Тунис - 2019/2020?

• 94 210
  • 798
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
на 15 юли заминаваме за Тунис в Хамамет iberostar averroes hotel. За мое съжаление нямаше как да направя почивката си по-рано или по-късно (за да не е в най-голямата жега). Въпросът ми е към хората, които имат някакви наблюдения - чисто ли ще е морето и до каква адска жега може да стигне?
Казаха ми, че може да се вземе такси от хотела до центъра, който бил на 1 км. Тъй като ще съм с две по-възрастни жени, дали това е ОК? Някакви съвети евентуално, ако имате? Да го извикат от хотела или някъде навън да го спрем?
Не съм пътувала само в женска компания из Африка. Едва ли ще е същото като с благоверния, с който преди години обиколихме Мароко, и затова имам малко притеснения.
Навсякъде, независимо къде съм - в България или в чужбина, много се притеснявам от търговците на плажа. Четох разни мнения, че са брутално нахални. Вярно ли е, или просто както навсякъде идват, казват 10 приказки и ако купиш-купиш, ако ли не си тръгват?
Благодаря предварително на всички Simple Smile
                                                                  Здравей,  аз няма да мога да помогна, защото тази година ще ми е за първи път. Ще пътуваме на 2 септември. Малко ми е притеснено, заради случилото се преди няколко дни. Ще помоля после, като се върнете, някакви отзиви да напишете. С коя агенция пътувате?

# 76
  • София
Здравейте! Аз също отдавна съм набелязала Тунис като мечтана дестинация и имам възможност да замина на 15 юли, но много ме притеснява времето. Иска ми се да посетя всички екскурзии, които предлага агенцията, но реално обиколките в градовете ще се случват в най-горещия период на деня и ми се струва, че може и да се превърнат в едно мъчение и търсене на сянка. Присъединявам се към питането по-горе и моля почивалите през юли месец да споделят дали категорично препоръчват да се изчака есента. Колебанията са ми за Монастир или Ясмин Хамамет - 4 звездни хотели. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 77
  • по пътеката
голяма жега е в момента, при нас 44,покрай моренцето е около 32-38 , но там влагата е доста! ние не излизаме, освен ако се налага и сме вирвода за кратко излизане пеша! такситата не са климатизирани, не че нямат клим, но не го пускат! не знам климатизирани ли са автобусчетата за екскурзии?
такси може да си вземете, но трябва да си вземете мерки за сигурността, запомнете ил и снимайте номера на таксито ако имате нет и се притеснявате пуснете го на някой от групата, с  която пътувате, обадете се на някой и му кажете ,,че отивате в центъра! пазете чнтите, нека са през главата, добре затворене, оставете си малко пари ,колкото мислете да изхарчите, пазете си документите,телефоните не ги дръжте небрежно! най-добре на фри слушалка! за търговците едно ясно нон или ле, манхабиш! муш лезим! би трябвало да ги ориентира,че отказвате!дръжте се заедно ,без заплесвания и заговаряне с някой ,докато другите могат да ви пребъркат, като във всички курорти, има си джебчии!за таксито гледайте брояча, или с е уговорете за цената предварително! предупреждавайте в хотела,че отивате до центъра, те могат да ви предложат такси ,на мен ми изглежда по-добре, както на автогара софия и ок -такси!

# 78
  • София
голяма жега е в момента, при нас 44,покрай моренцето е около 32-38 , но там влагата е доста! ние не излизаме, освен ако се налага и сме вирвода за кратко излизане пеша! такситата не са климатизирани, не че нямат клим, но не го пускат! не знам климатизирани ли са автобусчетата за екскурзии?
такси може да си вземете, но трябва да си вземете мерки за сигурността, запомнете ил и снимайте номера на таксито ако имате нет и се притеснявате пуснете го на някой от групата, с  която пътувате, обадете се на някой и му кажете ,,че отивате в центъра! пазете чнтите, нека са през главата, добре затворене, оставете си малко пари ,колкото мислете да изхарчите, пазете си документите,телефоните не ги дръжте небрежно! най-добре на фри слушалка! за търговците едно ясно нон или ле, манхабиш! муш лезим! би трябвало да ги ориентира,че отказвате!дръжте се заедно ,без заплесвания и заговаряне с някой ,докато другите могат да ви пребъркат, като във всички курорти, има си джебчии!за таксито гледайте брояча, или с е уговорете за цената предварително! предупреждавайте в хотела,че отивате до центъра, те могат да ви предложат такси ,на мен ми изглежда по-добре, както на автогара софия и ок -такси!

Марси, много ти благодаря. И аз гледам прогнозата, че е доста жега, но нямаше никакъв друг вариант за почивка, та ще я караме така. Гледах, че хотелът е на 1 км от центъра и се чудех дали не може да отидем пеша в не толкова топло време - сутринта рано или след 18. Такси мисля задължително да се викне от хотела, така ми се струва по-сигурно.
Мисля да взема сейф в хотела и там - всички документи, пари и ценни неща, а навън с дребни пари, че да не се изкушавам. Това ми е навик, независимо къде и в коя част на света пътувам.

Трябва ли задължително да имам паспорт в себе си? Може ли да го копирам и да нося копието? В някои държави е достатъчна визитка на хотела.

Какво означава Манхабиш и муш лезим?

По предишни пътувания из тази част на Африка съм залагала на дълга пола и тениска, а та мисля и сега да направя така.
Раницата винаги е на гърдите отпред с ръцете отгоре. Пазя нея, пазя себе си...

Здравейте,
на 15 юли заминаваме за Тунис в Хамамет iberostar averroes hotel. За мое съжаление нямаше как да направя почивката си по-рано или по-късно (за да не е в най-голямата жега). Въпросът ми е към хората, които имат някакви наблюдения - чисто ли ще е морето и до каква адска жега може да стигне?
Казаха ми, че може да се вземе такси от хотела до центъра, който бил на 1 км. Тъй като ще съм с две по-възрастни жени, дали това е ОК? Някакви съвети евентуално, ако имате? Да го извикат от хотела или някъде навън да го спрем?
Не съм пътувала само в женска компания из Африка. Едва ли ще е същото като с благоверния, с който преди години обиколихме Мароко, и затова имам малко притеснения.
Навсякъде, независимо къде съм - в България или в чужбина, много се притеснявам от търговците на плажа. Четох разни мнения, че са брутално нахални. Вярно ли е, или просто както навсякъде идват, казват 10 приказки и ако купиш-купиш, ако ли не си тръгват?
Благодаря предварително на всички Simple Smile
                                                                  Здравей,  аз няма да мога да помогна, защото тази година ще ми е за първи път. Ще пътуваме на 2 септември. Малко ми е притеснено, заради случилото се преди няколко дни. Ще помоля после, като се върнете, някакви отзиви да напишете. С коя агенция пътувате?

Привет,
пътуваме с Абакс. Вече 3 години ходим с тях в Италия и всичко е точно. В повечето случай местните гидове са малко хахави, но е ОК. Последният беше доста незаинтересован, но и не сме имали нужда от него.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 02:41 от AnMary

# 79
Yellow_girl , може ли да споделите от коя ТА купихте пакета , защото много предлагат на Абакс , но Абакс  директно не котактуват с туристи.

# 80
Мога ли да си купя сим карта с интернет и международни минути? От къде и колко струва?

# 81
  • София
Yellow_girl , може ли да споделите от коя ТА купихте пакета , защото много предлагат на Абакс , но Абакс  директно не котактуват с туристи.

Пътуваме с ТА Нерея. https://www.nereya.com/
Малка агенция е, но вече не знам си колко години сме с тях и всичко е точно. Аз гледам на сайта на Абакс, харесвам си нещо и се обаждам на жената от Нерея. Тя резервира и така.
Миналата година така бяхме в Пулия (Италия) - много, много хубаво. Но тази година е време за промяна и затова решихме Тунис.

# 82
  • Габрово
Мога ли да си купя сим карта с интернет и международни минути? От къде и колко струва?
Аз си купих Сим карта на Ooredoo - самата карта струваше (по памет) 10 динара + още 6 динара за 1,5 гб интернет, нещо такова. Имаше и някакви минути към местни оператори. Може в официалните офиси на операторите да е по-евтино, но ми се видя приемливо и не съм търсила други варианти. Simple Smile

Питайте на рецепция къде най-близо може да си купите сим карта и после на място ще кажете какво точно ви трябва, има най-различни варианти. Simple Smile В моя случай си я купих от магазинче за gsm аксесоари от другата страна на улицата. Grinning

# 83
  • по пътеката
муш  лезим  е няма нужда, а манхабиш е не искам! споко по моренцето е супер! а с поли дълги не ходя,че се препъвам, но широки панталони памук е идеалноте са като дълга пола в крайна сметка на вид! можете да ходите и с шорти около коляното ,някаква риза тип индийска или с потниче и разкопчана, абе спокойно за облеклото няма проблеми, момите тук с къси блузки и притегнати дънки са в изобилие !много добре е с копие на паспорта да се мотаете, ако нещо недай си боже стане може да ви закарат до хотела за да го представите!но и паспорт да е да е отпред, както сте предвидили!аз се мотая без лична карта, че имам ужас от загубени документи по летищата, но си знам номера на местната и ако се наложи ще си я издиктувам, пък и общо взето жени не спират ,пупу!по времето на бенали, жените имаха супер права, полицай не може да ги спре даже да са в нарушение ,особено ако карат сами извън града!
да има симки ,продават, ако не зареждаш те сами си ги блокират след време, тъй ,че нямате проблем!

# 84
Някой ходил ли е по програмата от А до Я с Абакс? Интересува ме много ли е натоварена, дълги ли са прехоите, защото сме с малко дете /5г/ и да преценим дали е подходяща за нас?

# 85
  • София
Здравейте, дами Simple Smile
В понеделник се прибрах от почивката и бързам да докладвам как беше. Първо на въпроса за пълната програма на Абакс... Нашият водач каза, че екскурзията в пустинята е уникална, но за 2 дни се изминават близо 1000 километра. Каза, че е доста тежка програмата и да преценим дали искаме да почиваме или да гледаме и дали ще издържим. Предупреди ни, че не е съвсем за малки деца и възрастни хора.

Като цяло Тунис не е моята държава. Може би, защото я сравнявам с Мароко, в което съм влюбена и безкрайно харесвам. Има своето очарование, но ми се стори по-бедна като цяло и малко по-мръсна. Предупреждавам, че това ми мнение се базира само на района около Хамамед и Сус. Може би е много грешно, но това видях.
За съжаление или радост времето не беше хубаво - всеки ден облаци следобед и бурно море. Но пък това ни спаси от адските жеги, пак ходихме на плаж, просто вятърът беше доста силен на моменти. Плажовете и морето много ми харесаха. Последният ден се изчисти водата и беше приказка.
Хората са безкрайно усмихнати и любезни. Не съм виждала по-приятелски настроени хора и съм убедена, че не се държат с  нас така само, защото сме чужденци. Просто са топли и това им личи. Напълно в реда на нещата имаше заглеждане, подсвиркване, нахални продавачи, но аз съм като булдозер и това никак не ми прави впечатление.
Намерихме си хубави кожени сандали и чашки, чинийки в арабски стил.
Като цяло една много, много релаксираща почивка.

# 86
Yellow_girl , благодаря за отзива! Може ли подробности как беше хотела, какво хареса и какво не Simple Smile

# 87
  • София
Yellow_girl , благодаря за отзива! Може ли подробности как беше хотела, какво хареса и какво не Simple Smile
Бяхме в Иберостар Авероес в Хамамед. Хотелът е голям, стаите - огромни. Леглата им са много удобни и релаксираш напълно.
Първите две нощи спахме в стая с изглед към улицата - много тиха и спокойна. По стечение на обстоятелствата се преместихме в такава с изглед към морето и беше приказно. Събуждаш се и виждаш небето и морето... Огромни прозорци... като на кино. Там обаче беше доста по-шумно от анимациите и вечерното шоу.  Аниматорите се опитваха да забавляват гостите, в никакъв случай не бяха нахални, даже малко вяло го даваха, но ако сте сред хората, които сами се включват в танците и игрите - всичко е на 6.
Хотелът обаче е стар - на 17 години и има доста какво да се оправи, но ако не се заглеждаш - няма проблем. Това беше едно от нещата, които ми направиха впечатление и не ми харесаха. Ако се реновира, ще стане приказка. Другото, което ми не ми допадна е начинът на чистене. Камериерката просто си оставяше ръцете, а аз съм чувствителна на тази тема. Както си му е редът, бакшиши имаше за всички от персонала, но нея това изобщо не я стимулира. Всеки ден запушваше мивката, за да се прибера в стаята и да я отпуша. След това нещата се повтаряха. Управата на хотела - безкрайно любезни и готови да помогнат. Мацката, която се занимаваше с гостите по цял ден обикаляше да говори с туристите, да пита има ли проблем и т.н.
Храната беше леко еднообразна, но вкусна. Всяка вечер шеф-готвачът правеше на живо някаква манджа - в повечето случаи уникална.
За плажа и морето вече казах - ако времето беше добро, щеше да е страхотно. Но пък облаците ни помогнаха да не изгорим още първия ден.
Ако имаш въпроси, питай Simple Smile

# 88
Скрит текст:
Здравейте, дами Simple Smile
В понеделник се прибрах от почивката и бързам да докладвам как беше. Първо на въпроса за пълната програма на Абакс... Нашият водач каза, че екскурзията в пустинята е уникална, но за 2 дни се изминават близо 1000 километра. Каза, че е доста тежка програмата и да преценим дали искаме да почиваме или да гледаме и дали ще издържим. Предупреди ни, че не е съвсем за малки деца и възрастни хора.

Като цяло Тунис не е моята държава. Може би, защото я сравнявам с Мароко, в което съм влюбена и безкрайно харесвам. Има своето очарование, но ми се стори по-бедна като цяло и малко по-мръсна. Предупреждавам, че това ми мнение се базира само на района около Хамамед и Сус. Може би е много грешно, но това видях.
За съжаление или радост времето не беше хубаво - всеки ден облаци следобед и бурно море. Но пък това ни спаси от адските жеги, пак ходихме на плаж, просто вятърът беше доста силен на моменти. Плажовете и морето много ми харесаха. Последният ден се изчисти водата и беше приказка.
Хората са безкрайно усмихнати и любезни. Не съм виждала по-приятелски настроени хора и съм убедена, че не се държат с  нас така само, защото сме чужденци. Просто са топли и това им личи. Напълно в реда на нещата имаше заглеждане, подсвиркване, нахални продавачи, но аз съм като булдозер и това никак не ми прави впечатление.
Намерихме си хубави кожени сандали и чашки, чинийки в арабски стил.
Като цяло една много, много релаксираща почивка.

Може ли малко повече уточнения за "пълната програма на Абакс"? Какво включваше? Тази програма, която е "Тунис от А до Я"?

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 23:06 от AnMary

# 89

Yellow_girl , може ли да попитам , интернетът как е в хотела и безплатен има ли , сейфът плаща ли се и туристическата такса на ден колко е.

Общи условия

Активация на акаунт