Тунис - 2019/2020?

• 88 671
  • 798
  •   1
Отговори
# 60
  • по пътеката
мога да кажа ,че следим ситуацията, атаките са срещу полицията ,която е на завоя до катедралата и входа на медината и в горжани, пред казармата на антитерористи&ните сили, където също се задържат терористите! населението не показва паника, дано не ескалира ситуацията! ще ви държа в течение! не се паникьосвайте веднага, ако има сериозна заплаха ще пиша, то и министерството ще предупреди!

# 61
мога да кажа ,че следим ситуацията, атаките са срещу полицията ,която е на завоя до катедралата и входа на медината и в горжани, пред казармата на антитерористи&ните сили, където също се задържат терористите! населението не показва паника, дано не ескалира ситуацията! ще ви държа в течение! не се паникьосвайте веднага, ако има сериозна заплаха ще пиша, то и министерството ще предупреди!
Много благодаря.

# 62
Марси, има ли опасност от ескалация?
Благодаря за ценната информация, която даваш в темата!
В популярни профили в Инстаграм тръгнаха веднага позитивни постове с изгледи от Тунис Тhis is Tunis.

# 63
  • по пътеката
надявам се да няма! то и така си е много засилено полицейското присъствие , на всяко голямо кръстовище има патрули ,на входовете и излазите на градовете! по магистралите има постове, контролира се! градът няколко часа след атентатите си върна ритъма, хората се събраха за да  покажат ,че не се плашат !  предполагам, че всички сте за септември, както се казва да дойде времето и се надявам на прекрасни ваканции за всички!

# 64
Marsy, извинявай за безпокойството, как е положението там, два дни след атентатите.

# 65
  • по пътеката
kakto predi atentatite! pogrebaha momcheto i politicite se  pokazaha na scenata, v bolnciite, narodyt napravi demonstracia,che ne go e strah i da ne se otkazvat turistite i zzavryshtashtite se espati!

# 66
Благодаря, не съм се отказала. На 2 септември сме там.

# 67
Ние сме в момента в Сус. Всичко е спокойно. На 28 и 29-ти посетихме Сахара, по пътищата има патрули, но до колкото знам е обичайна практика.

# 68
Ние сме в момента в Сус. Всичко е спокойно. На 28 и 29-ти посетихме Сахара, по пътищата има патрули, но до колкото знам е обичайна практика.
Благодаря много за информацията. Като се върнете ще може ли повече да разкажете за почивката ви?

# 69

В кой хотел сте, как е времето, разкажете повече ако може Simple Smile

# 70
  • по пътеката
обичайна е, споко! и ние мръднахме до моренцето, но откъм алжир! само морето не ставаше, но в басейна е супер!

# 71
В хотел Iberostar Diar El Amdalous сме, за съжаление днес си тръгваме. Всичко в хотела е супер - храна, плаж, басейни, стаи. Персонала е супер отзивчив и любезен. Има аниматори, които организират гостите за различни игри - плажен волейбол, френч бол, организира се посещение на старата крепост Медина. Вечер има музикант на синтезатор, който умее да накара публиката да танцува около басейна. Всяка вечер има детска дискотека, а от 9.30 show time - тунизийска програма, програма на денс двойки от Колумбия, африкански акробати и др. Има два ала карт ресторанта - италиански и тунизийски. В основните ресторанти храната е разнообразна и прясно преготвена.
Включихме се и в предлаганата екскурзия до Сахара. Преживявянето е супер.
Времето - горещо Wink, но ние не очаквахме друго.

# 72
В хотел Iberostar Diar El Amdalous сме, за съжаление днес си тръгваме. Всичко в хотела е супер - храна, плаж, басейни, стаи. Персонала е супер отзивчив и любезен. Има аниматори, които организират гостите за различни игри - плажен волейбол, френч бол, организира се посещение на старата крепост Медина. Вечер има музикант на синтезатор, който умее да накара публиката да танцува около басейна. Всяка вечер има детска дискотека, а от 9.30 show time - тунизийска програма, програма на денс двойки от Колумбия, африкански акробати и др. Има два ала карт ресторанта - италиански и тунизийски. В основните ресторанти храната е разнообразна и прясно преготвена.
Включихме се и в предлаганата екскурзия до Сахара. Преживявянето е супер.
Времето - горещо Wink, но ние не очаквахме друго.

Много хубаво преживяване , благодаря за инфото. Бихте ли споделила , с коя агенция пътувахте.

# 73
  • Габрово
И аз да се включа с малко отзиви. Simple Smile

Бяхме в Сус в началото на юни, хотел Marhaba Club. Като цяло сме доволни от всичко. Храната беше окей, чистотата беше окей, не сме имали стомашни проблеми. Персоналът беше отзивчив. Рецепционистките не бяха особено мили, но ако им повишиш малко тон и се вземаха в ръце. Grinning

В началото на юни времето беше супер, но водата в морето беше студена.

3 пъти ходихме до Медината - 1 път вечерта (беше пълна лудница и си тръгнахме максимално бързо), веднъж около 17 часа (смея да твърдя, че бях единствена жена туристка там и макар да бях прилично облечена, всички погледи бяха в мен, доста неприятно) и веднъж преди обяд (имаше много туристи, малко местни и беше доста спокойно). Съветът ми е - ако ще се сливате с местните, препоръчвам дълги панталони/пола, къс ръкав и някаква кърпа на главата. И иначе няма да ви закачат, но зяпането е неприятно. Simple Smile

Задължително се пазарите за всичко. Ако ще купувате нещо, по-добре обиколете и поразпитайте на няколко места. Тук-там има и магазини с фиксирани цени, те може да се ползват като ориентир за пазаренето.

По плажа има изключително досадни търговци - продават цигари, фъстъци, кърпи, каквото ви душа пожелае. Първия ден се опарихме и се научихме, че е най-добре даже да не им срещаш погледа. Като казвам, че са изключително досадни, не преувеличавам.

Ако ще ходите на кратки полудневни екскурзии (разходка с корабче, яздене на камили и подобни) се огледайте за местни представители, от които да си ги купите. Ние ходихме и на камили, и на пиратско корабче, и цените бяха с по 10 евро по-ниски от тези на Абакс, а реално предлагаха същото нещо.

# 74
  • София
Здравейте,
на 15 юли заминаваме за Тунис в Хамамет iberostar averroes hotel. За мое съжаление нямаше как да направя почивката си по-рано или по-късно (за да не е в най-голямата жега). Въпросът ми е към хората, които имат някакви наблюдения - чисто ли ще е морето и до каква адска жега може да стигне?
Казаха ми, че може да се вземе такси от хотела до центъра, който бил на 1 км. Тъй като ще съм с две по-възрастни жени, дали това е ОК? Някакви съвети евентуално, ако имате? Да го извикат от хотела или някъде навън да го спрем?
Не съм пътувала само в женска компания из Африка. Едва ли ще е същото като с благоверния, с който преди години обиколихме Мароко, и затова имам малко притеснения.
Навсякъде, независимо къде съм - в България или в чужбина, много се притеснявам от търговците на плажа. Четох разни мнения, че са брутално нахални. Вярно ли е, или просто както навсякъде идват, казват 10 приказки и ако купиш-купиш, ако ли не си тръгват?
Благодаря предварително на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт