Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Можете ли да ми кажете дали Черният петък е популярен в Турция за магазините? Някой, който е пазарувал миналата година, може ли да сподели опита си?
Къде мога да намеря работеща аптека утре в Одрин?
Какви са условията за онлайн пазаруване от Турция до България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Можете ли да ми кажете дали Черният петък е популярен в Турция за магазините? Някой, който е пазарувал миналата година, може ли да сподели опита си?
-
Къде мога да намеря работеща аптека утре в Одрин?
-
Какви са условията за онлайн пазаруване от Турция до България?
-
Какви са опциите за пазаруване в магазините в Одрин и Чорлу?
-
Какви са опциите за пазаруване в магазините на Люлебургаз?
.На връщане на борсата в Одрин ни дадоха 40 минути,като в един от магазините се редихме на опашка поне 15 мин.,цени почти нямаше написани.Купих си зехтин за 50 лири, 5 литра -ето такъв
. Както и предишния път бях резервила апартамент в хотел Unisite 6th Floor (2 възрастни+2 деца). И сега поред. Бяхме на границата около 8 и нещо сутринта и минахме в двете посоки с пазар в безмитния за около час. Отваряха багажника и на българската граница, но след проверките на турската ни спря жандармерия - провериха багажника и даже пипаха саковете. Имаше и куче, което според мен беше за проверка за наркотици, но не съм сигурна. Всички коли пред нас и след нас се проверяваха и мога да кажа, че си беше сериозна проверка. Всяват голям респект с пушките и маските на лицето (по-скоро им беше студено отколкото да си крият лицата). От там плана ни беше да посетим фабриката за обувки Дона (за която разбрах от форума), Тач и фабриките в Чорлу. Бях си извадила описанието как се стига до фабриката и до кой град се намира - зададохме направление на навигацията и потеглихме. Тези, които не са ходили и ползват навигация е хубаво да знаят, че обикновено маршрута е по магистрала. Съответно и нас ни препрати към магистрала, за която ние бяхме ок, защото имахме стикер за HGS (турския аналог на винетка), но останалите 2 коли не. За моя изненада HGS успяха да купят чак на връщане преди излизането от магистралата преди Одрин - в останалите пунктове, на които спирахме (3 бр.за цялото пътуване до Чорлу и обратно към Одрин) ни връщаха с неясни обяснения (поне за нас) на турски. Намерихме лесно фабриката и понеже беше ден четвъртък относително рано (те са с 1 час напред - значи около 11 ч. тяхно време) когато стигнахме тъкмо 1 микробусче българи потегляше. Покупки - мъжки боти ест. кожа 170 лири, обувки мъжки 100 лири, дамските бяха долу-горе същите цени. Вежливи и любезни; имаше една продавачка, която говореше български и помагаше. За съжаление не от всичко имаше номерация и голям избор. Но така или иначе излязохме ние лично с 4 чифта (за сметка на моя милост мъж ми се обзаведе с 2 чифта, но нали ни вози полага му се
Цигари най- отгоре, че и на стекове 

Не са ровили много, много.... както всеки път.