Хайде февруарки. Смело напред

• 14 986
  • 315
  •   1
Отговори
# 150
Личната ще ти даде само 7 дни. Ако си вземеш направление и се уговориш с гинеколожката си - може да ти дава по 1 месец с комисия. 7 дни са нищо, само разкарването ще те съсипе, можеш като факт да изтъкнеш, че работиш далече от дома и ти се налага да излизаш често между 11 с 15 часа извън офиса и ти става лошо от жегите....

# 151
  • Пловдив
Здравейте момичета,днес бях при личния лекар и той ми каза да отида на преглед след 20-я ден от закъснението?!При вас как беше на кои ден установиха бременоста.

# 152
  • София
Здрасти и тук _Megy_, ако отидеш направо на гинеколог предполагам, че става и по-рано. Аз мислех така да правя, но моята лична ме пита дали имам някакви оплаквания. Казах й, че имам само лек световъртеж и странно усещане в корема по обедно време и после късно следобяд. Тя ми каза, че след като нямам сериозни оплаквания да съм идела на лекар след 20 дни закъснение и така аз си взех час за 10 юли.
Ти как си иначе?
Привет и на другите момичета тук:) Добре заварили както се казва

# 153
  • София
Здравейте и от мен! Резултатите вече са готови и се  оказа , че съм с отрицателен резус фактор, а мъжът ми с положителен. Добре, че се поразрових малко из форума ( за мое си успокоение) и все пак не е болка за умиране  Crazy . Сега спокойно си чакам утрешният преглед и дано лекарката каже този път нещо по-различно от "да, бременна си ама още е рано, ела другата седмица"  Praynig

# 154
Zdra badem i pri men taka az sam s - a maja mi s + rezosfaktor.Niama starshno.Na 3 pati shte ti vzemat krav za da izledvat neshto si ako e v norma niama problemi.Triabva samo da znaesh che jivot i zdrave kato mine vsichko i rodish triabva do 72 chasa (mislia che tolkova biaha) da ti postaviat edna injekcia zashtoto ako iskash sled tova da imash drugi deca tova da ne te pritesniava.

# 155
Здравейте. И аз да се запиша към февруарските майки. Много се надявам на едно малко водолейче. В понеделник съм на лекар за първи път. Тогава ще определеним и термина със сигурност, но за сега по мои изчисления ще е някъде към средата на февруари.
Добрата новина е, че болките ми в яйчниците и ниско долу намаляха значително, но за сметка на това снощи май беше първото ми гадене ... дано да се размина само с него! Simple Smile
А и между другото... някой знае ли колко прегледа се правят през бременността? Заслужава ли си да е от здравната каса или мога да отида на частно при доктора който аз искам ?

# 156
  • Стара Загора
Меги, аз незнаех кога да отида на лекар , бях си правила тест най-напред който показа че съм бременна, но на 11 ден от закъснението на цикъла отидох и док установи че съм бременна. Така, че ако искаш отивай , ако можеш да търпиш изчакай, лично аз съм от нетърпеливите Joy

# 157
  • София
Здравейте. И аз да се запиша към февруарските майки. Много се надявам на едно малко водолейче. В понеделник съм на лекар за първи път. Тогава ще определеним и термина със сигурност, но за сега по мои изчисления ще е някъде към средата на февруари.
Добрата новина е, че болките ми в яйчниците и ниско долу намаляха значително, но за сметка на това снощи май беше първото ми гадене ... дано да се размина само с него! Simple Smile
А и между другото... някой знае ли колко прегледа се правят през бременността? Заслужава ли си да е от здравната каса или мога да отида на частно при доктора който аз искам ?
Здрасти, wish, и честито !
Не зная точно колко пъти по време на бременността се ходи на женска консултация, мисля, че веднъж месечно, а до края на третия месец и по-често. Повечето от лекарите работят и със здравната каса. Провери дали този, когото си си харесала, работи със ЗК. При мен се получи точно така-ходя при гинеколожката, която искам, но минавам през касата  Simple Smile
Леко бременеене и дано наистина ти се размине гаденето   bouquet

# 158

Wish здравей,

можеш да прочетеш тук за честотата на посещения на гинеколог

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108870.msg1962527#msg1962527

# 159
Меги, не питай старило, а питай патило.
Тичкаш при първа възможност, ако е рано, ще те повика пак. По-добре рано, отколкото късно.
Аз се правих на пичка, видях си положителния тест (на опаковката пише- ако тестът е положителен, обадете се на гинеколога си ВЕДНАГА). Да, ама нищо не ме болеше, чувствах се отлично и за разлика от предишната бременност нямах даже и прокървяване при инплантацията. Не се изморявах, не ми се спеше, ставах в 7 и си лягах в 1 през нощта.
Мъжът ми няколко пъти деликатно ми намекна, че трябва да се обадя поне по телефона на гинеколога си и да взема за отида на преглед, защото може да имам нужда от допълнителни медикаменти... Е да, ама овена си е овен, той ще ми каже какво да правя.   И така, понеже бях изпълнена с енергия и не ме свърташе в офиса, реших да се разходя точно по обяд в най-големите горещини... и така прокървих... после още повече, та много бързо се обадих и се изтресох на гинеколога си... сега ми бодат дупето с инжекции и пия лекарства... Примерът не е подходящ, но резултата от немърливостта ми е поучителен.
За инфо: личната каза да отида за направление и после да видя какво ще каже гинеколога ми, а тя всичко щяла да направи... не и беше ясно на жената, тя е интернист, а не гинеколог. Спомена нещо, че регистрациите на бременните се правели по-късно, заради видеозоните, но това не е така, защото ако бременността е рискова, трябва да те регистрират веднага и да си под наблюдение. Но дали ти е рискова бременността или не, това е преценка на специалиста, а не на личната лекарка (която да подчертая уважавам много, но в случая не е компетентна и няма начин да е).
Моя съвет е отиди на гинеколог. За твое успокоение, че не си избързала- терминът ми е за 18.02, бях преди 7 дни и плода се виждаше в матката, но с вагиналния ехограф (с другия, с който преглеждат през коремчето може да не се види още добре, но не се плаши от това, ще те извикат пак след една- две седмици). Вагиналния се използва за по-добра диагностика при говеда като мен, а другия си е за регулярни прегледи.

# 160
Здравейте момичета днес съм много щастлива, нито ме боли корем нито ми се гади нито ми се вие свят:))
Идвам точно от гинеколог и всичко е ок да чукна на дърво спряха ми утрогестана направиха ми картон мериха ме гледаха ме имам вече 4 снимка на бебчо аз съм малко параноичка и ходиа много редовно. Бах при емилова когато разбрах че съм бремена закъсня ми точно един ден на другия с вагинален ехограф видяха бебо беше една съвсем малка точка после след 10 дена пак беше пораснало няколко милиметра на третата беше все оше точка ама 13 мм а днес е цяло човече иам си глава и телце даже енщо стърчи надявам се че е ръка Simple Smile))
лекарката каза че расте много бързо 10 седмица съм и съм качила 4 кила сега се надявам като спра утрогестана да спра да качвам, изследванията с ами ок ама забравихд а питам за токсоплазмоза искам да ми пуснат а тиа маи не ми е .
Я кажете как сте с секса щото моя неще да прави че детето му да не му станело нещо а аз направо полудявам голямо желание не знам от хормони ли от кво . Как да го убедя че е безопасно хем и лекарката каза че може... охх хем му се иска хем не му стиска

# 161
Меги, аз незнаех кога да отида на лекар , бях си правила тест най-напред който показа че съм бременна, но на 11 ден от закъснението на цикъла отидох и док установи че съм бременна. Така, че ако искаш отивай , ако можеш да търпиш изчакай, лично аз съм от нетърпеливите Joy

Има само една причина докторите да искат да мине малко повече време преди да потвърдят бременност и това е , че в първите седмици не могат да се видят сърдечните тонове на бебчето. До 5 г.с. могат да видят само дали е имало оплождане, но не могат да разберат дали яйцето не е кухо. Аз отидох през 6 г.с седмица, но ми казаха само, че за сега всичко изглежда наред, че бремеността е в матката, а не в тръбите. В края на 7 г.с не издържах и отидох на вагинален ехограф и видях мъничката пулсираща точица.  Стискам палци на всички мами да я видят по-бързичко  Praynig

# 162
Здрасти, Joya,

аз пък от щастие, че съм бременна забравих да питам докторите за секса. Разкажи какво каза твоя доктор. Много ми се иска, но и адски се страхувам . От коя гестационна седмица е позволено, има ли нещо, което трябва да се знае ,за да не се навреди на бебето?
Мен все още ме наболяват яйчниците и кръста от времена време....

# 163
Radostche e дала много хубав линк за прегледите, ще ни бъде от полза.
А за по-късните прегледи, права си, така е.
Очакването  и неизвестността доста натоварва психиката на майката.
Има и нещо друго, понякога плода изостава в развитието си през първите седмици, тогава точно този първи ранен преглед е важен, защото майката ще бъде поставена на легло, което ще ускори развитието на плода и той ще си влезе в норми.

Ако нямаш проблеми с бременността и болки-сексът си е разрешен, но по-пенсионерски, гадно се изразих, нали?
Но ти си питай, на мен не ми беше до този въпрос.

# 164
ами аз също имам болки ниско долу сега са доста по рядко
лекарката каза че е нормално, за секса каза че няма проблеми но докато имам болки по внимателно иначе даже е полезен особено както около мен е вихрушка от хормони
до 6 месеца няма никакъв проблем после по внимателно може май до края да си правиш секс стига да е по лекичко помагало и за раждането
ама моя не слуша нинам
иначе за мен по добро лекарство от секса няма !

Общи условия

Активация на акаунт