Тунис - 2019/2020?

• 94 414
  • 798
  •   1
Отговори
# 465
За тези, които сте били в Тунис. Може ли да споделите за седмица колко пари сте обменили, като не плануваме грандиозни пазарувания и сме на ол инклузив? Какъв е стандарта? Може ли да се плаща с карта или на повечето места не може? Ние сме в Монастир, като плануваме екскурзия до Картаген и Сиби Ду Саид.

Върнахме се в четвъртък 09.06., бяхме в Хаммамет, 4 звезден хотел, ол инклузив, за 1 седмица. Местна валута сменихме в хотела на регистратурата. С карта никъде не сме плащали, само в брой. Бяхме на същата екскурзия - Тунис /столицата/, Картаген и Сиди Бу Саид. Беше интересно за нас. Обмених 50 евро, за които получих 191 тунизийски динара. За мен тези пари бяха напълно достатъчни! Купувахме само сувенири - 5-6 магнита, комплект подправки, няколко кутии фурми /страхотни са!/, кутийка с шафран и пихме чай с кедрови ядки и лимонада в кафене в Сиди Бу Саид и раздавахме бакшиши на шофьори, камериерки и сервитьори. Според мен няма какво да купиш чак толкова специално от Тунис. Трябва да се пазариш задължително! Никъде нямаше фиксирани цени. Пазарлъкът за кутийката от 10 гр. шафран започна от 55 динара. В крайна сметка платих 10! Не сме се качвали самостоятелно на такси, но други от нашата група го направиха и срещу 10 динара таксито те кара до центъра на Хаммамет. Последните динари ги оставихме на камериерката и на шофьора на автобуса, който ни закара до летището. Срещу няколко динара сервитьорите в хотела украсяват масата ти с живи цветя и зареждат с любимите ти напитки, а камериерките сменят чаршафи всеки ден и украсяват леглото с най-различни цветя.Flowers Blossom Flowers Cherry Blossom Flowers Herb

# 466
  • София
За тези, които сте били в Тунис. Може ли да споделите за седмица колко пари сте обменили, като не плануваме грандиозни пазарувания и сме на ол инклузив? Какъв е стандарта? Може ли да се плаща с карта или на повечето места не може? Ние сме в Монастир, като плануваме екскурзия до Картаген и Сиби Ду Саид.

Върнахме се в четвъртък 09.06., бяхме в Хаммамет, 4 звезден хотел, ол инклузив, за 1 седмица. Местна валута сменихме в хотела на регистратурата. С карта никъде не сме плащали, само в брой. Бяхме на същата екскурзия - Тунис /столицата/, Картаген и Сиди Бу Саид. Беше интересно за нас. Обмених 50 евро, за които получих 191 тунизийски динара. За мен тези пари бяха напълно достатъчни! Купувахме само сувенири - 5-6 магнита, комплект подправки, няколко кутии фурми /страхотни са!/, кутийка с шафран и пихме чай с кедрови ядки и лимонада в кафене в Сиди Бу Саид и раздавахме бакшиши на шофьори, камериерки и сервитьори. Според мен няма какво да купиш чак толкова специално от Тунис. Трябва да се пазариш задължително! Никъде нямаше фиксирани цени. Пазарлъкът за кутийката от 10 гр. шафран започна от 55 динара. В крайна сметка платих 10! Не сме се качвали самостоятелно на такси, но други от нашата група го направиха и срещу 10 динара таксито те кара до центъра на Хаммамет. Последните динари ги оставихме на камериерката и на шофьора на автобуса, който ни закара до летището. Срещу няколко динара сервитьорите в хотела украсяват масата ти с живи цветя и зареждат с любимите ти напитки, а камериерките сменят чаршафи всеки ден и украсяват леглото с най-различни цветя.Flowers Blossom Flowers Cherry Blossom Flowers Herb

Много благодаря за изчерпателния отговор! Smiley

# 467
  • Sofiа
Върнахме се в четвъртък 09.06., бяхме в Хаммамет, 4 звезден хотел, ол инклузив, за 1 седмица. Местна валута сменихме в хотела на регистратурата.
 Обмених 50 евро, за които получих 191 тунизийски динара.
Според мен, за 50 евро сте получили 161 днинара. Обменен курс евро-динар е 1 евро = 3.206 динара

# 468
  • Beyond the Frontiers
И аз се зачудих, защото вчера смених 50 евро и получих 161 динара и то на летище Джерба.
Иначе за сувенирите: взимала съм препарирани скорпиони, керамика, днес си взех изписани от калиграф имена на децата ми на арабски, жасминово масло, зехтин...

# 469
Посетиме Тунис в края на май месец. Бяхме в Хамамет, като се възползвахме и от допълнителната екскурзия до Сахара. Страхотно изживяване!

Навсякъде плащахме в евро, не ни се наложи да обменяме динари. В някои магазини дори приемаха в лева.

https://youtu.be/IwucWT2ffX8

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 22:35 от Hrischak95

# 470
Посетиме Тунис в края на май месец. Бяхме в Хамамет, като се възползвахме и от допълнителната екскурзия до Сахара. Страхотно изживяване!

Навсякъде плащахме в евро, не ни се наложи да обменяме динари. В някои магазини дори приемаха в лева.

https://youtu.be/IwucWT2ffX8
Супер клип,благодаря

# 471
Извинявам се, че връщам темата отново на мерките за влизане в Тунис, но от агенцията ме объркаха много. Преди месец ги попитах  след като сме ваксинирани (септември 2021) и са минали повече от 9 месеца от тогава, серитификатите ни валидни ли са. Те казаха, че за Тунис няма условие ваксината да е сложена преди по малко от 9 месеца и серитификатите ни са си валидни.
Да, но днес друг човек от компанията се е обадил отново в агенцията за да провери в последния момент и отговора вече е, че след като сертификатът е изтекъл, задължително трябва тест за влизане в Тунис.
Чета, чета, не виждам никъде по сайтовете да пише, че валидността е 9 месеца, обаче пък ни гарантират, че трябва тест? Да правим ли тест, някой имал ли е същия проблем?

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 18:04 от blackstreet

# 472
  • Beyond the Frontiers
Официалния текст за изискванията:

Между другото на летището при кацане един младеж уж гледаше...Ама при 100+хора на куп, такова гледане беше, че и без документ пак щеше да си влезне човек.

# 473
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
Бихте ли ми дали съвет за хубав хотел в Джерба да има  забавления за младеж ( 15 г.) хубав плаж и храна?
Гледах и аз и се чудя за тези хотели .. Seabel Rym Beach Djerba, ROYAL KARTHAGO, Palm Beach Club Marmara Djerba и Hotel Club Palm Azur?
Благодаря!
Връщам се за да изкоментирам тези хотели:
Палм Азур - някога е бил част от веригата Сентидо, сега за съжаление не, и нивото е паднало. Чудесна зелена територия, басейни, пързалки, разкошен плаж...но много, много либийци. Храната беше много добра. Хванахме морска вечеря - скариди на скара, риба тон на скара, сьомга, лефер, миди, калмари....Абе всичко и беше много вкусно. Ресторанта е доста голям и място има, но някои нации са доста нахални....Активна анимация, пяна шоу, вечерни занимания...Стаите са ОК. Това беше един от малкото хотели с 3-4 етажа.
ROYAL KARTHAGO в момента съм в него. Двуетажни къщички. Тип Холидей Вилидж, сравнително скромно обзавеждане, но пък широки стаи. Основни гости французи и португалци. Работи на софт all inclusive, т.е. доста неща се доплащат - плажните хавлии например. Ще проверя по-късно и за напитките...
Seabel Rym Beach Djerba много приличен хотел, сравнително компактна територия, плаж - перфектен, хубав ресторант на плажа. Обаче отново доста либийци...
Palm Beach Club Marmara Djerba скромен...

И четирите хотела са с отлични плажове.

Хотели, които са истински 4 звезди Винчи, Сентидо, Калимера, Уелкъм Меридиана, Улисес Джерба, ТУИ Пенелопе...Вече 5 са Радисън, ТУИ, Иберостар.

Има няколко особени неща в Джерба: хотелите са ниски сгради, няма високи мастодонти. Почти всички са клубни хотели - зелени територии, ниски бунгала и свързаните с това недостатъци: миризми, мравки, влага...
Храната е добра. Не е изобилието на Турция, но е вкусна.
Плажовете са ситен пясък, като брашно. Водата е чай. Входът в морето е плавен, НО тук не е позволено премахването на водораслите. Смята се, че те са част от екосистемата и хотелите имат право да ги чистят само, ако са изхвърлени от водата на вътре по брега.
Плажовете са държавна собственост. Всички хотели имат техни участъци с чадъри и шезлонги, но ивицата най-отпред е свободна зона. Така че си има търговци, камилари, коняри. И свързаните с това отпадъци от камили и коне. Та ако сте супер гнусливи...плажът няма да е вашето място.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 05:26 от Galactic Voyager

# 474
Здравейте!
Искам да направя подарък на родителите ми с почивка в Сус. Не сме използвали агенции никога досега и ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне с препоръка за агенция и хотел. Иска ми се да е нещо 4 звезди, ол инклузив, чист и с добра локация и храна.
Бюджета е до 1800-2000 лв., търсим нещо за септември.

# 475
Здравейте, търся мнения за хотел Vincci Marillia 4* Premium Хамамет. Интересува ме дали е чисто, храна, плаж...с дете на 6 години сме?
Другото, което не срещнах в темата - има ли комари и други подобни твари /пълзящи,  летящи/, за да съм подготвена с достатъчно количество препарати😁

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 00:36 от dvaseva

# 476
  • Стара Загора
Някой може ли да сподели мнение за този хотел  Djerba Aqua Resort 4* на остров Джебра
Благодаря предварително!

# 477
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за хотел
Thalassa Sousse Resort & Aquapark в град Сус?

# 478
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Искам да направя подарък на родителите ми с почивка в Сус. Не сме използвали агенции никога досега и ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне с препоръка за агенция и хотел. Иска ми се да е нещо 4 звезди, ол инклузив, чист и с добра локация и храна.
Мархаба клуб, Occidental Sousse Marhaba ... бюджетът ви е добър. Има читави хотели в тази цена.

Някой може ли да сподели мнение за този хотел  Djerba Aqua Resort 4* на остров Джебра
Благодаря предварително!
Дели обща територия с Цезар Таласо. Голяма, хубава територия. Много активна анимация. Читава храна. Има Wi Fi по цялата територия безплатно, освен на плажа. Има няколко пързалки безплатни.
В посока плажа се намира голям аквапарк, който обаче се доплаща. 15 динара на ден.
Има собствен плаж, пясъчен, разкош. Чадъри и шезлонги също.
Стаите не са нещо уау. Но не е мизерия.
В хотелът имаше доста французи.

# 479
  • Sofiа
Здравейте!
Galactic voyager ви е писала препоръки.  Аз само добавям, че между двата които вие е препоръчала гласувсм с 2 ръце за Occidental. Ние искахме да сме в него,  но нямаше места и бяхме в Mahraba club. Двата са свързани реално,  даже и екипа с анимацията им е общ, но определено Occidental изглежда по-добре, а е съвсем малко по -скъп

Общи условия

Активация на акаунт