Хайде февруарки. Смело напред

• 15 032
  • 315
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
Честито на всички новорегистрирани мамчета и леко бременеене.
Надявам се че ще сме си много полезни едни на други.

# 196

Wish, като гледам от лентичката ти , ние двете вървим почти едновременно ...
Едва ли ще ти направят кръвен тест, защото вече може да се види сърдечната дейност с ехограф ( може би с вагинален) , а тя види ли се вече няма съмнения - стискам палци и да разкаваш Simple Smile
Нееее... Simple Smile Той кръвния тест вече е факт и е положителен, но понеже още не съм отишла на лекар та за това всички тези щуротии ми минават през главата... Просто се страхувам! Simple Smile
Преди кръвния бях направила два нормални които обаче бяха отрицателни ... И сега седя, мисля и се занимавам с глупости.
Та за това исках да разбера някой знае ли какъв процент е достоверността на кръвния тест.

# 197
100%.. но това е само признак, че е имало оплождане.. на ехограф можеш да видиш преминало ли е през тръбите и имплантирало ли се е в матката, а след 6-7 седмица можеш да видиш и туптящото сърце на плода.. както казва моя гинеколог едва тогава можем да кажем, че е налице бременност и тогава започват да ти водят картон по майчино здравеопазване.

# 198
Благодаря ви момичета!Аз се поуспокоих малко и си мисля и се надявам че всичко ще завърши с happy end.Аз  си записах час за другата седмица и ще видим какво ще стане.Djidjo не се притесняваи и ти ще си стскаме взаимно палци Grinning.Надявам се че до седмица две щте можем спокоино да се усмихнем и да се радваме спокоино на бременоста си.Успех на всички.

Аз имам термин за 15.02.2007 и също неможаха да видят бебето, след като лекарката увеличи някак се видя едно бледо петно, но нищо повече, обаче ми каза, че е имало овулация, па менструация няма следователно сигурно има бебе, после ми обясни, че толкова рано трудно се вижда и ми записа час за другата седмица. Може и да съм прекалена оптимистка, но като виждам, че и вие сте със близък термин вече съм убедена, че всичко е наред.
Пожелавам на всички да напълним този линк с мнооого снимки на нашите ангелчета.

# 199
Бих помолила да ми кажете нормално ли е в 6 г.с. да имаш вече шкембе, толкова огромно ми се струва и много се вижда не е ли рано за това? Интересува ме също знаете ли нещо дали може толкова рано да се ходи на море, много ли е опасно да се ходи на море, не съм ходила вече 10 години и го планираме от миналата година, моля ако някой знае да ми даде съвет.
Пожелавам на всички много щастие.

# 200
Айде и аз се вписвам най-накрая, въпреки че още не се знае къде е, как е... и тн.
Това ще ми е второ дете. Термина ми е 28 февруари, но не съм много сигурна  Thinking Още не съм ходила на лекар, че тя е със счупен крак.
Не ми се гади, не ме болят фърди, но нямам никакъв апетит newsm78 - чудна работа....
Коремче вече ми се оформя, ама е повече тлъстинки, но те са си стари, просто сега са избутани напред.

Бих помолила да ми кажете нормално ли е в 6 г.с. да имаш вече шкембе, толкова огромно ми се струва и много се вижда не е ли рано за това? Интересува ме също знаете ли нещо дали може толкова рано да се ходи на море, много ли е опасно да се ходи на море, не съм ходила вече 10 години и го планираме от миналата година, моля ако някой знае да ми даде съвет.
А ти сигурна ли си, че си в 6г.с.? Те се броят от началото на последния М. Виж тук

И аз ще ходя на море, заминаваме тази неделя. Мисля да не се пека, и в периода 11-16ч да съм на хладно. То това повече заради децата, де. И обилно с слънцезащитен крем  Peace

# 201
Така го каза лекарката, че съм в 6 г.с., ама от еуфорията забравих да питам.

# 202
Някъде бях видяла специална тема отделена на бременността и плажът и там пишеше, че щом се чувстваш добре, няма проблем да ходиш на плаж. Хубаво ще е може би да стоим на сянка. Миналата седмица когато разбрах че съм бременна не отидох през уикенда на плаж, но тази седмица няма да пропусна... Мисля да отида следобеда. Може би към 4 часа и да не влизам във водата. Вижадала съм доста бъдещи майчета на плажа. По принцип знам, че второто тримесечие е най-подходящо. Аз живея до морето и мога да избирам кога да ходя. Зависи ти кога си планирала почивката си. В крайна сметка, както прочетох някъде, не сме болни бременни сме! Wink
А относно коремчето ... абе и на мен ми се струва че моето стърчи, а според мен е много рано още. Не знам дали е внушение или какво, но определено ми се струва че съм се изтумбила отпред. Simple Smile

# 203
Намерих темата! Simple Smile
Погледни тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109571.0
мисля че ще ти е от полза

# 204
И аз си виждам подут корема, но по скоро като пред менструация както се подува..
Иначе за плажа специално питах доктора и ми каза "ходи си само, че след 16 часа и не излагай корема на пряка слънчева светлина.. мажи се със слънцезащитен крем, защото кожата от хормоните е податлива на пигментация и в морето можеш да влизаш, но често по малко и постепенно - да не скокнеш изведнъж" ...е това е от моя лекар аз ще го послушам.. вие както решите..

# 205
Хм аз имам корем също много гадно изглежда сякаш съм надебеляла,
вчера се престраших да отида на фризьор и да ви кажа ме боля страшно правя се руса с хубави щадящи бой и ми гореше цялата глава от вътре нямах нито зачервено нито пъпчици но едвам издържах. Но фризьорката ми каза две неща че ми е станала много хубава косата и че съм андебеляла та ми се наложи да си призная е съм бремена не мислех че ми личи чак толкоз до деветия месец кво ли ще стане Sad(

# 206
  • София
Честито на всички бъдещи мамчета . Много ви се радвам като ви чета.Аз не съм от отбора на бремелинките все още но се надявам и това да се случи скоро.Искам да ви пожелая безпроблемна бременност.Никакви отрицателни мисли,притеснения и подозрения излишно.Радвайте се всеки миг на това ,което ви предстои.Ходете често да досаждате на лекаря си,ако сметнете че ви е нужно за успокоение на душичките,защото това им е работата.Моля ви ,пазете се от силните емоции,като гняв и нервни изблици.Много е важно да бъдете спокойни,и да не позволявате нищо да ви разстройва.Не че разбушувалите се хормони няма да ви правят номера  Grinning ,но се пазете,моля ви.И никакво вдигане на тежко.Има мъже за тази работа.За вас сега е момента в който да се отдадете на вълшебството и да се впуснете с главата на пред в приказката. Прегръщам ви ,и пращам по една целувка по малките ви коремчета.

# 207

Да ти кажа честно и на мен ми се струва, че коремът ми е пораснал - а е много рано все пак сме още във втори месец  newsm78. Като сложа рокля и все едно съм в 4 месец...
За морето - и аз правя планове и мисля, че ако всичко си върви нормално, няма причина да не отидем. Но  Naughty, първо трябва да се разговоря с доктора, за да каже и той компетентно мнение !
Успех и лека бременост Simple Smile

# 208
Zdr na vsichki mamcheta
Vijdam che poleka leka otbora na fevruarkite narastva , a tova e mnogo hubavo smile3503
Pojelavam na vsichki leka bremenost

# 209
Здравейте бъдещи мами, гледам отбора ни нарства, това много ме радва.
Все си мисля дали февруари е хубав месец за раждане на едно бебе, а не например май, ама пък колко е хубаво да правиШ бебе през пролетта, когато цялата природа го прави...
За морето мисля, няма проблеми, аз самата там си направих теста и стояхме още 10 дни, като се пекох (умерено) и къпех в морето. Струва ми се трябва да се внимава да няма вълни, които да ударят евентуално корема и беб4о. Но то сега в на4алото на лятото няма много много вълни.
И на мен ми се струва 4е ве4е имам корем4е. А нали се похвалих 4е не ми се гади, е ве4е ми се гади, ама прили4но. ИзоШбщо не е сутреШно, ами е следобедно-ве4ерно.
На вси4ки моми4ета лека и безрпоблемна бременност...И само хубави мисли, 4е да не станат беб4етата нервни и песимисти  Joy

Общи условия

Активация на акаунт