С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 33 603
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
Ох, при нас пък за дама нямаше  консесус предния път. Аз все харесвах Мая, Ная, Кая, Ема, Стела и други. А ММ хич не. Аз имах предложение вместо Даниел да е ДанАИл... Е, не стана.
Уж съм гладна, като седна да ям бързо приключва всичко. Имах 3 дни на непрестанно опитване на нещо и хапване по малко от тук и от там. И то и за това съм +1,5 кг от забременяването до сега. Няколко вечери се изтървах да ям късно бисквити, а и някакви вафли. Които ММ купи, обвинявам него Rage , аз не купувам такива неща, за да не ги ям. Имам си стратегия. Joy Тази седмица като се притесних за това дългоочаквано БХС и спрях да внимавам какво ям и кога. Flushed
И мен ме боля тази нощ при рязко завъртане. Имам си и контракции тук там. Например сега Stuck Out Tongue Closed Eyes Днес ходих да купувам якета на малкия от новата Зара в Пловдив и явно се преуморих с ходенете и тн. Реших, че няма да има къде да се паркира и ще ходя пеша до МОЛА. И обратно с чантите. Сега само ме дърпа проклетият корем, а и понякоя контракция се прокрадва - като гюле става цялата матка. Твърда и тежка. Ама, майчинство... Т'ва е. Я да видя къде е ношпато.
На мои много близки приятели се роди дне първото детенце. Много съм радостна за тях!

# 421
С всичките проблеми и прокървявания дето имам ощи не смея да мисля за имена. Иначе за момиче много ми харесва Дария, а и баща ми е с Д. За момче нямам идеи. Мъжът ми държеше първото да е на свекъра и уважих желанието му, та сега аз ще решавам. Обмислям дали да не е на майка ми Йордан, но  мъжът ми не харесва името. Ако се роди на голям празник и името ми допадне може да го запиша на светеца, който се чества. Винаги съм мислила, че ако дойде на празник си идва с името. Ама синът ми се роди на Св. Св. Варвара и Варадин, еми нямаше как да го кръстя Варадин.
Иначе аз още съм с леко прокървяване в болница, но моя доктор днес ми каза, ако събера кураж да си тръгвам, че това прокървяване може да продължи още 3 седмици. Та, сега събирам кураж Sad

# 422
Аз постоянно съм гладна ... но от много малко ми става тежко... в началото не ми се ядеше нищо сладко, но в последно време започнах доста да налитам на сладкото. Тъкмо се претеглих сега, качила съм 4 кг от началото ... започвам вече да се плаша.. преди ядях много хляб и тестени изделия, сега не ми се ядат. Конкретно нещо не ми се яде освен мандарини, на ден ям по килограм, два ... ама от тях надали качвам така главоломно 😂 месо все още не ми се яде, не пия и протеин за бременни, ям повече млечни и се надявам всичко да е наред. На 3.12 сум на ЖК и ще видим какви съм ги свършила за 1 месец 😁

# 423
Какво стана с БХС

Ох, при нас пък за дама нямаше  консесус предния път. Аз все харесвах Мая, Ная, Кая, Ема, Стела и други. А ММ хич не. Аз имах предложение вместо Даниел да е ДанАИл... Е, не стана.
Уж съм гладна, като седна да ям бързо приключва всичко. Имах 3 дни на непрестанно опитване на нещо и хапване по малко от тук и от там. И то и за това съм +1,5 кг от забременяването до сега. Няколко вечери се изтървах да ям късно бисквити, а и някакви вафли. Които ММ купи, обвинявам него Rage , аз не купувам такива неща, за да не ги ям. Имам си стратегия. Joy Тази седмица като се притесних за това дългоочаквано БХС и спрях да внимавам какво ям и кога. Flushed
И мен ме боля тази нощ при рязко завъртане. Имам си и контракции тук там. Например сега Stuck Out Tongue Closed Eyes Днес ходих да купувам якета на малкия от новата Зара в Пловдив и явно се преуморих с ходенете и тн. Реших, че няма да има къде да се паркира и ще ходя пеша до МОЛА. И обратно с чантите. Сега само ме дърпа проклетият корем, а и понякоя контракция се прокрадва - като гюле става цялата матка. Твърда и тежка. Ама, майчинство... Т'ва е. Я да видя къде е ношпато.
На мои много близки приятели се роди дне първото детенце. Много съм радостна за тях!

# 424

Момичета излезна ми БХС,малко помощ с разчитането,че лекарката още не ми е писала.

# 425
Според мен всичко е ок

Момичета излезна ми БХС,малко помощ с разчитането,че лекарката още не ми е писала.

# 426

Моите резултати са съвсем други за разлика от вашите,защото не са правени в бг. Но така като гледам вашите и това PaPP-a при мен е доста различно,а уж нали е наред 😏 също така виждам ,че на вашите изследвания не пише колко мм е шийката, но на прегледа сигурно ви дават инфо за всичко . Та моят РАРР сега Ок ли е или не е не знам 🤔

# 427
Аз утре влизам в 14гс и не съм качила нищо, за което много се радвам, само варирам с по +- 200-300гр. Но и апетит нямам особено много... Огладнявам си и на закуска и на обяд и ям едва ли не по задължение, но понеже последно време обядвам късно и до вечерта не огладнявам особено. Ако съм будна до късно обаче ми причегъртва преди да заспя и хапвам малко кисело мляко и заспивам.
Иначе отдавна не ми се гади и си хапвам вече и месо и яйца, а допреди 3 седмици не можех да ги погледна!

А що се отнася до придръпванията в областта на корема и аз имах тия дни два-три пъти придръпване и леко прерязване долу в дясно - най-вече при резки движения или рязко ставане. Предполагам е нормално, но няма как да знам със сигурност - 1ва бременност ми е.

А как ви завиждам, че вече усещате своите бебчета, надявам се и аз скоро да усетя първите ѝ движения - ще е съвсем ново усещане за мен Innocent

# 428
Момичетата от Пловдив, може ли да ми кажете цена за ФМ в 20-22 г.с. при Иванов ? Благодаря ви предварително!

# 429
Момичетата от Пловдив, може ли да ми кажете цена за ФМ в 20-22 г.с. при Иванов ? Благодаря ви предварително!

И аз ще чакам инфо. Иначе другата седмица съм при него, ще питам на регистратурата и ще кажа,ако дотогава някой не е дал тази инфо.

# 430
Привет, прочетох ви на един дъх. Интересна тема за имената, въпреки че ни е малко рано и аз съм си намислила. ММ няма претенции, но кой знае в последния момент...Само да е живо и здраво, ако е момиче - Михаела, ако е момче - Божидар.
По темата с храненето - аз се храня на 3 часа по-малко. Така съм чела, че е добре, така се чувствам добре. Как издържате да се храните по 2 пъти на ден, не знам...
Храня се предимно с бавни въглехидрати - млечни много, пълн.хляб, картофи, плодове - и аз налитам на мандарини, ябълки и банани, хапвам и месо и яйца, но по-малко.

# 431
Здравйте мамчета, много бих се радвала да се присъединя към вас. Казвам се Александра, но всички ми казват Лекс, имам син Филип, на 1г и 9м - Филип, а през май - очаквам второто си детенце. Термина ми е 01.05.19г, за сега не знаем пола на бебчо със сигурност .

# 432
Момичета, имам един неприятен въпрос, но ще се радвам да ми помогнете, ако знаете нещо. От лятото (около месец преди да забременея) ми се появи нещо като хемороид. Отидох до личната ми лекарка, според която това е,, кожна гънка'' и каза нищо да не правя. Да, обаче вече 4-5 месеца чувството е ужасно (особено от началото на бременността). Имам сърбеж, който е непоносим. Вчера бях на преглед, но покрай вълнението, просто забравих да попитам с какво мога да мажа. Някоя от вас има ли подобен проблем и как се справя с него? Има ли позволени мазила? Мисля, че ако си седя така, положението до края ще стане още по-зле.. Благодаря ви от сърце!

# 433
Ох, с това ядене... грам апетит нямам, вместо да става по-добре, имам чувството, че става по-зле. Сутрин ми се гади, след ядене ми се гади, вечер ми тежи стомаха и имам киселини, нищо не ми се яде, ям само по задължение... е, това не пречи от време на време да огладнявам като вълк  и пак нищо да не ми се яде, абе странно положение, но съм качила два килограма от началото. А преди така хубаво си хапвах всичко... Дано да взема да се оправям вече.

При мен за имената с мъжките имена е сложна тема. В рода на мъжа ми има само две имена - на дядото и на бащата и се редуват 😁 Мм по изключение е с името на дядо му по майчина линия, защото е втори син. И това е добре, че свекитата имат вече едно мъжко внуче от първия, спазило традицият да е с името на дядото, та сега мога да се измъкна, че хич не ми се иска детето да е с името на някой по задължение... И при все това мъжът ми се мръщи и иска едва ли не и нашето дете да се казва на дядото, всички деца с едно име 😂 абе, с момче ще паднат убеждения. Ако е момиче, хич няма да питам - аз съм си решила да е Мария на Богородица, че си е цяло чудо тая бременност. Да разберем първо пола, че док. е много потаен и не ще да казва, явно иска да е сигурен.

Моите резултати от БХС излезнаха, още не съм ходила при док.,но като чета май всичко е наред. Сигурно ще ходя чак в 20-та седмица на ФМ направо.

А за придърпванията - като кихам гледам да съм свита, че миналия ден, като кихнах, имах чувството, че ще ми излезнат яйчниците през носа, видях си всичките роднини 😣 и мен си ме придърпва тук и там, кръста ме боли, а и забелязах, че като легна на дясно, започва да ме опъва и притиска нещо и не ми е много комфортно. По гръб не спя от началото на бременността, наляво, надясно и по гръб, докато мога, доколкото спя де, че цяла нощ разходки до веце, сънувам, че участвам в разни тв сериали 😁, след това будене в 6 часа и вечерта в девет вече съм труп. Сигурно, когато бебето стане по-голямо, хич няма и да се спи. Още не го усещам но ми се иска и на мен по-скоро да си го почувствам 😍

# 434
Анет, моите съвети са 2:
- винаги след WC по такава нужда - никаква тоалетната хартия, ами душ, не горещ, не студен. Хубаво измиваш и след това
- Апимед хемопро - то е леко успокояващо кремче, като мек вазелин, доколкото знам пише, че може да се ползва от бременни. Само не прекалявай с количеството, малко е достатъчно.
На следващия преглед го обсъди задължително с док или, ако е много напечено положението - не чакай.

Общи условия

Активация на акаунт