С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 32 865
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Да се доотчета... мина ми прегледа днес, според док имам "спазъм" двустранно на маточните артерии (в листа пише "повишен PI в мат. артерии с инцизури") и трябва веднага да започна аспирин вечер. Изписа ми и разни други неща да пия (витамини, селен и подобни) и ме изпрати на изследване за наследствени тромбофилии. Дадох кръв и чакам в края на тази или началото на другата седмица резултати. В кабинета пак ми беше малко повишено кръвното, а цял уикенд вкъщи си бях ок - не знам какво става. Като цяло съм много разтревожена, макар да ми казаха да съм спокойна, че щом се следя и си пия лекарствата, се предполага, че нещата ще са ок. Повториха ми няколко пъти да съм спокойна. Ето дума, която никой не би използвал, за да ме опише. Не знам как ще стане всичко това, но ... дано нещата се развият както трябва Innocent

# 121
Solace, браво, все така добре да сте до финал ❤️
Дъ дорс, вярвам че щом са ти казали да си спокойна значи всичко е под контрол.
Не се тревожи предварително 🤞

# 122
The doors  спокойно, то почти всяка третя жена е с тромбофилия, и аз имам и още няколка майки в групата, с правилна терапия всичко ще е наред.

# 123
Днес зверски много ме болят гърдите, все едно парят... Чудя се дали да не мина на бюстиета. Утре ще пробвам пак със сутиен и ако пак пари минавам на бюстиета. Какво мислите вие?

# 124
  • Където морето целува небето...
Днес зверски много ме болят гърдите, все едно парят... Чудя се дали да не мина на бюстиета. Утре ще пробвам пак със сутиен и ако пак пари минавам на бюстиета. Какво мислите вие?

Преди седмица си купих нови, по-големи сутиени, че моите ми стягаха. Бюстиетата са добра идея.

# 125
  • София
Не съм носила сутиен от както спрях да кърмя преди година. Карам на бюстиета и на бански ( от тия с триъгълничетата). Но аз и нямам кой знае колко големи гърди, та нямам оплаквания.

# 126

И аз го имах това нерязположение.
Но сега като ми се гадеше постоянно и прекарвах повече време вкъщи, гледах да е без сутиен и се чувствах в пъти по-комфортно.
Иначе да, и аз си взех по-големи и такива с по-меки или без банели.

# 127
Не съм носила сутиен от както спрях да кърмя преди година. Карам на бюстиета и на бански ( от тия с триъгълничетата). Но аз и нямам кой знае колко големи гърди, та нямам оплаквания.
Те и моите са малки, но съм учител начален етап и ще ми е некомфортно зърната ми да стърчат. JoyJoyJoy

# 128
  • София
Момичета, пак съм аз с въпрос. На работа трябва да си нося лаптопа, който е около 2.5кг. Притеснявам се за мъничето и вдигането на тежко.

Мнение по въпроса и сблъсквали ли сте се с подобен проблем?

# 129
Въпрос? Над колко не трябва да вдигам температура? В момента е 37, сливицата ме боли, нямам други симптоми. Преди 3 часа пих половин парацетамол.
Утре съм на жк, но се чудя...

# 130
  • София
Синът ми е 13 килограма, вдигам го всеки ден по няколко пъти. Разнасям го от време на време, нямам избор. Но тялото ми е свикнало с тази тежест и не усещам дискомфорт.
Вероятно, ако се появи проблем , ще се наложи да не го правя, макар че не знам как точно ще стане. Отделно влача и количка нагоре надолу по стълби...

# 131
Здравейте,бях днес на преглед,нищо не ми показаха,само ми каза лекарката,че всичко е наред и върви с 3 дни напред.Толко се бях притеснила,че нищо не питах,нито пол,нито нищо.Каза,че е наред всичко,пусна да чуе сърцето и всичко ми литна от главата.Утре съм на обременяване с глюкоза,дано всичко е наред там и ще питам след колко време ще са готови изследванията.Вашите за колко време станаха?На вратата се сетих да питам дали е проблем,че ми тече често кръв от носа
Каза,че било нормално и се случвало на много бременни,та нали някой питаше назад,да са спокойни и другите мами.Почват се изследванията и голямото точене на кръв...

# 132
  • София
Момичета, пак съм аз с въпрос. На работа трябва да си нося лаптопа, който е около 2.5кг. Притеснявам се за мъничето

Еее чак 2 кг. Ти изобщо усещаш ли я тази тежест? Ти ако вземеш 2 кисели и 1 хляб са ти 2 кг.
Личното ми непрофесионално, разбира се, мнение е, че за 1 лаптоп не е проблем

# 133
borislavabgmama каква е причината да ти правят обременяване с глюкоза? Кое ги е усъмнило?

# 134
Привет, вчера бях на ранната Фм и БХС. Срещата с малечка беше невероятна, с мен беше и баща й Heart Започна да маха, да скача, имам чувството, че ми се усмихна, а ММ каза, че съм с голяма фантазия. Измериха всичко, бебето върви с термина си и казаха, че 80 % ще бъде момиче Heart Вътрешно имах такова усещане, дори в приложението си за бременни съм написала и име Kissing Heart 
Малко съм болна и си взех почивка, боли ме гърло и глава. Изписаха ми прополки само.
По темата с килограмите за вдигане, смятам, че сами можем да усетим, ако е много. Сигурно чантата ми тежи 3-4 кг, но съм свикнала, а като ходя на лекции нося и още една чанта т.е. до 5 кг предпокойно. В неделя носих едни торби от пазар и съжалих, веднага усетих дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт