С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 33 231
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Някой питаше за възраст  - аз съм на 39 Simple Smile 2ра бременност..у 1то дете на 36, много се радвам на всички млади мами Wink

Предната бременност изкарах с нормални дрехи, само по големи размери. Сега си купих от Лидл 2 чифта бременни дънки и 2 клина. Познайте - карам само с клинове и туники Simple Smile но и аз не ходя на работа, което оказва влияние на избора на дрехи.
 Simple Smile

# 586
Здравейте момичета! Бях на преглед миналата седмица и АГ установи че имам конусовиден отвор на шийката на матката. Пита ме имам ли контракции,аз казах,че не . Предписа ми магнезий и утрогестан вагинално. Днес отидох пак на преглед ,но нищо не се е променило с този отвор. Имам някакви усещания,но не знам бебето ли е,контракции ли са. В 18 седмица влизам утре. Някой имал ли е такъв проблем?
Здравей! Нахлух с носталгия в темичката, защото бебка беше за 10юни, но секцио на 30 май 😍 и исках да си припомня вълненията... Както и да е, написах го, за да не съм creepy stalker. 😆  Аз имах отвор в шийката без разкритие в 24 мисля седмица. Наляха ме със система магнезий на място, която тече 3,4 часа. На другия ден пак, добавиха и диаспорал магнезий на прах към лекарствата ми, ходех по един път седмично за мое спокойствие на система и след няколко седмици докторът вече не виждаше отвор. Кураж и говори за подобни варианти със следящия! Аз получих отвора вследствие на силна контракция истинска в кръста с напъни... Не се тревожи!

# 587
Здравейте момичета! Бях на преглед миналата седмица и АГ установи че имам конусовиден отвор на шийката на матката. Пита ме имам ли контракции,аз казах,че не . Предписа ми магнезий и утрогестан вагинално. Днес отидох пак на преглед ,но нищо не се е променило с този отвор. Имам някакви усещания,но не знам бебето ли е,контракции ли са. В 18 седмица влизам утре. Някой имал ли е такъв проблем?
Здравей! Нахлух с носталгия в темичката, защото бебка беше за 10юни, но секцио на 30 май 😍 и исках да си припомня вълненията... Както и да е, написах го, за да не съм creepy stalker. 😆  Аз имах отвор в шийката без разкритие в 24 мисля седмица. Наляха ме със система магнезий на място, която тече 3,4 часа. На другия ден пак, добавиха и диаспорал магнезий на прах към лекарствата ми, ходех по един път седмично за мое спокойствие на система и след няколко седмици докторът вече не виждаше отвор. Кураж и говори за подобни варианти със следящия! Аз получих отвора вследствие на силна контракция истинска в кръста с напъни... Не се тревожи!

Много благодаря за отговора! Аз вече втора седмица пия магнезий 3 по 2 таблетки и вечер прахче диаспорал,освен  утрогестана,но нямаше ефект особен. Ще видим сега на прегледа в понеделник се надявам да има подобрение.

# 588
Мами от София към кой сте се насочили за ФМ? Аз след 3 седмици трябва да направя
Д-р Михова в Надежда

# 589
  • София
Друго се сетих да ви попитам..
Понеже сега се захванахме да ремонтираме спалнята, а пък на мен вече ми се възвръща енергията, дали миризмите от латекса и мазилките, и прахта ще са вредни за мен ако чистя например или помагам с каквото мога? 🤔
Не те съветвам да участваш активно. Миризмите и изпаренията от химиите може и да ти докарат проблеми. По-добре опечи един сладкиш за трудещите се и им направи по един чай с ром:)

# 590
Стискам палци, Мила 💋
Моето отворено си седеше все в едно положение и аз от тревоги пътувах в най-големия сняг миналата година... После всяка седмица и така на един случаен преглед нищо нямаше Simple Smile но венозно магнезият има голям ефект Simple Smile

# 591
Момичета, а този отвор на шийката с ехограф ли се видя или при преглед вътрешен?
Че се филмирах сега,че от началото на бременността не са ме преглеждали вагинално, тъй като точно преди да забременея бях давала цито и микро. Сега ми взеха само с 1 тампон за микро, но мисълта ми е,че шийката не са я оглеждали освен с ехограф...

# 592
  • София
Момичета, а този отвор на шийката с ехограф ли се видя или при преглед

Не знам за отвор, но на мен и при двете ФМ и на първата и единствена ЖК ми мериха шийката на матката. Прави се с вагинален ехо

# 593
Всеки път ме преглеждат с вагинален, а последния път и с коремен, за първи път. Шийката мерят всеки път и следят за изменения.

# 594
Момичета, а този отвор на шийката с ехограф ли се видя или при преглед вътрешен?
Че се филмирах сега,че от началото на бременността не са ме преглеждали вагинално, тъй като точно преди да забременея бях давала цито и микро. Сега ми взеха само с 1 тампон за микро, но мисълта ми е,че шийката не са я оглеждали освен с ехограф...
Да, мила, с вагинален. Преди това само с коремен са ме преглеждали и съвсем в началото вагинален, като се чу пулсчето 💜. По принцип, ако няма за какво, не го ползват, но след моята истинска родилна
 контракция трябваше да се види какви са щетите...

# 595
Да, откриха ми го с вагинален..мен всеки месец ме гледат и с вагинален ехограф.

# 596
Мен в началото също ме гледаха само с вагинален. Сега само с коремен и така мерят и шийката. Ок, благодаря за отговорите.

# 597
Аз исксм да попитам, винаги ли шийката се мери с вагинален ехограф? Защото д-р Стоилов при който ще ходя на ФМ, включва в прегледа и измерване на шийката, да се подготвя просто психически, че хич не ми допада този вагинален ехограф 😁

# 598
На мен ми я премериха с коремен .

# 599
С вагинален се измерва по-точно дължината на шийката ✌. Още веднъж, съжалявам, че оспамих Темата 😃

Общи условия

Активация на акаунт