се обърна?

# 602
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Имам неприятното усещане като при цистит, парещо (като протъркано). Обаче като пишкам не пари, не боли, не пишкам по-често от обикновено. Преди да ми дойде и по време на цикъл не го усещам, спре ли ми, веднага се започва. Не е постоянно, като седя се усилва. Като спя, примерно, го няма. Ходих на гинеколог, нищо не вижда, цитонамазка нормална. Не ме сърби, няма нищо зачервено, възпалено. Какво е това чудо гадно и към какъв лекар да се обърна?
Уролог може би, преди време имах подобни симптоми и изкарах камъче.

# 603
Ами от време на време ми излизат афти в устата, на два пъти ми се поду глезена и от време на време ме позаболява китка, врат, бедро... другото което доста ме притеснява са нощни изпотявания от време на време, не са много обилни, но се усещам.. като цяло отпадналост, много трудно се концентрирам, започва главоболие.. така погледнато ми звучи много зле на мен поне 😔, доктора казва няма автоуминно

Не знам дали от хронично възпалени сливици може да получа неразположения от типа..

На мен това ми звучи като гноясали сливици. Сестра ми имаше абсолютно същите оплаквания като малка и нашите я заведоха до специалист в Александровска едно време, и той каза, че това се получава от гнойни сливици. Извадиха й сливиците и лекаря ги показал на мама, че били целите бели. След това оплакванията спряха.

# 604

Пиеш ли достатъчно течности? Ядеш ли често цитрусови плодове? На мен ми се получава същото зимата като ям много мандаринки, портокали или пия чая с лимон. Явно тази киселинност го образува при мен.

# 605
Скрит текст:
Пиеш ли достатъчно течности? Ядеш ли често цитрусови плодове? На мен ми се получава същото зимата като ям много мандаринки, портокали или пия чая с лимон. Явно тази киселинност го образува при мен.
[/quote]

Не ям много цитруси, ама и вода почти не пия, сигурно има цели дни, в които не пия вода. Все си го повтарям и нищо не променям.

# 606
Скрит текст:

Не ям много цитруси, ама и вода почти не пия, сигурно има цели дни, в които не пия вода. Все си го повтарям и нищо не променям.
[/quote]

Внимавай много с това, защото женския организъм е податлив към образуване на камъни и песъчинки. Казвам го от ооит. Цял живот не мога да пия вода, преди пих най много по 500 мл на ден. Ама като усетих нечовешката болка от кризата и накрая страх лозе пази. И сега си пия литър и половина, два, че съм ниска и слаба и ако пия повече ми става лошо. Защо не пробваш с чайове. Честно казано и досега не мога да пия вода и не ми е вкусна, но си правя много чайове и това ме зариби да си вземам различни видове и да опитвам Simple Smile

# 607
Здравейте,момичета.Имам питане към вас.От три години със съпруга ми се опитваме да правим опити,но без успех.Правим опити най-много два месеца и до там.Първо бактерии,после други здравословни проблеми и сега вече два месеца гъбички след дълго лечение с антибиотици Sad Говорих с докторката ми и тя ми каза,че може да пия Микомакс в първия ден от цикъла,а след това да си правим опити,но нямам идея дали това е ок.Според мен не е ок да правим опити с гъбички,но вече ми писна и нямам идея какво да направя Cry

# 608
Благодаря ви момичета! Да, наистина витамин Д ми е на долна граница, по 10 капки на седмица Вигантол ми казаха.
Ще посетя и специалист за сливиците и ще пусна изследванията, които препоръчахте. Благодаря ви 💙

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 16:57 от Milena1823

# 609
  • софия
Благодаря ви момичета! Да, наистина витамин Д ми е на долна граница, по 10 капки на седмица Вигантол ми казаха.
💙
ендокринолозите явно предписват такива скромни дози - и на мен ми препоръчаха 2х10к вигантол седмично. но  аз пих 6 м  по 10 к ДНЕВНО с храна и вит к2. вит.д .  в началото ми беше 15 - след 6м. стигнах 45, сега продължавам х 3-4 к.дневно поне цялата зима и тогава ще изследвам пак. но изпотяванията доста бързо се повлияха. успех!

# 610
Ох, объркала съм се - и на мен 2 пъти седмично по 10 капки, но и аз мисля, че са малко. Предполагам няма начин да предозирам? А на гладно ли ги взимате? Поздрави! 🌸

# 611
Виганотла се пие с мазна храна, или ако не приемаш мазна храна, с нещо мазно-лъжица кокосово масло, кашкавал и т.н.

# 612
Здравейте. Препоръчайте ми нещо за сърцебиене, освен мента, глог, валериан.

# 613
Здравейте. Препоръчайте ми нещо за сърцебиене, освен мента, глог, валериан.

Валидол, друго, което на мен ми помага е Магнезий

# 614
Хвана ме някакъв вирус. Колегите са болни с повръщане и явно съм хванала от тях. Сутринта вчера ме боля корема и бях с разтройство, пих ентерол и спря, но следобяд каквото пиех или хапвах и започнах да повръщам всичко. Почти не бях яла. Вдигнах и темп до 38.3. Сега станах и е 37.2. Имам пак някакво неразположение на стомаха. Какво ще ми препоръчате да хапвам за този вирус, ще си стоя вкъщи и днес, взимам пробиотик и дуспаталин.

Общи условия

Активация на акаунт