Откраднат живот: Анатомия на гнева - ТЕМА 66

• 30 066
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Да,мой пропуск ,Кая погледна с други очи на Христо,когато разбра ,че и неговият живот не е бил лек,това сближава,сходните съдби.

# 391
Аз пък си мисля, че историята с изнасилването ще сближи Банков и Огнянова от гледна точка на приятелство и подкрепа и той като приятел ще ѝ помогне много да се възстанови, но това няма да възроди любовната им връзка. Смятам, че тя с него ще е по-спокойна да говори и той ще ѝ даде подкрепата си  (нещо, което досега си спомням веднъж да е правил само), защото с Марио има интимни отношения и съм сигурна, че спрямо него стои страхът, че вече няма да е пълноценна и ще го разочарова, което ще я кара да страни и да отказва помощта му.

# 392
Мен малко ме "притесняват" леките свалки между Албена и онзи рижавия противняк - забравих му името- дето се подиграваше на Кая за начина, по който си изкарва допълнителни доходи. Дано да не му се върже, тъй като бидейки от малкото, които й симпатизират, мисля, че не заслужава да е с такъв олигофрен. Дори и лекичко да му се поддаде на чара, той ще е първият, който ще се похвали за успеха си на Тони.

# 393
  • Разпиляна във въображението
Той пък Тони как ще си го сложи на сърце. Него не го и виждаме.

# 394
Не съм съгласна, че Стаменова като човек претърпял насилие, ще омекне от оправданието на Фотев.
Точно обратното - веднъж е била на прага на смъртта и се е наложило да изостави дъщеря си, за да се спаси. Не вярвам, че на нейно място би била благосклонна към човек, който си решава проблемите с оръжие и ще се подложи на такъв ад отново доброволно.

# 395
Вера, напомни ми, че когато разбрах за влизането на Карамазов в сериала се затръшках и писах даже, че си го представих на мястото на столетният дъб Тасев. Страхотна, пламенна двойка щяха да са с Ирина, страхотен тандем – нищо общо с това петле Шопов и напъните му.

На мен ми се струва реална възможността Стаменова и Фотев да заформят нещо интимно, въпреки, че не си отиват, като двойка. Тя идва даже по-висока от него. Не ме вълнуват тези двамата. Фотев да я прибира в имението си и да не я пуска да работи най-добре.

За, кой ли път пиша – дамският състав много слаб откъм игра. Снощи за сетен път се убедих гледайки с каква лекота и непринуденост играят Вергов и Бинев -  мимики, жестове, гласове  и до тях Шинова. Ми огромна разлика.
Героините в този сериал невротички, откачалки, клюкарки, глупави, незнаещи, къде се намират и какво искат. Измъчена и лоша работа.

# 396
  • София
Скрит текст:
По спомени бях на страната на Банков в четвърти сезон. Даже не ме изненадаха, че не е вдовец, а женен, ама другите не искаха да повярват, че любимецът им може така да лъже Simple Smile
Тези дни гледах епизода, когато тя реши да направи аборт. Той се прибра уморен, тръшна се до нея на леглото и почна да се оплаква от живота си, че нищо не му е било наред, че не можел да се сети и за едно нещо, което да е хубаво. Тя го попита нито за едно ли, а той нито за едно. Тогава Зорница стана и отиде да говори със Стаменова за аборта.
Скрит текст:
Не обвинявам само Банков. След като разбра, че той не е вдовец тя си остана при него и трябва да е била наясно какво може да се случи. Между другото, макар и с известни превъртания, това, което ми направи впечатление е, че през цялото им време бяха все кахърни. То вярно, че с проблеми, но пък без грам нежност. Всъщност аз все така и си ги спомням, с изключение на секс сцените им.
Та на Зорито не съм голяма фенка.
И аз се върнах да си припомня, как точно се развиха нещата между тях, след като Зорница забременя - даже събрах всичко, в едно .

Когато тя му съобщи за бебето, той беше шокиран, защото проблемите му в болницата бяха много, а и както писах в една от предишните теми, сигурно не е лесно да замениш наскоро починалото ти дете, с ново. Но след една безсънна нощ, той вече беше готов да е отново баща и изглеждаше щастлив.

В този момент обаче, му съобщиха че жена му е излязла от кома и Зорница хукна да уговаря аборта, без да го обсъди с него. Беше твърдо решена да го направи, настояваше да насрочат колкото може по-скорошна дата,  Стилянова се опита да я разубеди, но Зорница й каза, че ако тя не иска да го направи, ще потърси някой друг.

После, след ден изпълнен с проблеми и заплахи от онзи Михайлов, Виктор наистина беше рязък, като всеки човек на който едновременно са му се струпали много неща на главата и хоп, Зорница хуква на сутринта да маха бебето, защото баща му вечерта е бил нещо ядосан, значи не го иска. И това остави впечатление в много зрители, че вината е на Банков, а всъщност ТЯ направи това което си беше решила след онова обаждане от Германия.
 И шамара не беше за това че е забременяла, а за това, че уби детето и това за него беше втори удар. На летището й каза, че я обича и е искал това дете.

А това, че изглеждаха все кахърни, си имаше много причини. Сега Марио и Зорница изглеждат така - студени,  нервни и само от време навреме се гушнат, като приятелчета.

# 397
  • Разпиляна във въображението
Как така изглеждат студени? Зорница танцуваше в болницата, когато мислеше, че може да е бременна, прегръщат се, целуват се, той я развеселява. Е, не може да са взе така, но определено не са като при другата й някаква любов.
И все пак Банков можеше да се сети за бебето Simple Smile , но аз също не виждам негова вина в аборта й. Те наистина не говореха много.

# 398
Мари, за мен и двамата имат вина за аборта, той заради реакциите си към нея, а тя - реагира емоционално.

# 399
Просто Марио си е по-студен като човек. По-сдържан. Не че няма силни чувства. Мисля, че Велислав Павлов  успя да изгради един брилянтен образ на Марио в сериала. Толкова много съм се ядосвала и радвала с него, колкото с никой друг от героите. А за да ме накара мен толкова да съпреживявам ( дето в живота си точно 3 сериала малко по-редовно съм гледала), значи наистина е много добър.

# 400
  • София
Аз пък толкова усмихната  Зорница, колкото в този сезон не съм я виждала никога преди.
Но аз съм от тези, които винаги са виждали по-голямата част от вината за случилото се в Банков. И преди някой да ме обвини в предразсъдъци, ще кажа, че това е така от 4 сезон, а не съм повлияна от 5-ти.

Хър Мяуджести - едно към едно с моите усещания. Само дето аз гледам сериала от първи сезон Simple Smile

# 401
Вероятно ще се сбъдне първоначалната ми хипотеза, че след трагичният инцидент със З. тя ще се затвори и почти никого няма да допуска да себе си в някакъв период. След сцената с "искам само теб" се разколебах, но сега пак се връщам към нея. Пак си пожелавам да не съм права и да не се отдалечават макар и за кратко. Не вярвам с Б. да възвърнат предишните си интимни отношения. Мисля и двамата не го желаят. Вероятно ще имат някакви неясни "приятелски" отношения, но с М. най-вероятно ще се отдалечат временно. Дано до приключване на сезона се съберат и да се приключва тази мъка.

Да, започнах да харесвам Цонев най-вече по отношението му към Жекова. Да продължава в същият дух.

Довечера очаквам соарето у Евгения.

# 402
  • София
Зорница не трябваше да се оставя толкова на емоциите и веднага да хуква да прави аборт. Мисля, че имаше шанс нещата да се наредят добре при тях.

# 403
Ох, почнах с - Банков влиза при любимата си жена и ѝ казва - Добър вечер и тя му отговаря с Добър вечер и ме напуши смях Joy
Ако приемем, че до събирането им заедно Банков се бореше с емоционалните си травми и мисълта, че все пак не е съвсем вдовец, то след събирането им отношенията им бяха толкова хладни и дистанцирани, че по никакъв начин не мога да се убедя, че това е връзка, пълна с любов и най-вече - с грижа и подкрепа. До преди летището те не се прегърнаха или целунаха нито веднъж, ако изключим две целувки по челата (?!).
И наистина, с изключение на момента, в който тя загуби пациент и той отиде на покрива да я успокои, просто не си спомням друг момент, в който Банков по някакъв начин да ѝ е показал подкрепа, да ѝ е бил опора, да се е грижил за нея.
Марио се грижи за Зорница още от времето, когато изобщо не бяха заедно и той се мъчеше да я отпъди от себе си. И както се мъчеше, така се втурна да я спасява при историята с Мона, после я утешава при историята с аборта, после застана плътно зад нея при тежката операция.
За мен разликата в отношенията между двете двойки може да се види изключително ясно, ако вземете две операции - когато Банков и Огнянова оперираха към края на сезона един мъж и когато Марио и Зорница направиха тежката операция на простатата. В първия случай Банков наложи мнението си без да се съобрази с нея, във втория Марио стоеше близо до нея и я наблюдаваше дали е добре и ѝ повтаряше, че се справя отлично и всичко е наред.

Хър Мяуджести, за мен студен беше Банков в четвърти сезон. Студено се държеше с нея (с изключение на моментите на някоя друга целувка), студено се държеше и с колегите си. Сегашният Банков е много по-топъл и жив.
Марио е дръпнат, леко импулсивен, кисел понякога и да, сдържан, но не го възприемам като студен, напротив, за мен е топъл и грижовен. А и при него наистина има голяма градация - от суровия мъж, който е имал изключително тежък живот и поради това е затворен и не изразява много емоциите си, а и никога не е обичал, стигнахме до влюбения до болка, който даже брат си и работата си поставя на заден план и който е готов да танцува насред болницата само и само да види Зорница усмихната.

Мари, благодаря ти за труда, който си положила да обединиш сцените Simple Smile

# 404
  • София
Е нямаше как да се наредят добре нещата между Банков и Огнянова. Ева се събуди и това предреши края на връзката им.
А ако помня добре, Зорница каза на Банков, че не иска да обяснява на детето си къде е баща му или Банков да прихожда през 3 месеца, за да ги вижда. Така нито тя, нито Банков щяха да са свободни.

Общи условия

Активация на акаунт