С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 33 645
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
  • Където морето целува небето...
Аз искам да попитам, имате ли татуировки на места, “застрашени” от разтегляне сега и третирате ли ги по специален начин? Аз имам и ги мажа по-обилно с лосиона против стрии само.😁🌸

Имам в страни на корема, под ребрата, та чак до началото на бедрото. С първата бременност не мръдна. Разбира се картинката се разшири и размаза, но после се събра. Мазала съм само с мас (колкото и ужасно да звучи, от всичко, което пробвах за мазане, само тя ме спаси от стрии по корема). На местата, на които мазах със скъпи лосиони си имам нацепено.

# 301
Бях днес на ФМ + БХС. Реултати след 7 дни. Докторът каза, че всичко е ОК. Нух. транс. е 1,95. Бях си много оспокойна, но си го развалих спокойствието с интернета. Rolling EyesRolling Eyes Знам, че под 3 трябва да е, но уж на повечето бременни им било около 1, а мойто видиш ли е почти 2. И сега естествено мозъка работи. С предната бременност не ми правиха такъв скрийнинг, направо в 16 г.с. И като нищо не разбирах си бях доволна. А сега..... Като много знам, на. Кой ме би по главата да се информирам, не знам. 100 пъти съжалих. Предполагам, че всичко ще е наред, защото нали все пак е в норма. Ама пустата глава...
Иначе не ми взеха нищо за ФМ, а БХС го правих във ВМИ Пловдив, също е free. То май само ditmade остана след мен, де, не знам на кой я предоставям тая информация. Joy

Чакайте малко да се разся пак с тривиалности:
Mamma Suzanna, хич не звучи гадно за маста. Покрепям с две ръце. И аз първото на мас го изкарах и нямам ни една стрия. Сега баба тъкмо ми донесе от село едно бурканче, което да си смеся с кокосовото масло. Малко да не мирише само на скара, ами на скара с кокос като се мажа в нас.
А относно количките: летен кош, зимен кош. Няма такова нещо. Има кош за новородено от 0до 6 месеца се ползва, защото няма колани и седнало положение. След като бебето започне да се обръща, се препоръчва да се премине към другия кош, който е с колани и има и седнало положение, защото може да падне. Ползването на коша за новородено е доста субективно, някои го ползват много, имам познати , на които им е чисто нов. Вече всеки сам си преценя дали ще му трябва или не. Аз няма да ползвам както и с първото и за това си гледам колички 2 в 1, на които коша има напълно легнало положение. Но ditmade беше казала нещо много важно за мен - големите гуми. Дават си повече маневреност и лекота на бутането. Наистина са важни особено по софийските улици. Имам приятелки там и  знам какъв проблем е. В Пловдив в нашия квартал има много хубави тротоари, но не важи за целия град за съжаление. А от мен като съвет - гледайте да е широк и дълъг коша. Всичко друго е въпрос на вкус и джоб в количката. За съжаление с повечето можеш да ги разбереш какви са едва след като си започнала да я ползваш. В магазина на гладкото като я буташ, чудничка е всяка. Joy

# 302
Момичета, запазихте ли си час за 2ра фетална морфология? В коя седмица ще сте?

# 303
Аз се чудя да звъня ли сега, или да изчакам прегледа на 6.12 и АГто да ми запази... иначе аз мисля да е около 27-28.12 тогава ще съм 19/19+1 гс.

# 304
Аз запазих днес ще съм 20+4, за 18.12 и почти бяха свършили часовете до тогава. Лудница направо.
Ще съм при доктор Апостолова в Селена.

# 305
И аз днес си запазих за втора ФМ за 27.12 в 20г.с. Дадоха ми доста късен час, явно наистина от рано трябва да се записва.

# 306
Някоя от вас ще прави ли ФМ в 16г.с. и фетална ехокардиография?

# 307
  • София
Аз ще правя в 17w6d ФМ. Първия път правих и ехокардиография, мисля и сега да правя. Само за инфо нямаме сърдечни проблеми в семействата, просто обичам вс да е под контрол 😃 и проверено.

# 308
Фетална морфология в 16та седмица? Аз знам ,че се прави в ранен скрининг в 12 и после фетална между 19 и 23 седмица.

# 309
  • Където морето целува небето...
Прави се и в 16та, ако има индикация от първата, за да не се чака тази от 20-22ра.

# 310
Аз ще правя в 17w6d ФМ. Първия път правих и ехокардиография, мисля и сега да правя. Само за инфо нямаме сърдечни проблеми в семействата, просто обичам вс да е под контрол 😃 и проверено.
Къде ще я правиш? Simple Smile

# 311

Аз ще си правя в 16+4. Бях на БХС (което си беше фетална+кръвни) в 11+5. Но там, където я правих, си го водят така. 12-13 правят БХС. От ехографския преглед всичко беше наред, края седмицата ще излезнат кръвните.
Ранна фетална я правят между 16-18 седмица.
После са си другите две.
Аз ще ходя на фетална на две места, обаче. Ехокардиографията ми е включена в пакета в болницата, в която се следя.
Ще се консултирам на ранната фетална следващия път с другата лекарка дали е необходимо да я правя и при нея.

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 17:48 от shakri

# 312
  • Лондон
Леле,е признавам си,уж чета,интересувам се,ама такова нещо като ранна Фетална ( 16 -та седмица?) не бях чувала.Леле,какво ли не измислят за да вземат парите на мамите.Няма да ходя на такова нещо аз,тук в UK,няма такава ранна Фетална,а само в 12-та седмица и 20-та седмица.Иначе отдавна имам записан час за тази в 20-та седмица-14ти Декември.

# 313
  • София
С миналата ми бременност съм ходила само в 20 седмица, никой не ми е казвал, че трябва и преди това.

# 314
  • Лондон
Че трябва ли?Не мисля.По-скоро ако наистина има открит проблем при ФМ в 12та седмица

Общи условия

Активация на акаунт