Коледа 2018

• 103 978
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 675
  • София
В постоянния асортимент на лидъл ли е бадемовото брашно.
Купувам от две места, от Лидл, пускат основно по Коледа  - добро е и от едно магазинче  на "Анг.Кънчев за ядки и там е добро, но е в/у 30 лв/ кг, ако не се лъжа, но то колко трябва, 200 г примерно, но аз се заредих подобаващо. В Лидле фино смляно брашното, дали има все още newsm78...

За белтъците е изпробвано,  сигурно е, до 10 дни са си свежи и нищо им няма, не се притеснявайте.

момичета, влизам с няколко въпроса
 - на двойно напуканите в една доза един бакпулвер ли слагаме? Защото пише две чаени лъжици..
 - на линцерите в тестото нямаме ли бадеми? в рецептата от първа страница не е дадено, а аз си спомням, че сагах... Бъркам ли?
Бакпулвер - 2 ч . л . не е цяло пакетче.
За линцерите моите са с бадемово брашно, но има рецепти и без, но ги предпочитам с бадемовото, по-хубави са.

# 676
  • Mostly in my mind
Може ли да кажете рецепта за линцерови с бадемово брашно?

# 677
Zest, турски магазини няма ли край вас или international? Иначе аз съм ползвала всякакъв род гумени бонбони.
Има, разбира се. Но в следващите два дни го дават бедствено времето и смятам, да не си подаваме носа. През седмицата ми е невъзможно, а идния уикенд ми идва късничко. Нали знаеш, сега и на мига. Желирани бонбони ще са Blush

Желирани бонбони верно  Joy, не знам от къде ми дойдоха тия гумени бонбони на ума, но ти ме разбра.

# 678
Момичета, моля за помощ.

Нещо не е ок това тесто за меломакарона, нищо общо с тестото на Мария:
http://www.mycookingbookblog.com/melomakarona/

Пука се, стои на бучки, ужас Sad Какво пак обърках Sad Мога ли да го спася някак? Вече изпекох една доза, съвсем загубиха форма Sad

# 679
  • Sofia
Здравейте, може ли някой да ми даде предложение за коледни сладки? Нещо което е в големи количества. Ще ми бъде от голяма полза 😁

# 680
  • София
Здравейте, може ли някой да ми даде предложение за коледни сладки? Нещо което е в големи количества. Ще ми бъде от голяма полза 😁

Меденки, локумките на Джема.

# 681
  • софия
Направих една доза рохлички, утре втора...

# 682
  • София
Нямаше ли ги на първа страница  newsm78 ще ти ги пусна моите с бадемово брашно, аз други не зная, от  преди 10 години все едни и същи работя, не сменям.

https://recepti.gotvach.bg/r-57399-Коледни_Линцер_сладки_от_моята_кухня

# 683
  • София
Момичета, моля за помощ.

Нещо не е ок това тесто за меломакарона, нищо общо с тестото на Мария:
http://www.mycookingbookblog.com/melomakarona/

Пука се, стои на бучки, ужас Sad Какво пак обърках Sad Мога ли да го спася някак? Вече изпекох една доза, съвсем загубиха форма Sad
...............
Не съм ги работила , но при този вид бих ги врътнала още с миксер, около 10 мин на висока скорост, за поеме брашното, за мен не е поело добре.

# 684
  • Mostly in my mind
Нямаше ли ги на първа страница  newsm78 ще ти ги пусна моите с бадемово брашно, аз други не зная, от  преди 10 години все едни и същи работя, не сменям.

https://recepti.gotvach.bg/r-57399-Коледни_Линцер_сладки_от_моята_кухня
Марчева,  благодаря ти. Търсих на 1ва, но не открих. Може и аз да съм пропуснала. Т.е. има, но не са с бадемово брашно. Simple Smile

# 685
  • на тавана в кошницата
Здравейте, отдавна ви чета, но не съм взимала участие до сега. Marcheva14 или някой който е правил “Копчетата на дядо Коледа” колко време издържат? И имат лек пясъчен вкус, така ли трябва да е?
Ще правя розички от крема сирене и пудра захар колко дни преди Коледа мога да ги направя? Успех на всички в направата на  сладките изкушения.

# 686
ЕваНиколова, благодаря.

Другите неща, които искам да направя са бонбони с марципан и нещо с кестеново пюре, но не мога да харесам рецепти, а и нямам много време да търся.
Ще се радвам, ако препоръчате нещо изпробвано, на англйски и френски също може, тези продукти като че ли не са много използвани у нас и в блоговете, чиито рецепти ползвам почти нищо не намерих.

zari65 ето едни лесни Празнични бонбони от марципан

Френски макарони с пълнеж от кестеново сладко и черен шоколадов ганаш

идея за много вкусни мъфини с ефектна зимна украса

# 687
  • София
Здравейте, отдавна ви чета, но не съм взимала участие до сега. Marcheva14 или някой който е правил “Копчетата на дядо Коледа” колко време издържат? И имат лек пясъчен вкус, така ли трябва да е?
Ще правя розички от крема сирене и пудра захар колко дни преди Коледа мога да ги направя? Успех на всички в направата на  сладките изкушения.
Аз ги правя, ето и рецептата. Сега ако ги приготвиш съвсем спокойно ще издържат до Коледа , но опаковани и задължително  на студено. Пясъчен вкус нямат, напротив, напълно маслена бисквита е, а ако се е получило така пясъчно означава, че  захарта не е била пресята, само това мога да кажа. Това е много фина бисквита и децата изключително я харесват и много се радват, шарена работя е.

https://recepti.gotvach.bg/r-85430-Копчетата_на_Дядо_Коледа

Ева, какво се получи??

От мен малко сладки
Baci di dama - страхотна бисквита е, но нямам време да полагам шоколад, затова ги слепих с Дулсе де Лече.

Много обикновени бисквити с пълнеж от шоколад и смлян  лешник. Направих ги за проба , имах ги записани и хайде да ги забъркам, но не е моята бисквита, не е лоша, но предпочитам маслената, но за асортимент става, няма да се хвърлят.  Wink

И една любима която се прави всяка година - Коледно сърце с  любимото ми малиново сладко.

# 688
  • На брега на реката
Обаче колкото повече наближава Коледа, толкова по-оживена и ароматна става темата! Heart Eyes
Vici75, дори не съм забелязала, че си писала гумени бонбони. Joy
Дано и аз утре се похваля със сладки, че днешния ден оттече в шопинг...

# 689
marchеva14, ами опекох ги. Не можах да ти дочакам отговора Simple Smile Грозни станаха, безформени, ама ги наръсих с повечко орехи, да не им личи грозотата Grinning Но на вкус май не са лоши, хубаво миришат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт