Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 448
  • 482
  •   1
Отговори
# 150
  • France
ТафТаф е абсолютно права. Добре се подхлъзнах и аз Simple Smile

Като стана дума за пързалки- къде отиде снощната- "Дали ме обича още"?
Такава сага бях подготвила с двубой, а някой ми е провалил замисъла! newsm45
А тази даже съм я пропуснала.

# 151
Ами ако не е пързалка?  Не й се отдава много на авторката да артикулира писмено огорчението и притесненията си, но това не е причина да се омаловажават нито нейните тревоги, нито тя самата.  Не може всички да сме ракетни инженери и отркиватели на хапче против рак с брилянтен изказ.

Средата е определяща за много неща- какви са мечтите и стремленията, как се самоопределяме, как подхождаме към проблемите, как си набавяме информацията, как избираме партньорите си в живота и бизнеса. На 30 вече е късно и почти невъзможно да се рестартира средата, авторката в момента трябва да прецени каква цена е готова плати и за какво бъдеще. Решението е нейно, Последиците също.

Приказките как чудничко може да си живее щастливо с 1001 занимания, без деца ( и евентуално без мъж) в малкия градец са фантастика. Става думата обезлюдени   селища, в които заплатите са ниски,  културната програма е никаква, тесногръдието голямо, а  транспортът до големия град- бавен, скъп и несигурен.  В тази география широко- скроени и ерудирани принцове не се намират.

Авторке, запиши си час при репородуктивен специалист, не при АГто от града ти.  Докато ВИ дойде реда или бебето ще е станало или ще имате 6-7-12 месеца неуспешни опити.  Междувременно прочети закованите теми в под форума ‘проблемно забременяване’, за да знаеш какво те чака и опитай да подготвиш партньора си, че ще трябва двамата да се изследвате.  Бившия, новата му, старата му, евентуалния репродуктивен проблем в рода ти ги забравяш. Минало- заминало. Правиш план за оттук нататък и действаш.

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 22:16 от F major

# 152
  • France
Ф мажор, всеки път като те засека из форума, си винаги с интелигентно написан пост на място. И този път казваш много верни неща.
Но аз отказвам да повярвам, че една средно интелигентна жена, на 30 години, може да вярва че е стерилна, защото след 3 месеца на "бебеправене" не е имало резултат. И след всичко написано да си мисли, че от един ехографски преглед може наистина да се види имали проблем, или не.

# 153
Ф мажор, всеки път като те засека из форума, си винаги с интелигентно написан пост на място. И този път казваш много верни неща.
Но аз отказвам да повярвам, че една средно интелигентна жена, на 30 години, може да вярва че е стерилна, защото след 3 месеца на "бебеправене" не е имало резултат. И след всичко написано да си мисли, че от един ехографски преглед може наистина да се види имали проблем, или не.
Мерси за комплимента Филомена!
Мисля, че авторката гледа времето със стария и новия партньор. Така се получават най-вероятно доста повече от три месеца, което в комбинация с възрастта й и най-вече нагласите на социума около нея не предвещава хубави неща.  Готова  съм да се обзаложа, че проекто свекървата и подобните й “пресмятат” как Х месеца не е забременяла от Пешо и сега с Гошо пак същото...  Нищо, че с Гошо са заедно от 3 месеца. 
Колкото е по-затворена средата, толкова по-голям е натиска и влиянието й върху индивида.   По една или друга причина авторката избира модела, който околните й налагат.  Това не би бил моят или твоят избор, но винаги си струва да се даде добронамерен съвет.   Аз серизно смятам, че момичето е в дълбок провинциален капан, от който излизане почти няма.

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 19:49 от F major

# 154
  • София
Моят прочит е малко по- различен.
В "дълбоката провинция" младежите не се дърпат от брака така, както в големите градове.
Но, ако им е сервирала приказката за стерилността си, е разбираемо защо са се оттегляли.
Тя спомена и за някакви репродуктивни проблеми в семейството ѝ, за по- голяма тежест.

За мен, темата е силна пързалка, но само донякъде- авторката има проблем вътре в себе си и капанът е пак там.

# 155
Стига глупости. Несериозно е това заглавие, направо обидно, особено към хора които реално имат репродуктивни проблеми.
А и на обикновено АГ не може много да се вярва. Аз на 26 ходих при трима които ме обеждаваха, че няма проблем, въпреки че опитвах с мм от година да забременея. Нали съм млада, щяло да стане. Добре, че не ги слушах и отидох при репродуктивен специалист да ми каже, че освен чрез ин витро няма как да забременея от мм.
Но щом ти с този преглед си по-спокойна, ок. Дано всичко ти е наред.
Темата според мен се изчерпа.

# 156
  • София
Темата беше формулирана малко по-иначе, но както и да е...

Все пак ако не е пързалка, поне й вдъхнахме увереност, че за 3 месеца не е повод за паника. Защото не само в провинцията, но и там има мъже, които хабер си нямат и точно затова веднага правят генерални заключения - като разбира се, на него нищо му няма, как...
Скрит текст:
Впрочем, имах 2 познати, които не можеха да забременеят, но и двете твърдяха, че мъжете им не искат да се изследват, а на тях уж нищо им нямало. Двете се разведоха и родиха от новите си партньори, единият мъж също има свое биологично дете.
И някак ми дойде наум, че тези жени може тайно да вземаха хапчета, защото забременяха за отрицателно време за пръв път на 35 години с новите си партньори.

# 157
  • Paris, France
Cuckoo, и аз имам доста такива познати. Това е трик за задържане на мъж известно време, докато жената получи виза, завърши, намери си по-платена работа, купи си жилище Итн. Знам, че купуват еднофазни хапчета, от тези дето съдържат еднакво количество хормон и ги прехвърлят в шише от витамини или ходят да им бият инжекция веднъж на три месеца. Явно работи системата, защото всички чужденки, които бяха вързали дърти бездетни мъже успяха да изтрият 5г да вземат гражданство или поне 2-3 да вземат постоянна виза, разведоха се, веднага си докараха гаджетата и родиха.

# 158
Cuckoo, и аз имам доста такива познати. Това е трик за задържане на мъж известно време, докато жената получи виза, завърши, намери си по-платена работа, купи си жилище Итн. Знам, че купуват еднофазни хапчета, от тези дето съдържат еднакво количество хормон и ги прехвърлят в шише от витамини или ходят да им бият инжекция веднъж на три месеца. Явно работи системата, защото всички чужденки, които бяха вързали дърти бездетни мъже успяха да изтрият 5г да вземат гражданство или поне 2-3 да вземат постоянна виза, разведоха се, веднага си докараха гаджетата и родиха.

потресох сЪ MoneyFearful

# 159
Не знам в какви среди се движи Nevena Virolan, не искам и да знам, но подобни истории са крайност.
В случая става въпрос за това, че  двамата не са изградили стабилна връзка, а направо се втурват да правят дете. Започват отзад напред. Ако държат един на друг, ще търсят начин ЗАЕДНО! ЗАЕДНО ще решават всякакви проблеми. Тук е разковничето.

# 160

И дойдоха да ти споделят какво правят? Въображението ти е доста голяма май!

# 161
  • Paris, France
мимикрия, да. Между другото, такива са съветите на женски организации, съвсем официални, субсидирани от държавата. Има си места,  където такива жени получават безплатни противозачатъчни и безплатен преводач ако не знаят добре езика. Познат, който работеше във възпроизводствена клиника ми разказваше, че при двойки стар, болен или инвалидизиран местен мъж с  чуждестранна, млада, здрава съпруга рядко се стигало до раждане на живо дете, дори при констатирана бременност. Чужденката тича в някоя клиника по семейно планиране и иска аборт. Тогава не искаха документи за самоличност и тези услуги бяха достъпни за всички жени. Даже можеше да се даде измислено име. Сега не зная как стоят нещата.

# 162
Все още си е така - за абортите.

# 163
Значи падението е голямо!
Но моето чудене е друго: ако аз изтрещя толкова, че да се вкарам в такъв конспиративен филм, никога не бих го споделила дори и на много близък човек! Не стига, че лъжа и мотам някого, но и да го развявам тук там - абсурд!

# 164
Значи падението е голямо!
Но моето чудене е друго: ако аз изтрещя толкова, че да се вкарам в такъв конспиративен филм, никога не бих го споделила дори и на много близък човек! Не стига, че лъжа и мотам някого, но и да го развявам тук там - абсурд!

5 пръста на една ръка,пък и 5-те са различни.

Общи условия

Активация на акаунт