На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 117 886
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
В складовете върви си тиджарета.. Smirk

Дали? На пръв поглед бутилките са различни. Не се вижда за колко пранета са. Аз лично не бих бързала с изводите в случая. А цената... Над 6 лв. В Лидл тук миналата седмица беше под 4 лв. Но пак - не знам за колко пранета говорим Simple Smile

# 121
В складовете върви си тиджарета.. Smirk

Дали? На пръв поглед бутилките са различни. Не се вижда за колко пранета са. Аз лично не бих бързала с изводите в случая. А цената... Над 6 лв. В Лидл тук миналата седмица беше под 4 лв. Но пак - не знам за колко пранета говорим Simple Smile

До колтоко разбрах става въпрос за онува в чашата..
купения первол от борсите e mix с вода ¿?

# 122
  • Варна
Според мен в поста, който Халим е цитирал, не се набляга на количеството спрямо цената. Фактът, че има отлято от съдържанието на шишетата в чаши, ме кара да смятам, че се касае за гъстотата и въобще, за качествата на течността в бутилките.

А иначе и аз купих 3 литра за 19.90 от Мигрос (Ивче, стреснА ме с този коментар за аромата). В последния склад отдясно 4 литра бяха 27 лири.

А дали е изгодно...
4 литра са за 66 пранета. На посочената в поста цена от 25 лири и курс 0.335 лв. за лира цената на едно пране е под 13 ст.
3 литра са за за 50 пранета. При цена 19.90 лири по посочения курс (от днес, на Тавекс) излиза малко над 13 ст. за едно пране.
Миналата седмица в Лидл туба за 45 пранета беше 8.59 лв. По техните собствени изчисления едно пране е ок. 19 ст.

# 123
  • Стара Загора
Ох, салеп и аз много обичам. Сега си взехме на прах.
Ивче, сервират го в Мадо. Аз пих шоколадов, няма такъв кеф.

# 124
  • Пловдив
Аз по повод на пранетата - по една капачка ли слагате? Почти пълна? Препълнена?

# 125
Според мен в поста, който Халим е цитирал, не се набляга на количеството спрямо цената. Фактът, че има отлято от съдържанието на шишетата в чаши, ме кара да смятам, че се касае за гъстотата и въобще, за качествата на течността в бутилките.

E тъй де - може просто да става въпрос за различни продукти/пранета/концентрация. Шишетата са различни на снимката, не се вижда за колко пранета е. Едни наши познати изцъкаха в Сърбия на нещо течно на Коколино - колко евтино било, пък нашите кожодери какви били. Накрая се оказа, че е просто за по-малко пранета, въпреки голямото количество.

Но при всички положения подкрепям мнението, че е по-добре да се пазарува от вериги. На борсите ще мина само като на туристическа атракция идните дни. Може и маслини да си взема Simple Smile

# 126

E тъй де - може просто да става въпрос за различни продукти/пранета/концентрация. Шишетата са различни на снимката, не се вижда за колко пранета е. Едни наши познати изцъкаха в Сърбия на нещо течно на Коколино - колко евтино било, пък нашите кожодери какви били. Накрая се оказа, че е просто за по-малко пранета, въпреки голямото количество.

Но при всички положения подкрепям мнението, че е по-добре да се пазарува от вериги. На борсите ще мина само като на туристическа атракция идните дни. Може и маслини да си взема Simple Smile

Може и да си права..
Пуснах снимка щото още преди много много време съм чул че прават много добри профеционални нелегални работи (Не те ама техните производители го вършат).

А  и Едирне е идеално място да ги пазарят..
никои не пита за сертификат за фактура за нз.си кво и т.н.

Него казват на празно :
че Турчина Мисли първо кривото на една работа, Simple Smile

http://www.milliyet.com.tr/piyasa-degeri-260-bin-tl-sahte-deterj … relhaber-3137012/

http://www.milliyet.com.tr/kucukcekmece-de-10-ton-sahte-deterjan … relhaber-3058961/

https://www.sabah.com.tr/guney/2018/08/03/tonlarca-sahte-sampuan … jan-ele-gecirildi

http://www.milliyet.com.tr/insanlarin-sagligi-ile-oynayan-sahte- … relhaber-1999734/

# 127
  • Варна
Вещичке,
Скрит текст:
понякога гледам табличката на етикета отзад. Важно е колко пълниш пералнята, колко е замърсено прането, каква е водата... При пълна до откат пералня, с нормално замърсено пране и при нашата отвратителна вода, слагам пълна капачка и още малко отгоре. Всъщност, почти не се придържам към указанията, ама ги гледам, де. Та, много е относително. Аз и от праха сипвам на око. Само на малкия спазвам точно количеството от сапуна на прах, защото ако го надвиша, не се изплаква добре.

blackisback, намекът е, че в складовете се продава разреден Первола. При него, както и при другите течни препарати за пране, няма различни концентрации като (официално) производство. Демек, ако е разредено, значи нещо е пипано/произведено неправомерно. Показаните шишета са именно 4 литра - за 66 пранета, купено за 25 лири от склад и 3 литра - за 50 пранета, купено за 19.90 от Мигрос. Затова направих горната сметка. Както и да ги смяташ, ако се абстрахираш от съмнението в качеството на купеното от склада, е по-евтино от тук.
Колкото до Коколино... При омекотителите се продават концентрати (които по идея трябва да се разредят 1 към 4 с вода) и готови за употреба (разредени). Да са чели, като са купували.
Специално омекотителите пък тук са толкова воднисти, че изобщо не ги сравнявам с каквото и да е.

# 128
  • Бургас / UK
На мен това в чашките ми заприлича на Ракъ  Joy после разбрах защо Халим го е публикувал Stuck Out Tongue Winking Eye

# 129
Вкл. съм във всички ФБ групи за пазаруване в ТР/Одрин, Лозенград, Чорлу,.../ Показания пост го четох преди 10-на дни. Авторката на поста демонстираше и коментираше разредеността на Первола, закупен от борсите. Кол-вото тук е без начение, идентичен первол - купен от борса и купен от супермаркет. Аз не купувам никакъв Первол, защото е неикономичен препарат за пране.  На борсите от повече от месец цените са доста завишени - това се коментира във ФБ групите, таракатлъците и оливането на търговците там,....хората се усещат и се преориентират към супермаркетите.

# 130
  • Варна
Количеството го коментирах по повод съмненията в това доколко е изгодно да се купи Первол от там, предвид промоцията в Лидъл. Цената е с поне 30% по-ниска там, в магазин, без промоция. Да не говорим, че лидълските акции не са показател за стандартната цена на даден продукт в България.
Видно е, че цените в складовете и в магазините вече нямат осезаеми разлики и е въпрос на време хората да се осъзнаят и да се преориентират към веригите. Както писах и преди, част от нещата дори излизат по-скъпо на складовете, при това спрямо стандартните цени в магазините.
За мен това е идеално. И без това от самото начало нямам доверие на складовете. Много рядко съм купувала някои неща от там. Мога безпроблемно да мина без тях.

# 131
  • у нас
Аз също слагам повече от една капачка прах на пълна пералня. Не съм от пестеливите. Все ми се вижда малко и доливам още. Stuck Out Tongue Winking Eye
В зората на пазаруването от Одрин/Лозенград, имаше случаи, в които прах Ариел беше пълен със сол. Аз и затова не купувам такъв прах. Не че е гаранция де, но все пак си имам едно на ум.

# 132
Показаните шишета са именно 4 литра - за 66 пранета, купено за 25 лири от склад и 3 литра - за 50 пранета, купено за 19.90 от Мигрос.

Това ми е убягнало. Прави сте, извинявам се. Не ме изненадва обаче предвид всичко прочетено тук за въпросните борси, а и съвпада с моите (пред)убеждения.

Видно е, че цените в складовете и в магазините вече нямат осезаеми разлики и е въпрос на време хората да се осъзнаят и да се преориентират към веригите. Както писах и преди, част от нещата дори излизат по-скъпо на складовете, при това спрямо стандартните цени в магазините.

Ще им дойде акълът в главата. И на едните, и на другите Simple Smile

# 133
  • Пловдив
Беличке, благодаря  bouquet

# 134
Въобще на одринските търговци трябва да им дойде акълът, че българи не е равно на малоумни, неинформирани и неподготвени потребители/купувачи. Не сме чак толкова закъсали , нали?! Simple Smile
 Не съм от най-редовно ходещите там, но и аз "меря на око" /осланям се и на интуиция/ не само магазините , но и аптеките - не навсякъде пазарувам.  Като искат, да мамят, не е казано, че точно аз ще им взема стоката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт