Сполучливи имитации на маркови парфюми - 25

• 83 667
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
Днес да се разпиша с Лалето от Заг 😂 За първи път имам толкова траен парфюм, дори и с оригинални не се задържа толкова освен This is Her на Zadig и Табако ванилията на Том Форд. Чак е малко нахален с присъствието си, ще ми е интересно как го усещат околните. Simple Smile

# 301
  • София
Не усещам лалето да е нахален, по-скоро ми е зен аромат.
За имитацията на Лидл на Coco Mademoiselle имам спомен, че се обсъждаше, че първите партиди са били много трайни, но сегашните не са трайни. Така ли е?
По време на ЧП попаднах на Raindrops Ajmal for women. Описват го като много трайно копие на Coco Mademoiselle, повече клонящо към ЕДТ версията. Докато се чудех дали да не го поръчам, той се изчерпа. Някой да го е пробвал?
Не е имитация, но препоръчвам за любителите на ванилия и гурме,  а и цената му е просто супер
Скрит текст:
KATY PERRY MEOW, - нежен ванилов сладолед с парченца свежа круша и мандрина, декориран с няколко стръкчета жасмин, портокалови цветчета и гардения. Много го харесвам, изпръскала съм към 50 мл.от него миналата зима Simple SmileП.С. и бутилчето е много хубаво, тук по-добре се вижда.
Кристалче,
Скрит текст:
тези дни си нося с кеф Бонбона на Баргело, прекрасен е  Sparkling Heart  , намирам прилика с друга моя любов D&G pour femme. Коледа ще ми донесе 3 Клоета: ЕДТ 2015, ЕДП и Chloé Love Story Eau Sensuelle. Харесахме се и с трите, а ЕДТ и ЕДП ги чувствам точно както някой беше казал: нежност в бутилка. От ЧП чакам L'instant EDT. Е, не се сдържах да ти се похваля Simple Smile , но мисля, че ще ме разбереш.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 17:01 от Vesika

# 302
Весика, спечели ме с това Кейти Пери. Бих го тествала със сигурност. И другото описание на Аджмал ми допадна.  
Всъщност аз питах и в другата тема за ара бски аромати,но не ми отговориха. Имам мостра на един сега Noora Al Haramain. Сапун и рози на първо помирисване.

# 303
  • София
Мис Каролин Бингли, пусни търсачката, има мнения за парфюмите на Ajmal и Haramain.

# 304
  • Бургас
Лалето е невероятно,но е прибрано и ще го извадя пролетта, радва ме,че доста хора го харесаха и го купиха.Бонбон ми е един от най-големите любимци и версията му на Баргело е по-трайна при мен от оригинала,който харесва сладкишести парфюми да го пробва.Весика,всичките ти нови парфюмни придобивки меко казано ги обожавам,нека да са ти честити,за всеки един от тях съм писала много и тук и в парфюмната.Аз не зная какво по-добро би купила,тук е микс от най-доброто за моя вкус.Heart  Явно парфюмите на Клое ни обичат и ние тях.Днес направих адската глупост,напръсках се с новата версия на Скандал и щях да умра,това чудо щеше да ме ДОВЪРШИ,толкова интензивен и мощен парфюм,хората дето бяха с мен казаха,че влача жесток шлейф.Версията на Рефан стои по абсолютно същия начин върху мен и няма никакъв смисъл от оригинал ЗА МЕН,за 6 лева получавате качествен парфюм.Днес отново нещо ме поведе към Герлените и пръснах на китката си и по палтото Мон Герлен ФЛОРАЛ и о Боже,разкри се напълно различен парфюм от предната ми проба,зашемети ме и сега съм луда по него и ще е мой.При първия тест не ме впечатли дори го оплюх жестоко,но вкуса се променя,зависи много и от сезоните и от ред други фактори,а и аз не му дадох втори шанс,ГОЛЯМА СЪМ ПАТКА.Невероятно красив флорал,не по-малко траен от Мон,няма нищо общо с него на моята кожа,съвсем различни парфюми са и е добре човек да има и двата ако разбира се ги харесва.Съжалявам само,че не го пробвах по-рано няколко пъти,а само веднъж! Сега стоя и китката ми ухае все така интензивно като в магазина,не мога да повярвам,че толкова нежен парфюм е така траен часове наред.Трябва да се дават шансове на парфюмите и вече ще го правя,няма да действам първосигнално,парфюмът е съвършен,все пак е от любимия ми бранд.Елегантен,класен,величествен, още един любим Герлен,нямам думи да изразя какво чувствам и в Парфимо е 120лв за 100мл,познайте дали няма да го стрелна.Kissing Heart А ако знаете колко хора зарибих налични за Мон Герлен,от бранда вече трябва да ми плащат.Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 17:26 от Bright Crystal

# 305
Ще поразгледам. 
Аз съм толкова обсебена от Бритнито,че май ще си го разносвам цяла зима. Не мога да му се наситя...

# 306
  • София
Vesika, имам Raindrops Ajmal. Да, наистина наподобява Сoco Mademoiselle EDT, но е по-цветен и по-плодов. Много искрящ парфюм е. Трайността също е добра.
Мис Каролин Бингли, имам Shadow Amor Ajmal - https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Shadow-Amor-32718.html, който е много приятен за мен. От рода на Амор Амор Кашарел е, но по-цветен. Сандаловото дърво в комбинация с другите съставки се усеща по доста интересен начин.
Друг, който имам е Senora Ajmal - https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Senora-35223.html. И той е много интересен - балсамов, сладък, има роза в него. Усеща се леко арабско звучене в него.
Безспорен любимец ми е Amaya Ajmal - https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Amaya-26792.html. Безкрайно свеж и подходящ за пролет и лято плодово-цветен аромат.
Имам и Alia Ajmal - https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Alia-42219.html. Доста е уудов и подправков. Едва ли ще се хареса на много хора.
Имам още няколко, но сега нямам повече време да пиша и за тях.

# 307
  • София
magicjo, благодаря за споделеното.
Кристалче, следобеда точно четох за флорала - едни го описват като приличащ на оригинала, а други казват, че не си прилича. Явно при теб се развива във втората посока.
Скрит текст:
Сега гледам, че на Мон цената на 50 в Нотино е даже по-добра и от тази на Парфимо и се изкушавам. Помня, че се хвалеше много имитацията на Заг, та съм в чуденка.... Препоръчвам ти напролет или лятото да пробваш Miu Miu L’Eau Bleue. Имам мостра и няколко пъти го носих. Напролет ще го купувам със сигурност. Едни такива картини на цветя, посипани с роса и свежа природа ми изплуват в главата всеки път като го нося, та си викам дали не ми се е развинтила фантазията, та тръгнах да търся в парфюмната тема и намерих същото описание, каквато картина ми изниква в главата - пост на Ковачева. Този парфюм в жегите е като глътка свеж въздух, като разхлаждащи пръски, много фин и класен парфюм.

# 308
  • Бургас
Весика,благодаря трябва да го видя този Miu.Да,напълно е различен Флоралния Мон при мен,иначе нямаше да го пожелая,аз бягам от подобни парфюми,видях и аз цената на Мон в Нотино,как да устои човек пак а?Grinning Трябва да имаш и Мон едп според мен,едт също е красота,но той има общи нюанси с едп версията,при мен прилича много и на Шалимар Суфле в базата.А ти пробвай Картие Карат,една по-лека версия на Диорисимо,много изпипан,най-красивия люляк за мен в парфюм.Драйдауна му е мечта.Kissing Heart

# 309
Васика торкоз неща ми изреди и такива приятни описания. Ще ги гледам.
Кристалче, този Бон бон отговаря ли си на името? Сладък ли е? Не го познавам.
Лалето и на мен ми хареса след разносване. И също го прибрах за пролетта. За мен в никакъв случай не е нахален. А и да споделя,имах Мон Гарлен в имитация(но ще излъжа на коя марка),съфорумка ми го беше пратила в размените. Първия път когато го отворих ме лъхна една лавандула и си казах отврат, буквално ужасен за мен.
Остамих го  и след някой месец реших да се напръскам и взе,чеми хареса и го носи  два три дни-толкоз. Определено не е моето нещо,доста ми е специфичен. Леко ванилен, леко лавандулов. Не е лош определено. Разбира се, не познавам оригинала. Но напосредък досто често забелязвам тази тинденция-първоначално нищо не ми допада,но след време и носене взе,чеми хареса. Как си го обяснявате това? Доста често ми си случва. А също и обратното.

# 310
Мис, и при мен се случва - нещо, което много съм харесвала винаги (без значение имитация или оригинал) - цап! тухлата по главата - и вече не мога да го понасям. Преди не можех да понасям Шанелите, та преди известно време моята тухла пак ме “навести” и почнах почти само тях да търся. 😄😄😄
Та обяснявам си го, че с времето ние се променяме, а покрай това и нашите вкусове. Освен това с някои парфюми може би трябва време да свикнеш и да се “опитомите” взаимно. 🤗

# 311
  • Бургас
Мисче,за мен Бонбон си отговаря на името,много хубаво и елегантно поднесена сладост.Парфюмът звучи скъпо и не е поредната евтина сладост,попаднах на мнения,че приличал много на твоето любимо Фентъзи/новата формула/Усещам праскови и карамел в Бонбон.Аз познавам стария,бях го пробвала преди в Дм мисля.Колкото до вкуса се променя да и това е нормално,защото както писа и Красимира самите ние се променяме.Моя приятелка не понася Шанелите,милата се е сблъскала с Шанел 5 преди мнооого години,но пък хареса моя Алюр.Пробвала си Мон Герлен на Заг,ти беше писала,а аз много помня кой какво е писал,пробвай го в оригинал.Лавандулата при мен никак не е силно изявена,но пък при други е така че си иска проба.Същото нещо ми се случи с Мон Флорал,тотален обрат!

# 312
Уф,много ме е яд,че не познавам старото Фентъзи. Езчетох де що има за този парфюм. Бон бон ще гледам да се запозная и с него,вероятно ще ме хареса.

# 313
  • Пловдив
На Парфен как са като трайност 879 и 563, имам Черната орхидея и съм много доволна.

# 314
  • вкъщи
За имитацията на Фентъзи ли говорите? По принцип избягвам парфюми на селебрита, досега не ми е харесало нищо подобно освен на Сара Джесика Паркър един преди години.
Вчера си взех малко шишенце на Диор Джой от Заг. Брайт ме запали естествено, като спомена, че имало нотка от Алюр. Съгласна съм напълно! В първия момент ми се стори леко безличен, но сега ми е опияняващ, има лека шанелска нотка и е много нежен. За пролет и лято ще е перфектен, но и сега ми харесва и го нося от вчера.
А до вкуса, и моя постоянно се променя. Парфюми, от които преди години ми е ставало лошо сега си нося с кеф. Залитам вече и по сладички и ориенталски. Обаче имам Пойзън гърл подарък от мъжа ми и не мога и не мога да го заобичам, а се опитвах няколко пъти. Мирише ми на тежка и задушлива ванилия и нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт