На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 117 200
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • до едно тепе
Не се чудете,че са ви тарашили и чантите. Миналата събота или неделя имаше статия,че са хванали лекарства на КА за 6000 лв в куфар с двойно дъно в автобус. Та може и това да са търсили щом и в чантите ви са гледали.

# 646
  • София
Преди 3 седмици,пътувах организирано до Одрин и Чорлу-спането беше там,за пазаруване даваха супер малко време Sad .На връщане на борсата в Одрин ни дадоха 40 минути,като в един от магазините се редихме на опашка поне 15 мин.,цени почти нямаше написани.Купих си зехтин за 50 лири, 5 литра -ето такъв https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/naturel-sizma-zeytinyag-18lt-390747160  ,вчера го отворих и е страхотен с ниско киселинно съотношение и няма горчив вкус и лош мирис.Взех и толумби-15 лири,ноо се оказа,че са много твърди и хрупат като ги ядеш .На границата бяхме 13 автобус,чакахме около 3 часа на турската граница,минахме без проблем,ноо на бг отвориха багажника и в първия сак намериха 2 стека цигари и то не разопаковани и сложени в червената торбичка от където са купени в фри шопа Sad ,от там целия багаж на земята и се почна едно ровене/подробно/,даже ми отвориха нова неразпечатена кутия от вафли .Намерих още на трима по няколко стека цигари и техните бяха в червените торби ,така минаха още 2 часа и нещо,та близо 7 часа ни забавиха.Казаха че глобата им е 1000 лева .Загледаха ми маслото,попита ме какво е това ,но нищо не ми каза за него и кашкавала .

# 647
Здравейте на всички, да се включа с разказ и аз за пътуването ни до Одрин и Чорлу 6-8.12.
Скрит текст:
Пътувахме за 2ри път до Одрин и вече имахме представа кое къде се намира, имах и разпечатан списък с жизненоважни покупки Simple Smile. Както и предишния път бях резервила апартамент в  хотел Unisite 6th Floor (2 възрастни+2 деца). И сега поред. Бяхме на границата около 8 и нещо сутринта и минахме в двете посоки с пазар в безмитния за около час. Отваряха багажника и на българската граница, но след проверките на турската ни спря жандармерия - провериха багажника и даже пипаха саковете. Имаше и куче, което според мен беше за проверка за наркотици, но не съм сигурна. Всички коли пред нас и след нас се проверяваха и мога да кажа, че си беше сериозна проверка. Всяват голям респект с пушките и маските на лицето (по-скоро им беше студено отколкото да си крият лицата). От там плана ни беше да посетим фабриката за обувки Дона (за която разбрах от форума), Тач и фабриките в Чорлу. Бях си извадила описанието как се стига до фабриката и до кой град се намира - зададохме направление на навигацията и потеглихме. Тези, които не са ходили и ползват навигация е хубаво да знаят, че обикновено маршрута е по магистрала. Съответно и нас ни препрати към магистрала, за която ние бяхме ок, защото имахме стикер за HGS (турския аналог на винетка), но останалите 2 коли не. За моя изненада HGS успяха да купят чак на връщане преди излизането от магистралата преди Одрин - в останалите пунктове, на които спирахме (3 бр.за цялото пътуване до Чорлу и обратно към Одрин) ни връщаха с неясни обяснения (поне за нас) на турски. Намерихме лесно фабриката и понеже беше ден четвъртък относително рано (те са с 1 час напред - значи около 11 ч. тяхно време) когато стигнахме тъкмо 1 микробусче българи потегляше. Покупки - мъжки боти ест. кожа 170 лири, обувки мъжки 100 лири, дамските бяха долу-горе същите цени. Вежливи и любезни; имаше една продавачка, която говореше български и помагаше. За съжаление не от всичко имаше номерация и голям избор. Но така или иначе излязохме ние лично с 4 чифта (за сметка на моя милост мъж ми се обзаведе с 2 чифта, но нали ни вози полага му се Simple Smile. Останалите от групичката ни също излязоха с пълни ръце. От там зададохме на навигацията Чорлу и пак благодарение на подробните обяснения намерихме фабриката на Тач (намира се на стария, безплатен път на 10ина км. от Чорлу). От там излязох с 2 комплекта чаршафи за спалня, 2 комплекта единични чаршафи, калъфки за възглавници, възглавници и всякакви други нужни и ненужни покупки Simple Smile. Недостатък - няма кого да попиташ - трябва внимателно да четеш етикетите. И нещо любопитно, което едва снощи забелязах - на възглавниците, които си купих на етикета пише "Made in Bulgaria". Така или иначе цената напълно ме устройваше. В магазина почти нямаше хора и можехме спокойно да разглеждаме. Следващата спирка по график трябваше да бъде фабриката на Колинс, нооооооо се загубихме с останалите от компанията и за да се намерим се оказахме в МОЛ Орион. Там вече са подготвени и още на информацията на входа ни дадоха брошурки на български с магазините, много любезно ми казаха и паролата за wifi, защото мъж ми почна да нервничи, че става късно и да не си изпуснем резервацията. Докато не видя, че потвърдиха час за настаняване не миряса Simple Smile. Впечатлението от Мола - нямахме много време за обикаляне, но цените в магазините са по-ниски отколкото в Одрин (сравнихме ги на другия ден с магазините в Одрин). Лек пазар и вече нямаше време за фабрики и Авантаж аутлета затова направо по магистралата към Одрин. Съвет: ако сте решили да ходите по този маршрут направете нощувка в Чорлу, защото стигнахме към 21 в хотела доста уморени. Магистралната такса, която апарата отчете за трасето Чорлу-Одрин беше 12.75 лири. За хотела вече е писано, няма да задълбавам. Ние сме много доволни от съотношението цена/качество. Вечеряхме там и на другата сутрин с бодри сили отидохме на петъчния пазар. Цените в сравнение със септември доста вдигнати. Тук-там попадения - принципно ако имаш нерви. За моя изненада се сдобих с дънки, които ми лепнаха, а не е като да нямам проблем с размерите (обичам си сладкото и тва е:). Продавача ми обясни, че ще ме заведе да пробвам и аз скептична си викам тоя сега къде ще ме води и в първия момент реших, че е тоалетна и изпаднах в ужас, а то се оказа пробни с огледала почти както са в магазините ... голяма изненада! На няколко пъти виждах блузи, които тук препродават на цена 12 лв., а там ми обявиха 50 лири... Купихме и ядки от пазара и плодове. Следваща спирка борсата. Така и така колата ни беше там - нямаше как да пропуснем жизненоважната лимонадка. Покрай нея и десертчета, туй-онуй и ей ги де ги еквивалента на 100 лв. отетяха Simple Smile. После главната ... Там първата изненада беше, че в магазините ядките бяха по-евтини отколкото на пазара. Забелязах, че и омекотителите бяха на същите цени или по-ниски от на борсата ... дали защото беше петък преди обяд нямам идея.  Междувременно бяхме решили да посетим рибен ресторант и да уважим Никулден, който за нас тази година се оказа 7.12 Simple Smile. Предварително бяхме направили проучване в чуждите сайтове за препоръки, питах и тук (но явно никой от форума нямаше впечатления). Надявам се да съм полезна с нещо, което до сега не е получавало отговор Simple Smile. Ние отидохме в ресторант Baliklama - https://tr.foursquare.com/v/bal%C4%B1klama/4f102964e4b0d85e50b6f2d1
Едва го намерихме пряка на главната, малко след DeFacto в посока Ендер от лявата страна. Вижда се от улицата ако знаеш името Simple Smile.
Актуална цена от 7.12. - сьомга - 35 лири, ципура 28 лири, лаврак 30 лири. Много вкусно и бързо. Може да се плаща с карта. Любезни са. Малко е и е хубаво предварително да направите резервация. Нещо, което ме изненада - нямаше тоалетна в заведението. Така последно нещо, което вече много преди мен писаха - цените в петък сутрин и събота по обяд бяха различни подчертавам в магазините също. Кога успяват да ги сменят нямам идея, но е факт.  Финални покупки в събота, кой каквото пропуснал. Този път реших, че баклавата ще я взема от Guruogly (пак на централната) - мноого вкусна. 30 лири кг. Толумбички 20 лири/кг., еклери 30 лири/кг. Красиво и добре опаковани - направо готови за подарък Simple Smile. Естествено кутиите идват повече от кг. обикновено да си знаете щото аз лично за първи път купувах и бях си направила сметката за 80 лири (по кг. от гореизброеното), но тотала се оказа 110.
Извинявайте за дългия пост, но още не знам как да правя онази хитринка със "скрит пост". Ако някой ми пише на лични да ме обучи ще съм благодарна. Ако някой го интересува нещо конкретно може да пише на лични.
Благодаря на Халим за съдействието.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 14:18 от anig29

# 648
Ами, сами си го правим, бе, хора! Не е ли така?
Лекарства за 6000 лв  Anguished Цигари най- отгоре, че и на стекове Anguished Направо са викали "Ела, вълчо, изяж ме!".  Всички знаем какво може и какво не може. Малко с акъл да се прави, бе, джанъм.
И ,заради такива, целият автобус дреме с часове на границата. Срамота!

anig29, благодаря за разказа. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 13:06 от daniela.qnkova

# 649
Aniq, може ли да уточниш кога е по-евтино, в петък или събота?

# 650

Скрит текст:
Здравейте на всички, да се включа с разказ и аз за пътуването ни до Одрин и Чорлу 6-8.12. Пътувахме за 2ри път до Одрин и вече имахме представа кое къде се намира, имах и разпечатан списък с жизненоважни покупки Simple Smile. Както и предишния път бях резервила апартамент в  хотел Unisite 6th Floor (2 възрастни+2 деца). И сега поред. Бяхме на границата около 8 и нещо сутринта и минахме в двете посоки с пазар в безмитния за около час. Отваряха багажника и на българската граница, но след проверките на турската ни спря жандармерия - провериха багажника и даже пипаха саковете. Имаше и куче, което според мен беше за проверка за наркотици, но не съм сигурна. Всички коли пред нас и след нас се проверяваха и мога да кажа, че си беше сериозна проверка. Всяват голям респект с пушките и маските на лицето (по-скоро им беше студено отколкото да си крият лицата). От там плана ни беше да посетим фабриката за обувки Дона (за която разбрах от форума), Тач и фабриките в Чорлу. Бях си извадила описанието как се стига до фабриката и до кой град се намира - зададохме направление на навигацията и потеглихме. Тези, които не са ходили и ползват навигация е хубаво да знаят, че обикновено маршрута е по магистрала. Съответно и нас ни препрати към магистрала, за която ние бяхме ок, защото имахме стикер за HGS (турския аналог на винетка), но останалите 2 коли не. За моя изненада HGS успяха да купят чак на връщане преди излизането от магистралата преди Одрин - в останалите пунктове, на които спирахме (3 бр.за цялото пътуване до Чорлу и обратно към Одрин) ни връщаха с неясни обяснения (поне за нас) на турски. Намерихме лесно фабриката и понеже беше ден четвъртък относително рано (те са с 1 час напред - значи около 11 ч. тяхно време) когато стигнахме тъкмо 1 микробусче българи потегляше. Покупки - мъжки боти ест. кожа 170 лири, обувки мъжки 100 лири, дамските бяха долу-горе същите цени. Вежливи и любезни; имаше една продавачка, която говореше български и помагаше. За съжаление не от всичко имаше номерация и голям избор. Но така или иначе излязохме ние лично с 4 чифта (за сметка на моя милост мъж ми се обзаведе с 2 чифта, но нали ни вози полага му се Simple Smile. Останалите от групичката ни също излязоха с пълни ръце. От там зададохме на навигацията Чорлу и пак благодарение на подробните обяснения намерихме фабриката на Тач (намира се на стария, безплатен път на 10ина км. от Чорлу). От там излязох с 2 комплекта чаршафи за спалня, 2 комплекта единични чаршафи, калъфки за възглавници, възглавници и всякакви други нужни и ненужни покупки Simple Smile. Недостатък - няма кого да попиташ - трябва внимателно да четеш етикетите. И нещо любопитно, което едва снощи забелязах - на възглавниците, които си купих на етикета пише "Made in Bulgaria". Така или иначе цената напълно ме устройваше. В магазина почти нямаше хора и можехме спокойно да разглеждаме. Следващата спирка по график трябваше да бъде фабриката на Колинс, нооооооо се загубихме с останалите от компанията и за да се намерим се оказахме в МОЛ Орион. Там вече са подготвени и още на информацията на входа ни дадоха брошурки на български с магазините, много любезно ми казаха и паролата за wifi, защото мъж ми почна да нервничи, че става късно и да не си изпуснем резервацията. Докато не видя, че потвърдиха час за настаняване не миряса Simple Smile. Впечатлението от Мола - нямахме много време за обикаляне, но цените в магазините са по-ниски отколкото в Одрин (сравнихме ги на другия ден с магазините в Одрин). Лек пазар и вече нямаше време за фабрики и Авантаж аутлета затова направо по магистралата към Одрин. Съвет: ако сте решили да ходите по този маршрут направете нощувка в Чорлу, защото стигнахме към 21 в хотела доста уморени. Магистралната такса, която апарата отчете за трасето Чорлу-Одрин беше 12.75 лири. За хотела вече е писано, няма да задълбавам. Ние сме много доволни от съотношението цена/качество. Вечеряхме там и на другата сутрин с бодри сили отидохме на петъчния пазар. Цените в сравнение със септември доста вдигнати. Тук-там попадения - принципно ако имаш нерви. За моя изненада се сдобих с дънки, които ми лепнаха, а не е като да нямам проблем с размерите (обичам си сладкото и тва е:). Продавача ми обясни, че ще ме заведе да пробвам и аз скептична си викам тоя сега къде ще ме води и в първия момент реших, че е тоалетна и изпаднах в ужас, а то се оказа пробни с огледала почти както са в магазините ... голяма изненада! На няколко пъти виждах блузи, които тук препродават на цена 12 лв., а там ми обявиха 50 лири... Купихме и ядки от пазара и плодове. Следваща спирка борсата. Така и така колата ни беше там - нямаше как да пропуснем жизненоважната лимонадка. Покрай нея и десертчета, туй-онуй и ей ги де ги еквивалента на 100 лв. отетяха Simple Smile. После главната ... Там първата изненада беше, че в магазините ядките бяха по-евтини отколкото на пазара. Забелязах, че и омекотителите бяха на същите цени или по-ниски от на борсата ... дали защото беше петък преди обяд нямам идея.  Междувременно бяхме решили да посетим рибен ресторант и да уважим Никулден, който за нас тази година се оказа 7.12 Simple Smile. Предварително бяхме направили проучване в чуждите сайтове за препоръки, питах и тук (но явно никой от форума нямаше впечатления). Надявам се да съм полезна с нещо, което до сега не е получавало отговор Simple Smile. Ние отидохме в ресторант Baliklama - https://tr.foursquare.com/v/bal%C4%B1klama/4f102964e4b0d85e50b6f2d1
Едва го намерихме пряка на главната, малко след DeFacto в посока Ендер от лявата страна. Вижда се от улицата ако знаеш името Simple Smile.
Актуална цена от 7.12. - сьомга - 35 лири, ципура 28 лири, лаврак 30 лири. Много вкусно и бързо. Може да се плаща с карта. Любезни са. Малко е и е хубаво предварително да направите резервация. Нещо, което ме изненада - нямаше тоалетна в заведението. Така последно нещо, което вече много преди мен писаха - цените в петък сутрин и събота по обяд бяха различни подчертавам в магазините също. Кога успяват да ги сменят нямам идея, но е факт.  Финални покупки в събота, кой каквото пропуснал. Този път реших, че баклавата ще я взема от Guruogly (пак на централната) - мноого вкусна. 30 лири кг. Толумбички 20 лири/кг., еклери 30 лири/кг. Красиво и добре опаковани - направо готови за подарък Simple Smile. Естествено кутиите идват повече от кг. обикновено да си знаете щото аз лично за първи път купувах и бях си направила сметката за 80 лири (по кг. от гореизброеното), но тотала се оказа 110.
Извинявайте за дългия пост, но още не знам как да правя онази хитринка със "скрит пост". Ако някой ми пише на лични да ме обучи ще съм благодарна. Ако някой го интересува нещо конкретно може да пише на лични. Благодаря на Халим за съдействието.
Лесно става. Скрих вашият текст за да стане по-къс поста. Прилагам и снимка. Натиска се надписа скрит текст. Появяват се два надписа заградени в средни скоби. Това дето се скрива (текст, ка=ртинки и т.н.) трябва да е на мястото на въпросителните т.е. между spoiler и /spoiler. Успех в криеницата Simple Smile
Скрит текст:

# 651
За скрития текст: маркираш текста, който искаш да скриеш и натискаш бутончето "скрит текст" Готово!

Благодаря за хубавия разказ Aniq и за мнението за рибния ресторант. Ще го пробваме при следващото ни посещение.
Аз още Октомври бях споделила как лично видях един работник в Мигрос да подменя цените в четвъртък вечерта. В случая беше на щанда с перилните и почистващи препарати. 
Ако някой е ходл тези дни до Люлебургаз може ли да каже дали вече работи Молът, който горя преди месец.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 13:49 от plamyyy

# 652
Aniq, може ли да уточниш кога е по-евтино, в петък или събота?
Най-евтино беше в четвъртък в Чорлу, но не мога да дам конкретен пример - общо впечатление. В петък сутрин едно яке, което гледахме беше 100 лири на главната, в петък вечер в мола същото яке (не помня в кой магазин обаче) беше 150, в събота 170. Не твърдя, че за всички стоки е така, ноо. Една от дружките, която беше с мен си купи дреха на щанд с намаление примерно на 40 лири, аз си харесвам същата дрешка и отивам вечерта и вече ми обясниха, че е 50 лири, аз питам защо - нали я взех от щанда за 40, моята приятелка я е купила по-рано днес за 40 продавачката почна да мърмори на турски и каза 50 лири точка. Това беше в магазин на DeFacto. Не ми е за 10те лири, просто принципен въпрос.

# 653
Момичета, вярно ли е , че на фри шопа имало сложена камера и който автобус видят , че спира за пазар после го тарашат?

# 654
Момичета, вярно ли е , че на фри шопа имало сложена камера и който автобус видят , че спира за пазар после го тарашат?

май да

щото реалните турски фирми вече не спират и не ги трашат мн.
та аз не сам срешнал де..

# 655
  • Варна
На касовия бон от Фрий Шопа излизат името и номера на паспорта, нали там го вземат и го чекват/ не набираха нищо рьчно/. Та е нормално да им изпише

# 656
  • Варна
Да споделя и моите впечатления от Люлебургас (макар да не е по темата, но доста често все да се споменава).
Скрит текст:
В събота (08,12) тръгнахме към 15часа от Варна към М.Т. Имаше една кола пред нас и минахме бързичко. В Люлебургас пристигнахме 20:30 тяхно време. Бях гледала хотел на центъра без да правя резервация (до последно не се знаеше дали ще тръгнем и накъде)Gürbüz Otel. Намира на пешеходната зона, близо до площада. След няколко обиколки, успяхме да паркираме. Отвън рецепция не се вижда, трудно се ориентираш къде да влезеш (единична врата между магазини), но пък срещу него друг хотел
Hotel Sürücü
и решихме да се пробваме в него. На турско-ръчен се разбрахме за 3-на стая - 210Тл. За паркинг се наложи да се обади на английско говорещ, който да ни обясни. Паркинга е точно под площада, на няколко етажа - от 21-12часа - 7Тл. Имам свалена офлайн карта на Гугъл, но има разминавания - имайте едно на ум.
Скрит текст:
Имахме време само да видим къде се намира т.нар. МОЛ(на три етажа, с по 3-4 магазина на етаж, 1 етаж за храна и кино). Хапнахме набързо преди да затвори и се разходихме из центъра. Видяхме доста малки магазинчета в проходи, които обаче в НЕДЕЛЯ НЕ РАБОТЯТ. Има сладкарници, дюнери, чорби (в горния край на улицата до джамията), кафенета, закуски...... В неделя сутринта ръмеше, закусихме, направихме една бърза обиколка по центъра и в Мола, освободихме хотела и отидохме до новия търговски център 39 Burda Avm, който се намира в нов квартал. Много красиво направен, разчупен, просторен, с доста повече магазини и отворени площи, с места за хапване. Ще трябва в подходящо време да се посети отново. Пазарихме от 5м Мигрос в началото на Люлебургас, зад него е пазара...
Тийнейджърът не беше удовлетворен от пазара и пожела да прескочим и до Одрин..... В Одрин вече не валеше, минахме през Ераста, насладихме се на фермерския пазар, минахме през БИМ-а зад Мола, после отидохме да хапнем в Niyazi Usta. Паркирахме под джамията срещу банята на центъра - платен паркинг за 5-6места - 1час=15Тл, 2часа=20Тл, 24часа=25Тл (ако щеш). Та набързо хапването и пресни кори от една сладкарница до рибния пазар - 5кори=10Тл. Не видях работеща аптека по пътя и не успях да купя лекарства. На М.Т. имаше 2 автобуса и 5-6 коли. БГ митничарите си говореха - кога ли ще намалее потока - като падне снега Laughing Не са ровили много, много.... както всеки път.
Заради мрънкането на младежа, че няма маркови магазини в Одрин, Люлебургас и Чорлу, му предложих да се подготви за ходене в Истанбул. Да разпита, тези дето са си купили "незнам-какви си хубави неща", в кой Мол какво има, за да знаем къде да го заведем. А-а-а-а-а писна ми от мърморковци Imp
Продължавам да ви следя, защото ще продължим да ходим в близките дестинации. Благодаря ви, че споделяте

# 657
На касовия бон от Фрий Шопа излизат името и номера на паспорта, нали там го вземат и го чекват/ не набираха нищо рьчно/. Та е нормално да им изпише

фришопа си е турска частна фирма която е разположена на съвсем турcка земя
и хич не ми е на акъл да издъни клиентите си на чуждa страна  че пазаруват
няма таково нещо!

има вероятност от бг страна да има няkоя камера и да се следи входа на фрешопа..
та и това не е реално!
 как, с кое право ще следиш магазин в турска земя?

# 658
  • Димитровград
Магистралата Одрин Чорлу е 8,25.лири, 12,25 лири е до Истанбул.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 17:20 от papaone

# 659
Здравейте, имам един въпрос към мамите от Благоевград.  Искам да попитам да ли някоя мама ще ходи на екскурзията за 1 ден до Одрин на 15 или на 22? Ако има такива мами моля да ми пишат на лично.

Общи условия

Активация на акаунт