Коледа 2018

  • 103 751
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
  • Мнения: 5 803
Рецептата за шоколадовите бонбони с бишкоти никога не съм я имала записана Simple Smile Прочетох че е загубена и на някой много му липсва, пуснах търсене в Гугъл, намери ми я, отворих кешираното копие и оттам копирах рецептата, която ви постнах по-напред Wink



Опитайте така да си намерите и копирате и други затрити рецепти, докато Гугъл пази кеша си Wink Ето например и щрудела Wink

Скрит текст:

клик

"Далеч стигнахме, чак до Виена, за да ви предложиме оригиналната виенска рецепта за Ябълков щрудел "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
Необходими Съставки

    ТЕСТО
    брашно - 250 г (тип 700)
    сол - 2 г
    яйца - 1 бр.
    вода - 100 мл топла
    олио - 20 мл
    ЗА ПРЕСТОЯВАНЕ НА ТЕСТОТО
    олио - купа пълна с олио
    ПЛЪНКА
    галета - 150 г + 3/4 с.л.
    масло - 1/2 с. л.
    захар - 140 г
    канела - 10 г
    стафиди - 170 г
    ром - 4 с.л.
    лимонов сок - 10 мл за поръсване на ябълките
    ВАНИЛОВ СОС
    прясно мляко - 500 мл
    брашно - 2 равни с.л.
    жълтъци - 3 бр.
    захар - 7 с.л.
    ванилия - 1 ч. л. ектракт
    масло - около 4 с. л. разтопено за намазване на щрудела

* мерки и количества
Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса. Плоска тава от фурната, покрита с намаслена хартия за печене и посипана с галета.

Стафидите се накисват в ром за няколко часа или се оставят за 1 нощ. Галетата (150 г) с малко масло се запичат в тиган до златисто. Ябълките се почистват и нарязват на кубчета. Поливат се с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Прибавят се и напоените и изцедени стафиди, също и галетата. Захарта и канелата се добавят точно преди момента на поставяне на плънката в тестото, това се прави за да не се разводнява прекалено плънката.

ВАНИЛОВ СОС
Сгорещява се млякото с половината захар. Разбиват се жълтъците с брашното и останалата захар, добавя се и малко студено мляко. След като се е сгорещило млякото се налива на струйка към жълтъците при непрекъснато разбиване с телена бъркалка. Връща се на котлона и се вари до леко сгъстяване на крема. Сваля се от котлона и се прибавя ванилията екстракт. Покрива се плътно с фолио и се оставя настрана.

ТЕСТО
Пресява се брашното и се добавят всички съставки за тесто. С приставката на миксера за тесто или с ръце се замесва, до момента в който се образува хубава топка меко тесто, което се отделя от стените на миксера/ ръцете. Оформя се на топка и се поставя в купа пълна с олио за 30 мин. Олиото почти покрива тестото.

След 30 минути тестото се изважда и се поръсва с брашно от всички страни. Приготвя се голяма ленена кърпа и се поръсва обилно с брашно, върху нея ще се разточва тестото, така няма да залепва.

Тестото се разточва много тънко, така че да може да се чете или да се виждат буквите на вестник, примерно. Тестото го разточих на 6 разтворени длани в дължина и ширина. Тавата от фурната се покрива с хартия, намазва се тънко с парче масло и се поръсва с допълнителните галета. В плънката се добавя захарта.

Върху разточеното тесто в долния край се изсипва плънката по дължина, като краищата на тестото се оставят без плънка. Завива се руло, като излишното брашно се отстранява с четка, с помощта на кърпата, а краищата му се завиват като бонбон и се подпъхват под щрудела.

Пренася се в тавата и се поставя върху галетата, полага се със загънатата страна надолу. Намазва се с разтопено масло посредством четка.

Със салфетка се отстранява излишната галета, за да не прегаря по време на печенето. Пече се на 190 градуса до златисто около 45/50 мин.

Изважда се от фурната и веднага се намазва с разтопено масло. Охлажда се напълно и се покрива с пудра захар. Нарязва се на дебели парчета. Сервира се с ванилов сос и чаша хубаво виенско кафе.

Източник: mycandykitchen.blogspot.com

# 181
  • Мнения: 6 154
В Гугъл като напиша "шоколадови бонбони с бишкоти" също ми излиза линк към рецептата от скрийншота ти, bradata, но при кликване на линка се отваря славянски гювеч 😕
Затова и помолих отново да се запише тук рецептата.

# 182
  • Мнения: 22 867
В Гугъл като напиша "шоколадови бонбони с бишкоти" също ми излиза линк към рецептата от скрийншота ти, bradata, но при кликване на линка се отваря славянски гювеч 😕
Затова и помолих отново да се запише тук рецептата.

Като кликнеш на "Кеширана версия" излизат бонбоните. Вторият ред със зелените букви и едно триъгълниче накрая.

Скрит текст:

marchеva14, така можеш да си откриеш и другите изгубени рецепти.

# 183
  • Бургас
  • Мнения: 5 803
Мира, да, затова писах кешираната версия да се отваря, но Лабрекс го е показала визуално даже Wink Често така могат да се намерят мислени за изгубени неща Simple Smile

# 184
  • Мнения: 6 154
Благодаря, момичета, но още нямам нет в апартамента и движа с телефона, та там не откривам тази кеширана версия.

# 185
  • София
  • Мнения: 12 229
bradata, ти си чудо! Labrex  също!! Hug
Скрит текст:
За да не пълня страниците пиша скрито, сега ми помогнете как мога да пусна активни линкове към Админа за да може да сложи снимките към това което снощи изписах като рецепти, загубените рецепти. Опитвам се, но не е активен. Оф.. не ми стига акъла как да го направя. Копирам , пренасям и не е активно и изобщо има ли начин или да не се мъча повече.

# 186
  • Бургас
  • Мнения: 5 803
Скрит текст:
Погледни където съм ти постнала рецептата за щрудела - отгоре, дето има едно КЛИК, трябва да ти отвори въпросната кеширана страница с него. Копирай адреса от лентата горе или директно го копирай този дългия линк от моя пост Wink Само че само първата снимка, която се вижда можеш да копираш, за съжаление.





Успех!

# 187
  • Мнения: 2 951
Наталина 🌺 извинявай за к-то, клавиатурата... Мерси,направо като бродерии са,да!!!

Марчева,направи си сайт,не е толкова трудно,вярвам,не че имам,но всичко се учи,стъпка по стъпка - поне ще си е твой!!! 🌳

# 188
  • Мнения: 7 533
А откъде този испански боб,марка?!
И ми остава да се чудя откъде сушените чушки,ще търся пазарска баба Simple Smile
Мерси за сладките:ще направя и напуканите и шведските,наред с а австрийските линцери и чешките рохлички Simple Smile друга интернационална идея?!

Целофанени пликчета на мен ми е много по-удобно. Купувам от мънистения-творчески магазин отстрани на Халите,на екзарх йосиф - Ем арт.
Ако не намерите сушени чушки на пазара, то в Била съм виждала във витрините им със спанак, свежи подправки и т.н. в пликове, но нямам идея каква им е цената. 

# 189
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 968
3,99  в Т-маркет Sad Sad десетина дребни, изсушени във фурна чушки.

# 190
  • София
  • Мнения: 12 229

Скрит текст:
Направих го бре, направих го, чувствам се като компютърен гений  hahaha Joy Joy. bradata, labrex задължена съм ви момичета, просто сте страхотни.
Вече имам снимки, по една само е , но е достатъчна, на това което са ми пуснали до момента, утре повече. Мирясах! Но нали ме разбирате, че това ми е труд, не снимките, това което съм приготвила да го докарам до приличен вид. Благодаря ви!
labrex, по-късно ще ти пиша на ЛС
arino, много искам, но не ми стигат сивите клетки как да го сътворя. Толкова си мога, мила. Благодаря!!

# 191
  • Варна
  • Мнения: 623
Момичета, вчера си взех едни сладурски силиконови коледни формички за бонбони, но си нямам рецепта...(освен варианта да разтопя просто шоколад и да го излея във формичките)
Дайте ми някакви предложения, моля ви.
Много ще съм благодарна!

# 192
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 968
и аз ще следя за идея за малки силиконови формички Simple Smile
и за големи също.
имам къщички, колички и динозаври и един снежен човек - миналата година опитах къщички  колички и нещо не уцелих сместа - в кексовия вариант не успях да ги извадя от формата без повреди, а в масления вариант нещо не се одобриха...

# 193
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Здравейте прекрасни! С удоволствие ви чета и се включвам в темата ви с първи опит за джинджифилови сладки. Опит да заместя меда с кафява захар, а и да опитам подправката от лидл. Хареса ми подправката, но анасона ми идва една идея повече.

# 194
  • Мнения: 2 951
много моля, в тази или друга тема за декорациите гледах едни сладки подредени в коледни бастунчета като шейна с дядо коледа - моля пак за картинката, ако е тук Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт