Коледа 2018

  • 103 803
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 315
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Ако имаш поялник, можеш да опиташ да поправиш щетата. Аз едно време си правех от опаковъчно цветно фолио облекла за учебниците и тетрадките и никой нямаше като моите. Един прост поялник, линия и нещо негоримо за подложка и опора Simple Smile

# 316
  • Пловдив
  • Мнения: 641
Тези са от Метро

# 317
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Хвана ме и мен днес лудата. Та малко лицери и джинджифилови сладки спретнах.


Марчева, благодаря за обяснението за пудросване на линцерите.

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 23:52 от MoHu Todorinska

# 318
  • София
  • Мнения: 12 229
Браво,  Мони Тодоринска, чудни са  и как блещят...На мен ми е рано, ще ги изядат, а втори няма да видят.

# 319
  • Мнения: 8 480
Наталина, благодаря за включването! bouquet
Ще ги пробвам някой ден....Нямам желание за сладкоправене сега, че имам проблеми. Cry
Мони, eclipse  , G...D.., хубави сладки! Браво! bouquet
Марчева, обичам да те чета! Hug

# 320
  • Мнения: 6 155
Момичета, за ричарелите мога ли да ползвам някаква бадемова есенция или ром, че нямам амарето?

# 321
  • Мнения: 15 066
Къде е обяснила Марчева за пудренето на линцерите, че съм пропуснала? Blush Миналата година тях и арменските сладки одобрихме най-много и пак ще се правят. А с пудра захар изглеждат по-добре.

# 322
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 796
Fortuna, надявам се проблемите бързо да отминат! Прегръдки! 😘

Dara888, по принцип преди сервиране всички линцери се пудрят със захар. Аз ги поръсвам със захар, оставям ги и за около 5 минути, захарта се е стопила. Според мен няма нужда от допълнително слагане на сладко, но всеки има различни трикове. Ето тук се вижда, че захарта се е стопила.

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 13:50 от natalyna

# 323
  • Мнения: 15 066
Благодаря, Наталина! Мислех, че има някакъв трик, а може ли да изпусна? Joy
За вчера бях решила да правя меденки, но ме домързя. Но пък децата много не им налитаха, та може да минем и без тях. Линцери и арменски сладки ще правя със сигурност. Обмислям да опитам рохличките, а може и фунийки да завъртя, те изчезват за минути.

# 324
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 159
Аз още нищо не съм правила. Имам куп други неща на главата и май този път се очертава сладкоправене в последния момент. Много ми харесаха бонбоните на Марчева с бишкоти и се чудя дали ще са ок, ако ги направя с бяла заливка, че нали ни е бяла темата тази година.

# 325
  • София
  • Мнения: 12 229
Аз още нищо не съм правила. Имам куп други неща на главата и май този път се очертава сладкоправене в последния момент. Много ми харесаха бонбоните на Марчева с бишкоти и се чудя дали ще са ок, ако ги направя с бяла заливка, че нали ни е бяла темата тази година.
Е как, с бял шоколад ще бъдат разкош, те търпят всякакви промени действай.  Sad
Ето още едни бонбонки по идея на Христина Колева -
https://recepti.gotvach.bg/r-97944-Бадемови_бонбони_с_марципан_и_фурми
и още едни със синя слива и може да ги забъркам, хубави са и елементарни са - https://uhaena.blogspot.com/2017/11/blog-post_18.html

Момичета, за ричарелите мога ли да ползвам някаква бадемова есенция или ром, че нямам амарето?
Може, разбира се, всичко може.

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 14:48 от marchеva14

# 326
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Ето тази част за пудросването ми помогна " тези сладки, които имат дупките ги поставям на една голяма хартия и добре ги напудрям с пудрата захар, така са ми готови и след това не оставят пръсти по захарта".

# 327
  • София
  • Мнения: 12 229
Ето тази част за пудросването ми помогна " тези сладки, които имат дупките ги поставям на една голяма хартия и добре ги напудрям с пудрата захар, така са ми готови и след това не оставят пръсти по захарта".
Ми... нямам спомен някъде този трик да съм го чела, но още когато ги започнах преди години се видях в зор да запазвам пудрата им захар непипната отгоре  и реших, че тази няма да я бъде така, да се тормозя и сама си го открих, ама на, то било лесно  и елементарно, ама кой да се сети навреме.  Simple Smile що нерви изхабих.. Joy

# 328
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Сладури, да ви питам, как и за колко време мога да съхраня айсинг?

# 329
  • София
  • Мнения: 12 229
Сладури, да ви питам, как и за колко време мога да съхраня айсинг?
Мони, той бързо съхне, даже по време на работа с него се добавят по няколко капки вода или  лимонов сок. Не мисля, че можеш да го съхраниш.

Общи условия

Активация на акаунт