Коледа 2018

  • 103 943
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 1 577
До тук изпекох линцери, меденки и двойна доза рохлички. От тези, които правя всяка година, остават само двойно шоколадовите напукани сладки. Искам да правя минищолените, алфахорес и "дупките", както и шоколадовите бонбони с маскарпоне и бишкоти, а сега заради вас съм решила да правя и френска селска торта.
Хайде поздрав от мен

# 691
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Аз май си намерих бадемов марципан, все още не съм го отворила:


Освен капучиновите звезди, има ли други сладки, в които може да се ползва?

# 692
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 799
Аз май си намерих бадемов марципан, все още не съм го отворила:


Освен капучиновите звезди, има ли други сладки, в които може да се ползва?

По принцип можеш да слепиш каквито и да е сладки, но по- ефектно е, когато сладките са с по-тъмен цвят, за да се вижда светлият марципан. Аз съм слепвала с него и какаовите линцери, например.

# 693
  • София
  • Мнения: 12 233
marchеva14, ами опекох ги. Не можах да ти дочакам отговора Simple Smile Грозни станаха, безформени, ама ги наръсих с повечко орехи, да не им личи грозотата Grinning Но на вкус май не са лоши, хубаво миришат Simple Smile
Чудесно, Ева! Убедена съм , че са прекрасни, формата... изобщо не е толкова важна, а важно е на вкус да са добри. Браво!

mishka 88  bouquet

YanaDG уби ме с този марципан , от къде го намери,  newsm78 казвай веднага, жесток е.! Много е фин
Всичко което е за слепване може за го ползваш, ако обичате вкус на бадем няма грешка. Браво!

# 694
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Марчева, съвсем случайно тази вечер го намерих в един от магазините, от който редовно пазарувам. Ама аз не съм в България.
А преди това ходих и в Лидл, и къде ли не, кой където ми каза.

# 695
  • на тавана в кошницата
  • Мнения: 509
Marcheva14, по тази рецепта, която си дала ги направих, станаха чудесни. И на външен вид и на вкус са много хубави.  Сега се сетих, че забравих да пресея пудрата... след като го написа. Благодаря

# 696
  • ES
  • Мнения: 2 195
Здравейте, снощи правих меденките на Джули, но изтървах меда и дослагвах брашно. После много ми се надуха и почти се обезформи фигурката. Защо така? Днес са станали доста твърди, ще омекнат ли с времето?

# 697
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Марчева, не мога да намеря рецептата за твоята баклава, моля за линк bouquet

Дами и аз почти приключих със сладкоправенето тази година, отчитам: АКК от края на ноември заедно с щолена, който пусна Марчева. Две дози рохлички, бадемовите бисквитки на дядо Коледа(фаворит са ми), линцери, капучинови звезди, мини щолени на Лабрекс, портокалови френски бисквити(мисля пак Марчева ги беше пуснала), днес пека последно едни меденки на Джема (те ни харесват повече) и два коледни венеца за подаръци. Около Коледа или Нова година една Френска Селска Wink
Лек и усмихнат ден дами bouquet

# 698
  • Sofia
  • Мнения: 57
Здравейте, може ли някой да ми даде предложение за коледни сладки? Нещо което е в големи количества. Ще ми бъде от голяма полза 😁

Меденки, локумките на Джема.
Много благодаря, още днес ще направя меденките😄😁

# 699
  • Мнения: 1 634
Баклавички с локум



и са в ход захаросаните джинджифили, Чудя се, къде да ги прибирам, че всеки върви насам -натам и до Коледа нищо не остава..



# 700
# 701
# 702
  • Мнения: 2 954
Направих и аз напуканите за сефте... Еми много са готини!!! Ползвах на танита рецептата. Само се стресирах от количеството какао, толкова ли слагате?! Аз сложих към 80 гр и пак много ми се видя...

# 703
  • Мнения: 1 953
И моите меденки станаха много дебели Confused. Не си загубиха формата, но... Правих ги по рецептата на Джема, ама не съвсем, но си мисля, че заради бакпулвера ми се надуха толкова. Сложих по 5 супени лъжици кафява захар и мед, и замених олиото с масло, но е 150 гр. Извадих ги меки, сега са твърди, ще се надявам пак да омекнат. Запазиха си формата.

А, да и бяха вкусни.
И се оплаквам, че опитвайки всички по 2 пъти, за да си затвърдя преценката за вкус, изядох десетина бр., накрая ми стана лошо от толкова много сладко в рамките на няколко часа. Не искам да виждам сладки до другата Коледа.
Най-вкусни станаха едни масленки, по рецепта с мас и вино/ кисело мляко. Замених маста с масло, а течността ми беше течна сметана.

# 704
  • Мнения: 2 856
Дами, имате ли рецепта за бисквитки с меласа да ми препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт