Истанбул [тема 47]

• 80 983
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте, ще ви бъда благодарна ,ако ми погледнете плана и имате забележки и препоръки ....
Частта в Азия малко ме безпокои.Да кажа,че групата е за първи път в Истанбул.Много благодаря!

Като за първо посещение програмата ми се вижда добра и оптимална Simple Smile
Няма какво да те тревожи в азиатската част. Единствено от Кадъкьой бих ползвала кораб за връщане, по-директно е.
В същия втори ден не бих се лишила от разходката по Босфора и не бих добавяла нищо - планът за този ден и така е доста натоварен и се очертава препускане по обектите.
Приятно и незабравимо пътуване ти желая! Simple Smile

# 91
  • Бургас / UK
Разходката по Босфора могат да си я оставят за последния ден,ако преден ден посетят  Св.Стефан ,последния ден се освобождава...,но те на място могат да си преценят в движение,в зависимост от времето,дали ще позволи разходка по Босфора...

# 92
  • Sofia
Разходката по Босфора могат да си я оставят за последния ден,ако преден ден посетят  Св.Стефан ,последния ден се освобождава...

Реално не се освобождава, щом за тогава ще оставят босфорския тур.

Разбира се, доста от обектите могат да бъдат размествани и/или заменяни според времето, настроението, желанието и др. обстоятелства Simple Smile Това, на което конкретно възразих е да набутат и Свети Стефан във втория ден за сметка на разходката по Босфора. Този тур е пасивно удоволствие в средата на един доста натоварен график и за мен по-удачното му място е именно там.

# 93
Дойде и нашият ред и в четвъртък вечерта заминаваме. Flutter
Някой има ли актуална информация дали Йеребатан все още е в ремонт и няма вода?
От 5 години поред почти всяка посещавам Йеребатан. Не знам защо...магическо ми е това място. А, положението си е все същото: все някъде нещо се ремонтира и вода с риби има вляво от колоните с Горгоните. Ако някой си спомня друго състояние на обекта ще ми бъде интересно да го узная. Поне от 5 години насам е така.
Преди 5 години имаше и вода и риби в Йеребатан.

# 94
  • Бургас / UK
Разходката по Босфора могат да си я оставят за последния ден,ако преден ден посетят  Св.Стефан ,последния ден се освобождава...

Реално не се освобождава, щом за тогава ще оставят босфорския тур.

Мисълта ми беше,че се освобождават от посещението на Св.Стефан ,ако минат от там предния ден....Ама няма да се обяснявам повече,хората сами ще си преценят кой ден,къде да отидат ... Peace

# 95
Тур по Босфора в това време, с тази прогноза.... 😏 😲 не бих правила дори и да ми плащат, защото усещането за студ и вятър ще оставят..... неприятен спомен от тази разходка. Св.Стефан е в посока Азия и е о.к кън ден 2-ри, не мисля, че натоварва програмата, нито би бил "набутан" във втория ден. Последният ден могат да видят нещо друго...... и има какво, но и аз като Чефи нямам намерение да влизам в обяснителен режим, Liyan@, чете мнения и предложения и ще прецени кое е най-удачно за тях.

Liyan@, препоръчвам с две ръце "Сюлеймание". И като джамия, и като архитектура и като място си заслужава, а има и прекрасна гледка към Босфора. Недалеч от Капалъ е. 👍👌

# 96
  • Варна
Привет, момичета (и момчета).
Много Ви моля за адрес(локация и ориентир) за каферията на Бергюзар Корел...Преди, може би преди две години - се обсъждаше в темата, но за съжаление не откривам коментарите..Моля за съдействие, тъй като този уикенд ще сме в Истанбул и мнооого бихме искали сутрешната ни закуска с кафе/чай да е точно там....🤗 💖
Ще съм ви благодарна за съдействие. 🙂

# 97
FlameVn, това е адреса, според чичко Гугъл : Kılıçali Paşa Mahallesi Anahtar Sokak, Bingöl Apt No:3 D:3/A, 34425 Beyoğlu, Турция. Помня, че тук преди време се коментираше, че е в квартал Джи(х)ангир. На този адрес пише Бейолу. Вероятно, едното включва в себе си другото ( район, квартал). Но е същото място, де.  Not Just Coffee му е заглавието.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 09:33 от daniela.qnkova

# 98
В интернет пространството попаднах на следното инфо:   "Not Just Coffee"  в квартал Джихангит. Гугъл ме пусна на това място  https://www.google.bg/maps/place/Not+Just+Coffee/@41.0302249,28. … 1853!4d28.9827647
 Това е страницата им във Фейсбук:  Not Just Coffee İstanbul
  Ето го:  https://www.google.bg/maps/dir//Di%C5%9F+Hekimi+Aysun+Dorman,+K% … !2d41.0301072!3e0

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 09:53 от plamyyy

# 99
  • Варна и...духом на Босфора
Флеймче,познаваме се от срещата в Ориент ресторант.
Ако искаш точни насоки,пиши ми на лични.
На супер лесно място е,е аз като видна Геджеманка да се изфукам!:blush:
Вчера бяха там и Халит,и Берг.
Дано имат всички моя късмет и щастие да ги видят и тримата, цялото семейство!

# 100
На супер лесно място е,е аз като видна Геджеманка да се изфукам!:blush:
Вчера бяха там и Халит,и Берг.
Дано имат всички моя късмет и щастие да ги видят и тримата, цялото семейство!
Еми Hug, пиши тук, моля те! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 101
Здравейте, направих своята резервация за април месец за фестивала на лалето. Ще съм много благодарна ако някой сподели дали си заслужава посещението.

# 102
Здравейте, направих своята резервация за април месец за фестивала на лалето. Ще съм много благодарна ако някой сподели дали си заслужава посещението.
Посещението винаги си заслужава, още повече тогава, но трябва да си подготвена за многочасово висене по границите, особено, ако си с ТА (т.е. автобус).
Май и с кола, не е по- добро положението, но да кажат тези, които са пътували така.

И една зимна снимка (да не помислите, че е от днес Simple Smile)

# 103
  • Sofia
Към това, което Пепел от рози е писала добавям - невероятни красоти и брутални тълпи по парковете - аз с това свързвам Истанбул по време на лалетата Smiley
Дали си заслужава - ами няма еднозначен отговор...
На мен пък ми се иска да видя града снежен като на снимката, не ми се е случвало Heart Nature Snowman Nature Snowflake

# 104
  • Варна
Тешекюр, къзлар.. 🤗

Да, бях на една среща, но в момента не мога да се сетя  коя си. Може да си разменим фб-ците 🙂

Общи условия

Активация на акаунт