С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 32 591
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
За сега се движа добре - 1 кг съм качила. Даже и на него ме е яд, защото е от ядене.
Базирано на предишната ми бременност както и на наблюдения над приятелки мога да кажа, че каквото си качиш в първото 3месечие си остава за теб после.
В 14-та седмица бебето е около 40-50 гр. С плацента, с увеличения обем на кръвта най-много всичко да 1 кг. Даже е много това. Нормалното е да не си качила. Не се притеснявай. Даже много хора свалят по малко в първото 3-месечие заради повръщането. А и все пак бебето майчина сланина не яде. Grinning Тия приказки дето сме яли за двама... са си пълни дивотии. Ядеш си само ти. Вторият все излиза около 3-4 кг. Не излиза 10кг. Joy
В подрепа на това , което казвам и с предишната бременност и със сегашната на ЖК ми казваха, че няма никаква нужда от качване на кг в този период. Това си било едва ли не оправдание на нас бъдещите майки да си се тъпчем. И при тази бременност много ми се зарадваха, че само 1 кг съм качила. Ако все пак се притесняваш, говори с АГ-то или акушерката за килограмите, но мисля, че ще ти кажат, че си в чудесни граници.
Обаче около април месец съм сигурна, че ще усетиш как качваш от въздуха. Flushed Запази си аванс за тогава.
Момичета, как сте с килограмите? Аз все още не съм качила нищо, и вече започвам да се чудя ок ли е... В края на 14г.с. съм вече и почти си въобразявам, че имам малко коремче, но същевременно може да е просто шкембе от ядене, тъй като най - накрая не ми се гади и яммм...

# 631
Аз съм 16 г. С - 12кг отгоре... Никога не съм била с наднормено
 тегло и тези 62 кг ми се виждат адски много. Имало случаи, където бременната наддала в началото и после спряла.. А дано съм от тези, че се виждам подвижна(не се знае колко), 100 килограмова топка слой 😳👀🙏
Но си хапвам.. Това е 🤣

# 632
Просто благородно завиждам на щастливките, които не качват. Опитвам се даже да се ограничавам. Сутрин кисело мляко с мюсли, на обед супа и вечер малко салата, парче месо. Рядко черен хляб или си кусвам  сладко. Не ям, кусвам. За тези два месеца 3 пъти ми се прияде пица и ядох. 

# 633
Ям си и не ми пука 😄 + 7 съм и аз Лолита 😜 17+3 г.с., но това вообще не ме притеснява ,защото знам ,че ще си сваля кг .  От опит знам С подходящ режим и спорт нещата бързо влизат в крачка 😊 стига човек да иска . Не се тъпча,ям нормално,но явно съм склонна да надавам. Огладнявам често и не издържам на глада. Даже последната седмица ми намаля доста апетита ,което сигурно е нормално. Ще му мислим после ,важното е сега да се чувстваме добре 🙂

# 634
Момичета от Пловдив , отново питам за специалист по ФМ в Плд. Знам, че питах и преди, но не мога да го намеря отговорът.

# 635
Аз ходих при Борислав Иванов в Медлайн. Записах час 2-3 седмици предварително.

# 636
1вата фетална я правих при д-р Иванов, сега втората ще я правя при доктор Апостолова.
Относно килограмите и аз съм само плюс 1, а съм средата на 18та седмица. И аз се чудя нормално ли е, нямам грам екстра апетит. Нищо не ми се дояжда 😂.

# 637
Аз съм в 19 гс + 1,5кг. Ама в началото свалих 2 кг така че всъщност съм качила 3, 5 кг през последния месец. През последната седмица съм на диета от пици - така се получи.... та скоро може и аз да се търкалям по улиците Joy

# 638
За специалист по ФМ - Борис Стоилов. Много добър лекар и е наистина със световен сертификат за специалист по ФМ 🙂

# 639
И аз да споделя за килограмите. В 15+3 г.с. Съм и не съм качила и 1 кило, което дори ме накара да се замисля дали всичко е наред, но след като сред вас има и други, които не са качили особено, се успокоявам Relaxed
Иначе на корем започвам да го докарвам, но чудно защо кантара не мърда Thinking

# 640
  • София
Не е чудно, а съвсем в реда на нещата. Няма от какво да си качила. Бебето тежи 70 грама все пак.Simple Smile

# 641
Момичета от Пловдив , отново питам за специалист по ФМ в Плд. Знам, че питах и преди, но не мога да го намеря отговорът.
Аз бях при Троянчев и съм доволна

# 642

Аз бях на междинна при Стоилов и втолата в 20 седмица пак при него. Доволна съм много!
Момичета изобщо не е показател, че не сте качили до тук нищо. С първата бременност и аз не бях до края на 4м, обаче накрая стана страшно, не съм се тъпчела, но хормоните ми се побъркаха и финиширах +20кг.

# 643
Аз да ви попитам, пиете ли кафе?
Понеже аз спрях да пия още в началото, когато сутрин беше мисия невъзможна да приемам каквато и да е течност/храна😁 Но сега се чувствам ок сутрините и се чудя дали едно безкофеиново би навредило?

# 644
  • Лондон
По 1 едно кафе на ден пия-сутрин.Когато работя нощна смяна пия едно през нощта,иначе няма как да издържа.Аз съм 19та седмица и съм +1 кило.

Общи условия

Активация на акаунт