Пазаруване от Aliexpress.com 55

• 55 118
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
То голямото “набутване” с 3-4-5 лв. От Бг съм купувала семена и нищо не никна. От Али не на 100%,но 70-80 от семената си бяха ок. Краставици не сея,само цветя. 💐

# 316
Как УниКредит натоварват клиентите си ? Решили сте да пазарувате от чуждестранен онлайн магазин ( AliExpress ) с различна валута от стандартната ( в случая долар $ ). Поръчвате си на 20.01.2019г продукт на стойност от 10$, по днешен курс на банката ви се дърпат средства от сметката около 17.25лв - дотук всичко е нормално, както трябва да си е! Никъде в банката нямат информация къде са отишли тези 17 лева и 25 стотинки от сметката ви. Също в мобилното приложение НЕ се отразява. След 2-3 дена когато курса на долара за банката се покачи изведнъж се появява платежна информация за AliExpress и О ЧУДО от сметката са ви приспаднали още 20 стотинки ( в този случай ). Платежната информация и курса на долара е с дата 23.01.2019г а не датата когато РЕАЛНО е направена поръчката ( 20.01.2019 ) - така банката натоварва своите клиенти и при поръчки от 500$ това си е ГРАБЕЖ, защото не са 20 стотинки а цели 10 лева !

Предполагам е важно да се знае и от повече хора.

Да сте спокойни г-жо така е във всяка банка. Опитайте да им ги занесете на китайците една пачка йоани на крака.

# 317
Предопредели сте за семената. Както искате. После се наредете тука на опашка. На всеки прецакан оказваме виртуална подкрепа о го изслушваме безплатно.

# 318
И аз чакам семенца. За без пари. Затова се изкуших. След ден-два получих съобщение да поръчам още, с обяснение, че едва ли не не му е оправдано на продавача да осъществи такава нищожна доставка. Игнорирах съобщението. След още ден-два получих имейл, че поръчката ми е изпратена. Та така де. Ако се хванеш - хванеш.
Относно Уникредит. Имам онлайн-банкиране. Никъде не виждам в извлеченията си допълнително теглене дори и на стотинка. При спечелен диспут и съответно връщане на пари за нещо непристигнало, са ми удържали по 2-3 стотинки, предполагам за транзакцията. Така че не заблуждавайте хората. При направена поръчка, съответната сума се блокира, не се тегли от търговеца. И пак в онлайн-банкирането виждам, че имам по сметката сума Х, но разполагаемото ми салдо е  Y /по-малко/, заради блокираната сума за поръчката.

# 319
Аз не вярвам на тези снимки със странните растения. Поръчала съм растения, за които знам със сигурност, че съществуват, но просто трудно се намират в България - поне за домашно отглеждане.
Въпросът е дали ще ми изпратят желаните цветове, които също съществуват, или ще е каквото падне.
Майка ми преди години си беше купила от реномиран български магазин жълти рози (без цвят - за засаждане), а се оказаха обикновени кремави, въпреки снимката на етикета. Остава ми да стискам палци да не ме излъжат.

# 320
  • Бургас
като не пристегне стока каква причина посочвате - проблем с проследяването, проблем с митница, грешен адрес
доста ми е странен този въпрос
Нито едно от 3те - пратката е в транзит срока на защита изтича се ползва.
Проблеми с проследяването е когато продавача не е пуснал пратката и се прави около 10ти ден.
Проблеми с имитницата е когато митничарите дадат документ за задържана стока или в китай излезе съобщение за върнато от митницата.
Грешен адрес се дава когато някоя пратка според проследяването отиде на друг адрес не на вашия.

ми като ме задължава да избера едно от 3-те, какво правим - ти какво правиш, да опитам и нещо друго, че гледам изтича и удълженото време и смятам да отворя диспут на 5-ти февруари (на китайската нова година)
досега е избирано проблем с митница

# 321
  • Бургас
Как УниКредит натоварват клиентите си ? Решили сте да пазарувате от чуждестранен онлайн магазин ( AliExpress ) с различна валута от стандартната ( в случая долар $ ). Поръчвате си на 20.01.2019г продукт на стойност от 10$, по днешен курс на банката ви се дърпат средства от сметката около 17.25лв - дотук всичко е нормално, както трябва да си е! Никъде в банката нямат информация къде са отишли тези 17 лева и 25 стотинки от сметката ви. Също в мобилното приложение НЕ се отразява. След 2-3 дена когато курса на долара за банката се покачи изведнъж се появява платежна информация за AliExpress и О ЧУДО от сметката са ви приспаднали още 20 стотинки ( в този случай ). Платежната информация и курса на долара е с дата 23.01.2019г а не датата когато РЕАЛНО е направена поръчката ( 20.01.2019 ) - така банката натоварва своите клиенти и при поръчки от 500$ това си е ГРАБЕЖ, защото не са 20 стотинки а цели 10 лева !

Предполагам е важно да се знае и от повече хора.

Да сте спокойни г-жо така е във всяка банка. Опитайте да им ги занесете на китайците една пачка йоани на крака.

от Инвестбанк няма такса при онлайн плащане - невярвах но е така

# 322
Скрит текст:
като не пристегне стока каква причина посочвате - проблем с проследяването, проблем с митница, грешен адрес
Проблеми с проследяването е когато продавача не е пуснал пратката и се прави около 10ти ден.
Проблеми с имитницата е когато митничарите дадат документ за задържана стока или в китай излезе съобщение за върнато от митницата.
Грешен адрес се дава когато някоя пратка според проследяването отиде на друг адрес не на вашия.

ми като ме задължава да избера едно от 3-те, какво правим - ти какво правиш, да опитам и нещо друго, че гледам изтича и удълженото време и смятам да отворя диспут на 5-ти февруари (на китайската нова година)
Още една причина да откажеш продавачите да изпращат до България. Дано да има по-малко като теб.
Правилната причина е тази:

# 323
А някой поръчвал ли е от флаш сделките? В момента има такива. Вчера поръчах един артикул, който би трябвало да дойде с подарък и се чудя дали наистина ще го изпратят.

П.п. онези от магазина за цветя най-после са загрели, че си допълних поръчката и са ми писали, че съм много добър човек и ще ми изпратят всичко заедно (уж с бонус, но кой знае, като гледам какви смотани съобщения пращат). Има и послепис - ако отново получа първото съобщение през следващите дни, да не му обръщам внимание)))

# 324
  • Пловдив
Да, нищо особено не е .
Мирише на зъболекар .

# 325
Такова нещо трябва да се види на място. Влязли сте където не разбирате. Или избирате грешна опция доставено/недоставено или пратката е от тези дето докато не минат първите 35 (или 60) дни защите не може да се прави диспут за непристигнала пратка. Пише си всичко викайте някой на място да помага с езика или със сайта.

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 12:11 от netman71

# 326
от Инвестбанк няма такса при онлайн плащане - невярвах но е така
Все от някъде го избиват ... дали е от курсова разлика, такса транзакция, месечна такса и т.н. Варианти хиляди.

# 327
  • Бургас
Такова нещо трябва да се види на място. Влязли сте където не разбирате. Или избирате грешна опция доставено/недоставено или пратката е от тези дето докато не минат първите 35 (или 60) дни защите не може да се прави диспут за непристигнала пратка. Пише си всичко викайте някой на място да помага с езика или със сайта.
Скрит текст:

Още една причина да откажеш продавачите да изпращат до България. Дано да има по-малко като теб.
Правилната причина е тази:

пита и това си е, като гледам и /ЧревоУгодник/ е посочил логистиката

# 328
пита и това си е, като гледам и /ЧревоУгодник/ е посочил логистиката
Чуствам се като лелка в детска градина ...

# 329
  • Бургас
за едно и също говорим Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт