С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 32 640
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Не съм имала терзания, че  оставям малката на баба и. За първи път я поверих на майка ми и свекърва ми ,когато беше на 10-15 дни. Налагаше ни се едно пътуване за 5-6 часа. После като стана на 5 месеца за първи път излязохме вечер. Но аз имам доверие на мама и знам, че се справя страхотно. Добре, че беше тя и все още търчи като линейка за да ми помага.
 Монамур, аз имах също проблем с гърлото. Веднага си направих чай с мед и много лимон. Смучих и стрепсилс. Вземах по два биозина на ден и така успях да се отърва.

# 91
Благодаря за съветите, ще увелича и дозата на биозина. Ако утре ме ми се подобри състоянието ще излезна от вторник болничен, че на работа по цял ден говоря по телефона.
Иначе, за да се разсея от лоши мисли и болежки днес купих 1вите бебешки дрешки в неутрални цветове. 😁😂😍

# 92
Момичета, в коя седмица е най-подходящо да си запазим час за ФМ през втория триместър? Май ще сме около празниците, затова мисля, че е редно отрано да запазя час. От друга страна, Все още се чудя дали да отида отново във Фемина при др. Цолова (много ми хареса миналият път, всичко обясняваше подробно) или в Щерев при др. Чавеева (гледам добри отзиви и за нея)

# 93
Монамурче, аз бях така миналата седмица, но и с течащ нос. Бях денонощно на чайове с мед и лимон, отделно си цедях 1 лимон в чашка и го разбърквах с лъжица мед. На екс се пие, пиех по няколко на ден, едната вечер пих един парацетамол, мм ме намаза с ракия и спах с чорапи. На другия ден бях пушка. Бързо се оправяй.

# 94
Aneth в 20-22 седмица е най-добре. Аз смятам в единия от двата работни дни 27 или 28.12 да запазя час, може би от скоро ще разпитам, защото незнам ще работи ли лекаря по това време.

# 95
  • София
Момичета, включване с въпрос. Наблюдавам, че понякога ми тече кръв от носа изведнъж и вчера например, вечерта късно, някъде към 10-11 часа тъкмо излизах от банята и като се изсипа от едната ноздра..
Има ли нещо общо с това, че с приятеля ми имахме полов контакт преди това, но не мисля поне аз.

Моля за съвет, ако някой има/ е имал подобни проблемчета.

Почивате ли си през бремеността и по колко часа спите?

Поздрави,
Габи ♥

# 96
Чувствам се като смазана от бързия влак, а нямам температура. Взимам мерки.
За 2рата фетална мисля още вторник да си запазя час при Апостолова в Селена. Ако има час за 21.12, точно ще влизам в 21ва седмица.

# 97
Добро неделно утро.
Легнах си с леки болки в гърлото снощи, като смуках прополки и взех Осцилококцинум.
Тази сутрин се събудих и едвам преглъщам. Някакви идеи освен пчелен мед? 😓
Май ще ме натръшка и мен тъпия гаден вирус.

Ако е само гърло, можеш да си вземеш Тонзилотрен и да го смучеш. Хомеопатично е. Мен няколко пъти ме удари гърлото и си взимам хомеопатични и за ден-два ми мина. Имах и много силна кашлица и нея я оправих. Аз се лекувам само с хомеопатия и преди, и по време на бременността.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 17:06 от shakri

# 98
  • София
По време на бременност е нормално да тече кръв от носа от време на време.
Аз не си почивам. Няма кога, едното ми дете е на година и седем месеца и няма спирачки. А нощем се будим по три четири пъти. И пак е добре, до скоро нощите бяха кошмарни.

# 99
Още 1 въпрос към тези от вас, които нямат имунитет за токсоплазмоза. През какъв интервали пускате антителата?

# 100
На мен ми тече много често кръв от носа,със слаби капиляри съм и от години съм с прокървяване от носа от време на време.Сега е доста често,утре съм на преглед,ще правим БХС и ще имам време да си задам всички въпроси,дано се сетя и за това да попитам и ще пиша какво ми е казала лекарката.Да ви питам за скрининга в 13 седмица и 1 ден ще съм утре,дали ще са достоверни резултатите?Че миналата бременност на тези за Даун ми бяха ниски цифрите и се стресирах,дано да са по-високи този път.Те се правят от 11 до 13,ама знам ли...

# 101
Здравейте, момичета, случи ми се нещо много странно. Беше като някаква криза на уриниране. От един час не спира да ми се пишка. Отивам до тоалетната и след 2 минути отново...На някоя случвало ли й се е? Лекарката ми каза, че е от уголемяване на матката и наличието на повече бактерии... препоръча ми Полижинакс, обаче в листовката е противопоказно при бременност.. Persevere

Здравей,Радост! И аз имам гъби и АГ ми предписа глобули Гино-Певарил. Въпреки всичко четох листовката ,както и във форума - безвредни са за бременни. Бих те посъветвала да внимаваш с Полиженакса и преди да ги слагаш да поискаш още едно мнение,щом пише ,че са противопоказни! Аз имам позната с горчив опит от неподходящи глобули в 5 месец!

Съни, ще ме добавиш ли във фейсбук групата? Благодаря и лека вечер!

# 102
Още 1 въпрос към тези от вас, които нямат имунитет за токсоплазмоза. През какъв интервали пускате антителата?

Аз нямам имунитет,а имам и котка. Лекарката ми е казала през месец да си пускам и двете антитела.Така или иначе има изследвания,които си пускам всеки месец и с тях пускам и тези за Токсоплазмоза. Миналия месец ги правих, следователно този ще пропусна и така. 😊

# 103
Mila прати ми линк към профила си във фб на лично съобщение.
Нямам имунитет за токсикоплазмоза, лекаря нищо не каза, вероятно със следващите изследвания ще я пуска пак. Внимателно си мия зеленчуците и плодовете, не пипам котки и не ям сурово или не доопечено месо. Интересно е, че нямам имунитет, а съм изключително тревопасно животно и с котки съм живяла. Не го мисля сега, правя каквото зависи от мен.

# 104
Цитат на: [b
на Данито майка му [/b]link=topic=1073595.msg37677129#msg37677129] Много беше трудно, поне за мен беше, в началото да го оставям на някой. Но аз знаех, че трябва на 5 месеца като стане да се върна на работа, нямаше как. И за това си наложих сама да свиквам. Не съм споделяла с никого, всички си мислят, че съм си малко ледена. Но всъщност от вътре ми беше много гузно и зле. Точно с цел свикване го дадох на майка ми за два часа като беше на 10 дни. Само да излезем с приятели набързо до един ресторант до нас. Акъла ми беше само в бебето. Нищо не разбрах от това излизане освен, че искам да се прибера веднага. Hug Но с времето става по-лесно и по-лесно. Само чувството за вина не си отива. GrinningGrinning
С една приятелка се шегуваме , че да си родител, това е основно да се чувстваш виновен. Все нещо не си направил както трябва. Stuck Out Tongue Winking Eye Ако го водя на градина - ето, на, виж се, гледаш да се отървеш от детето. Ако не го водя на градина - ти, само го държиш това дете в нас, как не те е срам. Ако го водя на лекар - само го влачиш по доктори за едни сополи. Ако не го водя - а, а ти като се разболееш ходиш на лекар, нали. Егоистка. Твърде много внимание му обръщаш, ще стане мамино синче. Не му обръщаш достатъчно внимание, как не те е срам. И още мнооого такива мисли JoyJoy Но се стремя да ги контролим, не им се поддавам и вътрешно знам, че правя най-доброто, което мога за момента. Но това тънко гласченце.....от време на време се прокрадва. Simple Smile

Много точно си го описала това с чувството на вина - толкова е вярно. Каквото и да правиш винаги чуваш гласчето на заден фон. Аз също се върнах на 5тия месец на работа и я пуснах на ясла на 8,5 месеца - до тогава нашите помагаха. жИвея в държава с 16 седмици майчинство така че да избутам до 5я месец си е направо постижение Blush така че за това не се чувствам виновна - другите се връщат по- рано а децата им стават хора пък и се нареждат сред най-щастливите нации на света Wink
Но както казваш дали го водиш на лекар или не, дали си прекалено строга или го глези и т. н....

Общи условия

Активация на акаунт