С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 33 244
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
за кръвното исл се ходи на гладно. В Щерев ходих да го пусна деня преди ехографа, сутрин на гладно, но имах и др назначени неща, които задълж. са на гладно

# 496
Момичета, скоро говорихме за имена. Във форума има подтема Имена. Ако имате време и искате да се посмеете от сърце, ви препоръчвам темите за интересни имена. Цяла вечер се хилих като идиот, цели 3 теми изчетох. Доста хора се гаврят с децата си 😂

Ох, да😁 Сега за всеки родител сигурно името на детенцето му е най... ама има някои наистина абсурдни, извинявам се😁

# 497
  • Лондон
Хихихи,и аз я чета тая тема за имената.Наистина има уникални попадения.То сиг тея родители са искали децата им да са с уникални и неповторими имена,а то станала една Heart Eyes
Аз пък се усещам мн измервена ,като бомба със закъснител съм.Чак ММ ме пита снощи защо се държа дръпнато със всички Angry Това сиг е от липсата на досатъчно сън и преумора.Ма така е с малко дете
Иначе аз съм от отбора на под 30-на 28 съм в момента.Втора бременност за последните 2 години Heart Eyes Ще рече човек че бързаме за някъде.Хихих

# 498
Момичета, препоръчайте ми, моля, книга за бременността и отглеждане на бебето.
Много книжки има на пазара, но съм сигурна, че малко са наистина полезните и тези, които си струва човек да има вкъщи под ръка. Понеже ми е първа бременност ще ми трябва повече време да вляза в час ⏰😘

# 499
  • София
Аз книжки не съм използвала, предимно приятелски насоки.

# 500
  • София
Soul, аз лично нищо не съм чела. Единствено брошурата на Евент 😁 там научих колко време и как мога да съхранявам кърмата.
В Надежда има безплатно училище за родители. Но явно се пълни бързо и искат предварителни заявки за присъствие. Темите са различни. Не е необходимо да се ходи на всичко. Знам, че и др частни болници организират безплатни лекции за мамите.

# 501
KokoJ, не съм и предполагала, че може да има безплатни курсове в частните болници - в Щерев са платени. Ще погледна в Надежда.
От приятелки, за сега не мога да разчитам -или са с големи деца/около 10-годишни/ и не са на бебешка вълна, или още нямат деца. На бабите пък съвсем - сигурна съм, че ще помогнат, но са минали 30-тина години от времето, когато са гледали бебета.

# 502
  • София
Виж в сайта на списание 9 месеца там публикуват курсове за родители. Аз от там научих за едни близо до вкъщи ,посетих 3-4 лекции. Има доста полезна информация.

# 503
На мен също ми е първа бременност и освен форума наскоро започнах да чета една книга, която ми беше силно препоръчана от доста запознат източник, но е на английски... Поръчах си я от amazon.uk, но залагам големи надежди на информацията вътре.

Книгата се казва The better baby book на Lana Asprey, M.D. и Dave Asprey и се разглеждат много важни за бременността теми като какви храни, какви хранителни добавки да се приемат, как да се ограничи стресът и изобщо какво може да се направи за една много здравословна бременност, без гадене, без неразположения, без родилни дефекти на плода т.н.

Общо взето те самите изпитали всичко написано в книгата върху себе си и са удивени от резултатите, които са постигнали, включително и следящият АГ бил в недоумение как това е възможно при първа бременност след 40 годишна възраст.

# 504
Аз имам друг въпрос, може да ви се стори малко глупав, но как точно се смятат гестационните седмици? Flushed

Въпросът е там, че ползвам едно приложение, в което си отбелязвах МЦ и други симптоми преди да забременея (Period Tracker) и на него ми изписва, че съм в 14+3 г.с. А в едно друго приложение, което свалих специално за бременността - казва се Feia - изписва, че съм в 15 г.с., което доста ме обърква, а съм си въвела точната дата на последния МЦ.

Реално по мои изчисления наистина съм в 14 г.с. + 3 дни, но защо ми изписва 15 г.с. в този app, който уж е по-специализиран за бременността?! Thinking

# 505
Аз имам друг въпрос, може да ви се стори малко глупав, но как точно се смятат гестационните седмици? Flushed

Въпросът е там, че ползвам едно приложение, в което си отбелязвах МЦ и други симптоми преди да забременея (Period Tracker) и на него ми изписва, че съм в 14+3 г.с. А в едно друго приложение, което свалих специално за бременността - казва се Feia - изписва, че съм в 15 г.с., което доста ме обърква, а съм си въвела точната дата на последния МЦ.

Реално по мои изчисления наистина съм в 14 г.с. + 3 дни, но защо ми изписва 15 г.с. в този app, който уж е по-специализиран за бременността?! Thinking

Ами защото реално си в 15 😁 14 завършени седмици +3 от течащата в момента 15 гс🌸

# 506
  • София
KokoJ, не съм и предполагала, че може да има безплатни курсове в частните болници - в Щерев са платени. Ще погледна в Надежда.
Два петъка в месеца имат такива курсове. На сайта им обявяват темата и има форма, за да се запишеш. Капацитетът е 50 души и явно се пълни. Сега на 30/11 темата е нещо за дишането и обезболяването при раждане.

# 507
Единствено прочетох част една от книгите на Трейси Хог. Допадна ми като философия за гледане на деца в по-голямата си част. Но то след като стане на 3-4 месеца бебето няма какво да четеш. Ти вече си знаеш работата.
Все пак прилагам линк към книгите й.
https://www.orangecenter.bg/author/treysi-hog.html
Иначе за съвето по разни проблеми като спането, храненето и графика много ми попмагаше този сайт:
www.mybabysleepguide.com - тук е обобщено от доста книги и авторката е консултант по детския сън в САЩ.
Като цяло за книгите мога да кажа, че няма нито една теория, която да ме удовлетворява напълно. Взаимствала съм различни неща от различни "учения" за гледане на деца. И съм си направила мое.

Момичета, препоръчайте ми, моля, книга за бременността и отглеждане на бебето.
Много книжки има на пазара, но съм сигурна, че малко са наистина полезните и тези, които си струва човек да има вкъщи под ръка. Понеже ми е първа бременност ще ми трябва повече време да вляза в час ⏰😘

# 508
аз май съм най голямата тук. На 38 съм с първа бременост 🙂

Аз съм на 37 Simple Smile

# 509
Май сме доста над 30... Аз съм на 32.

Общи условия

Активация на акаунт