Направи си сам от нищо нещо - 5

• 91 592
  • 350
  •   1
Отговори
# 255
AniNe,, коледната къщичка в зелено и жълто... не прилича на коледна, а на пролетна. За да е коледна, използвай тъмно кафяво, червено и тъмно зелено.

karzz, отиваш в парка и сълираш материали! В магазин Теди продават доста полезни неща за майсторене! Симпатични човечета.

# 256
utro77 - имаше едни акрилни бои на промоция и ги изтървах, като се върнах, кафявото беше свършило, а червеното, което купих не хващаше Cry Но да, съгласна съм, не много зимно ..

karzz Благодаря. Хелоуинската исках да се получи това от клипчето, но ... Sweat Smile

Моят процес: Едното даже не ми изсъхна .. Laughing

# 257

Иска ми се да си направя такива,но нямам материали.

В магазините за арт материали има дървени главички на човечета, защото търсих по друг повод. В тези магазини има какво ли не и може да хрумнат много идеи. Аз ги открих, когато имах ученик в малките класове и вечното"Мамоо, за утре ми трябва червена хартия, зелени копчета, сини панделки и..."
Шишарки също има, но могат да се открият и в парковете, където еероятно и дъбови дървета има, а ако не, почти навсякъде малко извън градовете могат да се намерят.

# 258
  • Бургас
Близо до нас има парк,но време нямам за разходки в него.
Ще се опитам да стигна и до там.
Но ангелчето много ми хареса и ми се иска поне едно да си направя 🤗

# 259
Не е кой знае какво, но направих кошница с цветя от креп хартия, дантела и малко готови изкуствени цветя за една приятелка Grinning днес ще купя и бонбони и ще сложа на местата където има повече разстояние м/у цветята

# 260
Допълвам предния си пост, днес бях в такъв магазин за "арт" материали, за да си търся тел. Имаше шишарки и жълъдчета. Но е във Варна, предполагам, че навсякъде има подобни.Писах за парк, защото аз съм си дивак и основно от горите си събирам материали.

И един въпрос-някой да е правил пръстени за салфетки? Независимо какви. Аз на два пъти правих от плат и дървени маниста, сега искам нещо по-интересно, за Коледа, но може и универсални. От всички, които съм гледала онлайн и по магазини, никакви не ми харесват, все са ми банални.

# 261
  • Пловдив
Допълвам предния си пост, днес бях в такъв магазин за "арт" материали, за да си търся тел. Имаше шишарки и жълъдчета. Но е във Варна, предполагам, че навсякъде има подобни.Писах за парк, защото аз съм си дивак и основно от горите си събирам материали.

И един въпрос-някой да е правил пръстени за салфетки? Независимо какви. Аз на два пъти правих от плат и дървени маниста, сега искам нещо по-интересно, за Коледа, но може и универсални. От всички, които съм гледала онлайн и по магазини, никакви не ми харесват, все са ми банални.

Аз съм правила от кора от бреза с шипка(плода)-брана в гората и малко зелени клонки, но нямам снимки.

# 262
вариант е плетени пръстени или дантела и от горе коледна звезда .

# 263
  • под тепетата
Знам, че не е редно два поста един след друг, но никой не е писал, а искам да покажа на Светкавица какво спретнах набързо. Само се чудя дали да мина краищата с лепило, за да не се разрънчват.

# 264
Много са красиви, особено с елхички те!

# 265
  • под тепетата
Благодаря! Ще ги включа към подаръците за близките и приятелката ми.

Белите официални чинии са ми на вилата, едвам изкопах тази от детството на децата.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 13:27 от bilqna_69

# 266
Защо не пробваш тези пръстени за салфетки да направиш от самосъхнеща въздушна глина?
Разбира се, после трябва нещо да нарисуваш отгоре или да направиш декупаж.
Напоследък съм се вманиачила по нея.
Сега ми даде идея и за такива пръстени.

# 267
Аз имам въпрос относно глината, с какво се пръска, или маже, за да стане такава лакирана/бляскава? Как се нарича продукта?

Иначе лично на мен пръстените ми харесват много така както са Simple Smile Не мисля, че стази глина ще е по-добре, но може да се пробва.

# 268
Аз имам въпрос относно глината, с какво се пръска, или маже, за да стане такава лакирана/бляскава? Как се нарича продукта?

Професионалните керамични продукти ги лакират със специален лак и после ги пекат в специална пещ и така стават такива лъскави.
За любители - лакиране с универсален лак и няма да станат чак толкова гланцирани. Просто ще се запечатат, за да са дълготрайни във времето.

Иначе лично на мен пръстените ми харесват много така както са Simple Smile Не мисля, че стази глина ще е по-добре, но може да се пробва.

Тя питаше за независимо какъв материал. Затова аз споделих идеята си.
Имам предвид нещо такова :
https://www.bing.com/images/search?q=%d0%ba%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0 … st=1&disoverlay=1

# 269
  • под тепетата
Аз обичам да работя със зебло. В момента правя и други работи, ще покажа, като станат готови.

Спирам, че не съм по темата.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 15:49 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт