Коледа 2018

  • 103 860
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 840
# 841
  • Мнения: 14 952
Шоколадов чипс купувам от фантастико-бял и черен, понякога има разнообразие и от две големини на чипса

# 842
  • София
  • Мнения: 12 231
..............................

За Нова година съм решила Гараш да направя. Марчева , ти ли имаше рецепта? ММ харесал една в интернет, но не беше от теб. Той иска Гараш, но ще заложа на твоята, после ще търся рецептата ( имам спомен, че ти имаше).
Хубав ден, вълшебници!
Много красоти сте показали!  bouquet
Фортунке, аз я правя тази торта, обра точките навсякъде. Пускам ти я, но недей като мен да я режеш с незатоплен предварително нож, защото както ще видиш и от снимките се напука шоколада, ама бързах и така ...разгледай снимките . Не е трудна, но си има работа, може да я съхраняваш по-дълго на студено.
Ползва се заквасена сметана, допълнила съм го  в коментарите, помолих да го изпишат, но са забравили, пак ще ги помоля.
https://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г

Искам да покрия едни бисквити с шоколад, т.е. потопя. Да добавя ли 30 мл. сметана към шоколдовия кувертюр и масло, или само масло, или по-малко сметана? Ако е само шоколад, не е ли много твърд, пък с толкова много сметана, няма ли да е много течно?
Значи или правиш по-гъст ганаш, или директно с разтопен шоколад...аз бих избрала второт, за да стегне хубаво.
.................
Също + 1. директно в разтопен шоколад.

Шоколадов чипс мога ли да намеря в масовите вериги...за метро знам, че има. Накрая ще ги направя портокаловите бисквитки на Ирина без шоколад и готово:)
Шоколадов чипс има в Арома Хаус, също и в Кауфланд там е и много по-евтин, ако пък не ти се ходи нарежи един шоколад в блендер и готово. Без шоколад не че няма да станат, но ... той е като че ли  в основата на бисквитата.


А, какви торти ще правите? Ще имам много гости и ми трябва нещо много добро.
Пускам ти една уникално добра торта, неочаквано и за мен, направих я на шега, прекрасен резултат, на външен вид е разкош.  Този карамел е фантастичен, пробвай няма да съжаляваш, а е и с ябълки..  WinkНе е трудна, нищо че много съм писала, аз съм си подробна.

https://recepti.gotvach.bg/r-110261-Орехово-карамелена_торта_с_ябълки

Sunny29, направи Шварцвалд с тези прекрасни вишни, пускам ти две рецепти и двете са разкошни, а тази която се приготвя в купата е още по-лесна и изглежда в купата много красиво, виж и снимките.

https://recepti.gotvach.bg/r-58236-Торта_Шварцвалд

https://recepti.gotvach.bg/r-75341-Торта_Шварцвалд_в_купа_(Black_Forest_Trifle)

В двойно напуканите сладки колко гр масло слагате? В рецептата пише половин чаена чаша, но разтопено ли трябва да бъде?
Не ги приготвям с масло

https://recepti.gotvach.bg/r-85285-Напукани_шоколадови_бисквити

# 843
  • Мнения: 1 343
Нямам балсамико. С меден оцет дали ще стане?

# 844
  • София
  • Мнения: 12 231
Нямам балсамико. С меден оцет дали ще стане?
Що да не стане, то е само 1 ч.л. Давай!

# 845
  • София
  • Мнения: 775
В двойно напуканите сладки колко гр масло слагате? В рецептата пише половин чаена чаша, но разтопено ли трябва да бъде?
Аз ги правя с масло. Както е размекнато (не разтопено) си го режа в чашата, с която меря. Не знам правилно ли е. От няколко години ги правя и не остават Simple Smile

# 846
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Добро утро.Аз нищо още не съм започнала.Меденките на Джема са задължителни.Правят се от години и са на изключителна почит вкъщи.Линцери разбира се и бисквити с кокос и така наречения шоколадов чипс.Каква е цеата на това чудо в България?Аз го купувам пакета според зависи на цена м/у 1.50 $-2.00 макс.Дертове с маслото нямам, защото е много добро независимо от къде го купувам.Марче, моя мъж е фен на Гараш и ще я направя по твоята рецепта.
Момичета да знаете , че Марчева е изключителна домакиня и жена.Имам честа да я познавам .Да наистина е чест да познаваш жена като нея.Та какъвто и да съвет да даде я слушайте и няма да сбъркате.
Марче , пак целувки от далечен Тексас.

# 847
  • Мнения: 1 343
Размина ми се правенето на сладките днес, защото някой (аз) 🤣 е изял единия шоколад. Имам един черен и един млечен... Ако ги смеся? 🙄🤔

# 848
  • Мнения: 1 953
Ако в рецептите пише Х грама масло, го слагам в грамове, ако пише Х милилитра, го топя и слагам в милилитри, защото 200 гр. не са равни на 200 мл. 200 мл. са повече  от 200 гр. масло. За различните продукти е различно.

Благодаря на всички, които ми четат глупавите въпроси и още повече на тези, които ми и отговарят Hug!

# 849
  • Viena
  • Мнения: 3 972
Марчева, тая ли ти е хит(тортата) Да я правя ли пробно или? 😁

# 850
  • Мнения: 399
Не се разбирам с белия шоколад и това е. Различни видове съм купувала, все жълтее.Ако разтопя само шоколад /например за звездичките/при шприцоване  на 3-4 и вече се е сгъстил,ако сложа сметана пак нещо не е наред.Какъв бял шоколад ползвате и как го приготвяте?

# 851
  • Мнения: 8 031
IKAFETO, по принцип белият шоколад е по-капризен за работа и си жълтее. В аромахаус има снежно бял "школад" за топене, който може да се ползва за различни видове декорация. Друг е въпросът колко е шоколад и какво съдържа, но всеки сам си преценява дали да го ползва.

# 852
  • Варна
  • Мнения: 623
Момичета, взех си тази формичка,
висока е около 20см, обаче нямам рецепта, която да използвам за нея...
Някакви идеи? Rolling Eyes

# 853
  • Мнения: 399
 2в1, благодаря ти. От аромахаус не съм поръчвала,обикновено купувам от Метро, Лидъл.

# 854
  • София
  • Мнения: 8 947
Аз почти съм готова със сладките Simple Smile Сега, обаче, се замислих нещо - преди няколко дни бях във Виена и буквално се влюбих в глювайна. Никога не съм вярвала, че ще ми хареса толкова. Сега търся хубава рецепта, изрових нета и май тази е най-подходяща, но пък се казва пунш, а не глювайн. Дали е същото?

https://www.kulinarno-joana.com/2011/01/viennese-christmas-punch/

Поздрав

Рецептата на Йоана е за пунш, не е същото.
Ето ти една много хубава рецепта за глювайн.

https://www.austria.info/uk/things-to-do/food-and-drink/favourit … recipes/gluehwein

Общи условия

Активация на акаунт