Истанбул [тема 47]

• 80 972
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Пингвини има в Истанбул аквариум (квартал Флоря до летището) или поне напролет бяха на линия, лично ги видях Simple Smile
Горе ви дадоха и линк към сайта на аквариума. Не препоръчвам обаче хотел наблизо, че е доста далеч от всичко останало интересно в града (поне 15 км от Султанахмет).

# 76
Пингвини има в Истанбул аквариум (квартал Флоря до летището) или поне напролет бяха на линия, лично ги видях Simple Smile
Благодаря!

# 77
  • Варна
Здравейте, ще ви бъда благодарна ,ако ми погледнете плана и имате забележки и препоръки
Ден 1ви – след 18ч - Четвъртък
Разходка от квартал Лалели до площад Султан Ахмет, вечеря в Ортаклар – хотел
Ден втори - Петък
От сутринта до обяд – Водохранилище, Синя Джамия, Света София, Топ капъ /в зависимост къде няма ремонти/
С трамвай до Еминюню – Балък Екмек – Ферибот Turyol – Тур по Босфора – Юскудар – Крайбрежна алея – Михримах – Пазар на Юскудар? – Метро до Кадъкьой – разходка в Кадкьой – Мармарай до Сиркеджи – Трамвай до Лалели
Ден трети - Събота
Хотел – Галата – Кула Галата – Истиклял – Френска улица –Мадам Тюсо – Тексим
Обществен транспорт – Галата – Капалъ Чарши – Египетски пазар – Хотел
Ден четвърти  - до 12ч - Неделя
Хотел – Свети Стефан - Хотел
Частта в Азия малко ме безпокои.Да кажа,че групата е за първи път в Истанбул.Много благодаря!

# 78
  • Пловдив
Здравейте,

Обмисляхме пътуване за РД на голямата щерка,в началото на Март догодина, и супер импулсивно, буквално за няколко часа решихме, че ще е в Истанбул. Даже резервирахме хотел - Grand Yavuz Hotel, в квартал Фатих. Simple Smile
 За сега смятаме да сме само с каката, но има вариант да вземем и дребосъчка. Сега се връщам да чета. Simple Smile

# 79
Дойде и нашият ред и в четвъртък вечерта заминаваме. Flutter
Някой има ли актуална информация дали Йеребатан все още е в ремонт и няма вода?

# 80
  • Бургас / UK
Лиа(я)на,3-ти ден хванете метрото и слезте направо на Таксим,от там се спускате по Истиклял,Мадам Тюсо,Френската уличка,кула Галата и от там надолу по уличките до моста Галата.От там ,минавате моста и Египетски пазар и Капалъ и от там хотел.По твоя план,ако почнете с Галата ще трябва да изкачвате сълби и баири,а от към Таксим ще се спускате надолу,обектите са подредени и свършвате с пазарите и към хотела...

# 81
Дойде и нашият ред и в четвъртък вечерта заминаваме. Flutter
Някой има ли актуална информация дали Йеребатан все още е в ремонт и няма вода?
От 5 години поред почти всяка посещавам Йеребатан. Не знам защо...магическо ми е това място. А, положението си е все същото: все някъде нещо се ремонтира и вода с риби има вляво от колоните с Горгоните. Ако някой си спомня друго състояние на обекта ще ми бъде интересно да го узная. Поне от 5 години насам е така.

# 82
Здравейте, ще ви бъда благодарна ,ако ми погледнете плана и имате забележки и препоръки
Ден втори - Петък
От сутринта до обяд – Водохранилище, Синя Джамия, Света София, Топ капъ /в зависимост къде няма ремонти/
С трамвай до Еминюню – Балък Екмек – Ферибот Turyol – Тур по Босфора – Юскудар – Крайбрежна алея – Михримах – Пазар на Юскудар? – Метро до Кадъкьой – разходка в Кадкьой – Мармарай до Сиркеджи – Трамвай до Лалели
Ден трети - Събота
Частта в Азия малко ме безпокои.Да кажа,че групата е за първи път в Истанбул.Много благодаря!

Според мен нямате основание да се безпокоите от Азия - толкова е прекрасно, толкова успокояващо и вълнуващо място. Щом ще слизате в Юскюдар и при време препоръчвам близката Къз кулеси с лодката, емоцията и гледката си заслужават, ниска цена, не сме чакали никога.
Бих включила посещението в Св.Стефан във втория ден с ферибота ⛴ към Юскюдар на спирка Фенер или Балат, като личният ми аргумент е, че разходката с корабче на Тuryol не би била толкова пълноценна, защото вече е доста студеничкои на откритата палуба не е комфортно. За последния ден в деня на тръгване бих избрала нещо друго в посока България, като Аквариум Sea Life или нещо подобно.
Успех, весело изкарване и поздрави на великолепен Истанбул 😊🌟👍🌼🍀🌺🌹💐

# 83
  • Варна
Скрит текст:
Ден втори - Петък
Ден трети - Събота
[/quote]

Според мен нямате основание да се безпокоите от Азия - толкова е прекрасно, толкова успокояващо и вълнуващо място. Щом ще слизате в Юскюдар и при време препоръчвам близката Къз кулеси с лодката, емоцията и гледката си заслужават, ниска цена, не сме чакали никога.
Бих включила посещението в Св.Стефан във втория ден с ферибота ⛴ към Юскюдар на спирка Фенер или Балат, като личният ми аргумент е, че разходката с корабче на Тuryol не би била толкова пълноценна, защото вече е доста студеничкои на откритата палуба не е комфортно. За последния ден в деня на тръгване бих избрала нещо друго в посока България, като Аквариум Sea Life или нещо подобно.
Успех, весело изкарване и поздрави на великолепен Истанбул 😊🌟👍🌼🍀🌺🌹💐
[/quote]

bebeOgi, *chefi - Heart Exl много благодаря.
Доколкото разбирам ме съветвате да отида с Turyol до азиатската част, но без тур по Босфора
И още един въпрос - да ми препоръчате читава оф лайн карта на Истанбул?

# 84
Ами не, моят съвет е за държавната фериботна компания ⛴ SHAHIR HITLARI. Ако решите на отиване към Азия, първо да видите СВ. СТЕФАН, слизате на Фенер или Балат, радвате са на уникалното чудо и от същата спирка, например Фенер🏮, продължавате към Юскюдар.
Държавната фирма е много евтина, с Истанбулкарт и 0,32ст турска лира си се возите през Босфора направо без пари, удобно, долу на завет и спокойно и пак гледате, снимате и пълните очите и душата с красота и положителни емоции.

По отношение на оф-лайн карти.,първия път се поизмъчих, защото някои неща и места не ми ги даваше или аз не знаех как да се справя, свалих и една от Google Play offline İstanbul, но не бях очарована и затова за всеки следващ път си плащах към нашия мобилен оператор по 2.99лв на ден, за 200 мин., 200sms и най-важното 200МВ мобилен Интернет и бях о.к навсякъде с Интернет.

# 85
  • Бургас / UK
Лияна,по съветите на БебеОги,2-я ден,скед като хапнете балък екмек ,прекосявате моста Галата и отивате на пристанище Каракьой ,от там се качвате на ферибота,който се движи по линията Халич(Златен рог),пада се в дясно от моста Галата(като вървите от Еминьоню към Каракьой) .Разглеждате Св.Стефан ,после се връщате пак там ,където сте слезли ,качвате се на корабчето и отивате на Юскюдар...Трябва да си видите разписанието,аз го имам,но в момента пиша от телефона и няма как да ви го кача,довечера ще пробвам да го публикувам,за да видите горе долу часовете ,в които корабчето минава през Каракьой и после за обратно към Юскюдар.
Изтеглете си карта на Истанбул в Гугъл мапс,където има за офф лайн карти и там си я ползвайте .

# 86
Liyan@,ето разписанието на ⛴ , за което пише Чефи. Много е удобно да си го имаш и по всяко време от разходката да знаеш часовете. http://en.sehirhatlari.istanbul/en/timetable/halic-hatti-361.html

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 09:12 от bebeOgi

# 87
Liyan@, за офлайн навигация и карта в Истанбул ползвах HERE WeGo. Справих се отлично навсякъде с нея, само си изтеглете офлайн карта на Истанбул и не би трябвало да имате проблем.

# 88
  • Варна
Страхотни сте момичета ☺. Прогнозата е валежна и затова искам да се подсигуря с информация.Много ви благодаря от сърце😊

# 89
И ние бяхме с HERE WeGo. Доволни сме, отидохме навсякъде, където планирахме. Бяхме и с предплатен пакет за интернет извън ЕС, който така и не ползвахме, защото  навигацията беше супер. Разбира се, офлайн картата на Истанбул трябва да се изтегли предварително.

Общи условия

Активация на акаунт