С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 32 648
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро, момичета Simple Smile
Аз тази сутрин се събудих с ужасно безпокойство и чувство, че нещо не е ок. Не спирам да мисля за резултатите от БХС-то и високия риск от прееклампсия (заради по-високото кръвно, което имах на самия преглед) и риск от интраутеринна ретардация преди 37г.с. 1:261 Sad
Събота и неделя си мерих кръвното и не беше повишено нито веднъж (сутрин и вечер го мерех). Ужасно ми е свито на сърцето какво ще каже следящото ме АГ днес... Все се надявам, ако е имало нещо, Чавеева да ми е казала и да ме е предупредила и да не ми е обяснявала, че всичко е наред с бебо просто ей така. По принцип не си представям при по-сериозен риск да е пренебрегнала и да не ми е казала... но все си остава съмнението. Следобяд ще се видя с АГто и дано всичко накрая е наред Sad

# 106
the doors спокойно, ако имаше нещо лекарката щеше да ти каже. Не се тревожи за кръвното, ако по-нататък вдигаш повечко ще ти дадат лекарства да го поддържаш. Опасно е ако не се взимат мерки, ти естествено няма да се оставиш ако се наложи, сега не мисли такива неща. Сигурна съм, че всичко ще е наред. Нали БХС са статистики, не е толкова лош резултата, значи 1 на 261 жени имат вероятност да се случи. Не е казано, че ти ще си сред тях, а и числото не е плащещо си мисля. Гледай си спокойствието, не се тревожи! 💓

# 107
the doors, моля те, сподели после какъв е коментара от АГ. Ние с теб сме в една болница, и както писах по-рано, и на мен ми измериха високо кръвно, и ми определиха плащеш риск от прееклампсия, за които обаче не разбрах само на база кръвното ли се изчислява. А чак на 21-ви имам час и ще мога да питам.

# 108
Соулче, че ще пиша обезателно! Ти къде прави БХС и ФМ, в Токуда или някъде другаде (може да си писала и да съм изпуснала)? Твоят риск за интраутеринна ретардация как беше? Опитвам се да разбера при мен дали заради кръвното и повишения риск от прееклампсия, е повишен и този риск, или това е нещо коренно различно?

# 109
  • София
The doors, Чавеева е една от най-добрите в България, успокой се малко, ако имаше проблем, нямаше да ти казва , че всичко е наред.
Аз съм при нея на 22.11., пък да видим.

# 110
На моя БХС пък вообще няма такива параметри, включващи прееклампсия и ретардация. Има само хромозомните аномалии и 2та хормона.
С нерви и притеснения нищо няма да направиш,освен да си навредиш. Изчакай прегледа и виж какво ще каже АГ.

# 111
Соулче, че ще пиша обезателно! Ти къде прави БХС и ФМ, в Токуда или някъде другаде (може да си писала и да съм изпуснала)? Твоят риск за интраутеринна ретардация как беше? Опитвам се да разбера при мен дали заради кръвното и повишения риск от прееклампсия, е повишен и този риск, или това е нещо коренно различно?
Точно при Чавеева бях и аз, в Щерев. Само за прееклампсия ми е посочен риск, за другото / бебе с ниско тегло, много ми е сложен термина/ нищо не пише. И аз се опитвам да разбера дали кръвното е в основата на всичко и кои са другите фактори. Щях да я питам, но това го разбрах вече в коридора, а в кабинета имаше вече друга пациентка, и нямаше как.

# 112
Здравейте! Имам един малко смешен въпрос.. На ранна фетална морфология вярно ли е че се прави вагинален преглед, питам защото освен мм с мен ще бъде и бабичока а това означава че няма да може да влезе Joy

# 113
Здравейте! Имам един малко смешен въпрос.. На ранна фетална морфология вярно ли е че се прави вагинален преглед, питам защото освен мм с мен ще бъде и бабичока а това означава че няма да може да влезе Joy
Не е вагинален, през корема е. Но може да се наложи вагинален, това по преценка на лекаря.

# 114
  • Където морето целува небето...
Добро утро, момичета Simple Smile
Аз тази сутрин се събудих с ужасно безпокойство и чувство, че нещо не е ок. Не спирам да мисля за резултатите от БХС-то и високия риск от прееклампсия (заради по-високото кръвно, което имах на самия преглед) и риск от интраутеринна ретардация преди 37г.с. 1:261 Sad
Събота и неделя си мерих кръвното и не беше повишено нито веднъж (сутрин и вечер го мерех). Ужасно ми е свито на сърцето какво ще каже следящото ме АГ днес... Все се надявам, ако е имало нещо, Чавеева да ми е казала и да ме е предупредила и да не ми е обяснявала, че всичко е наред с бебо просто ей така. По принцип не си представям при по-сериозен риск да е пренебрегнала и да не ми е казала... но все си остава съмнението. Следобяд ще се видя с АГто и дано всичко накрая е наред Sad

Това е статистическа цифра, което никак не значи, че е точна. С първата бременност не беше толкова "модерно" да се прави БХС и почти никоя от мамите не правеше. Да ви кажа ми беше 10 пъти по-спокойно. На първата ФМ измерваха нухална гънка и отбелязваха носна костица и това беше "гаранцията", че детето няма синдром на Даун. Сега с тази наистина за мен мода с БХС  и Пренаестовете мисля, че е излишно шашкане. Писала съм и пак ще кажа, че моя приятелка имаше риск 1:25. Няма да ви казвам какъв ужас е това... Има страхотно, прекрасно и здраво детенце на 2 годинки в момента. Но изживя такива моменти и ужасии, че не знам как се държеше.
Аз съм днес на БХС. Надявам се на хубав резултат!

# 115
Да ви се похваля, днес успях да ида на зъболекар. Почисти ми зъбния камък, нямам нито 1 кариес и венците са ми изцяло спокойни 😁.
Нямам търпение за утрешния преглед да си видя бебешкока и силно се надявам да разбера пол.

# 116
Привет! На 29г. съм,втора бременност в 11г.с. и 3дни 80% девойка. Термин 31май.. От първата бременност имам един батко на 11 год. Леко бременеене и положителни емоции на всички!

# 117
Аз си взех БХС-то, всичко изглежда наред. И аз нямам такава статистика за преекламсия и т.н.

# 118
Аз си взех БХС-то, всичко изглежда наред. И аз нямам такава статистика за преекламсия и т.н.
Супер са, Диди.

# 119
  • Бургас
Аз най-накрая успях да се запиша на ЖК  newsm44 в 15 г.с. Бебе е добре, 100% мъж, а майка му се чувства все едно стъпва по облачета. Толкова ми е леко.

Радвам се за всички хубави резултати постнати напоследък. Така да е до края !

Общи условия

Активация на акаунт