С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 32 600
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
На първата ФМ с коремен ми я измериха,даже в резултатите ми на хартия пишеше колко мм е .

# 601
  • Където морето целува небето...
Мерят я с коремен. При мен примерно е противопоказен вагиналния, не знам дали в по-напреднали седмици не следва да важи за всички.

# 602
Имам въпрос, пак ми излезна херпес в носа... От дете ми излиза, но сега по време на бременността за 5 месеца, 3 пъти. Мажа го с ацикловир и пия двойна доза Биозин Мама. Обикновено минава за 3 дни.
Въпросът ми е при вас случва ли се и с какво ги третирате?

# 603
  • София
monamour,
В носа не съм имала, но и аз често херпесяствам, когато има бацили около мен. От началото на БР 3 броя 🤨
Не мажа с нищо. Забелязала съм, че 1 седмица си стоят и с , и без мазане.
Мн е гадно, знам, но мен ме болят само първите 2 дни. После е просто грозно 😜

# 604
И аз имам херпес. От години не ми е избивал. С нищо не го мажа, само като се сетя използвам напоена с чаено дърво клечка за уши.

# 605
На мен ми излиза херпес на пръста на ръката. От години все там. Обикновено от стрес и/или срив на имунната система. Мажа с акикловир. Има също и на таблетки, но не знам дали стават за бременни. За няколко дни отминава. Тази бременност ми излезе и мина леко. Не ми беше излизал поне няколко години.  Явно често се случва по времена Б. Дано ни се размине за напред Simple Smile

# 606
Дааа, досадна работа са тези херпеси. Ацикловир помага ако се намаже в началото, тогава не избиват мехури. Питала съм АГ каза,че може да се мажа. Определено обаче двойната доза Биозин Мама помага.

# 607
На мен много често ми тече кръв от носа, не знам дали е нормално, но се случва от време на време.

# 608
  • София
Здравейте, мили момичета! Има ли такива от вас с болки? В 16 г.с. + 3 дни съм и от около седмица съм с доста силни менструални болки, ходих последно до Токуда вчера, бебчо е добре, пия 3 до 4×2 но шпа и 3×2 магнерот и лежа. Издадоха ми направление за хоспитализация и ми казаха, ако не минат, да отивам днес-утре. Иначе шийката е с нормална дължина, няма проблем. Чудя се да чакам ли още, могат ли много да навредят такива болки?

# 609
Тук въпросът е от какво са породени болките - разтягане на матката, контракции, нещо друго...? Ако препоръката е за хоспитализация най-малкото е там да си под наблюдение и да почиваш повече. Аз бих отишла.

# 610
  • София
Щом са ти казали да отидеш в болницата, ако не спрат болките и щом не са спрели още, не знам какво чакаш да се случи:)
Ние все пак не сме доктори и не можем да ти кажем дали болките, които имаш могат да навредят. Аз лично бих отишла в болницата. По-добре да съм там и да няма нищо, от колкото да си седя вкъщи и да се случи нещо.
Извинявай, че съм така директна, обаче това са сериозни неща, още повече щом са ти казали какво да правиш, ако не минат болките. Желая ти всичко да е наред и цялата тревога да е напразна!!!

# 611
  • София
Благодоря ви, момичета! Сериозно е, да, осъзнавам го. Плаши ме болничната обстановка, но сте прави, че не е шега работа и по-добре да наблюдават бебчо. Не знаят от какво са болките, предполагат, че са контракции. Болката е тъпа, менструална, почти постоянна. Вероятно е по-добре да полежа наистина там. Благодаря ви за отзивите, страхотни сте Simple Smile

# 612
  • Лондон
Смокинка, и аз на твое място бих отишла в болница,най-малкото ще си под наблюдение там.Няма нищо страшно,миналата бременност ,понеже беше проблемна и тук в Англия казаха ,че вс е наред,взех самолета до Бг и лежах малко в Шейново.Изключително съм доволна от престоя си там!Така че няма какво да го мислиш-отивай в болница !  Kissing Heart

# 613
Здравейте, мили момичета! Има ли такива от вас с болки? В 16 г.с. + 3 дни съм и от около седмица съм с доста силни менструални болки, ходих последно до Токуда вчера, бебчо е добре, пия 3 до 4×2 но шпа и 3×2 магнерот и лежа. Издадоха ми направление за хоспитализация и ми казаха, ако не минат, да отивам днес-утре. Иначе шийката е с нормална дължина, няма проблем. Чудя се да чакам ли още, могат ли много да навредят такива болки?
И аз съм с подобни болки от няколко дни и ми предписаха Магнерот 3х1. Дано да отмине и да не е сериозно. Според АГ с магнезия ще се отпусне матката и всичко ще е наред

# 614
На мен много често ми тече кръв от носа, не знам дали е нормално, но се случва от време на време.
Четох, че е нормално. Също така, тъй като носната лигавица се подува, нормално е и хъркането.

Общи условия

Активация на акаунт