Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 8 част

• 62 568
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Аз се разбрах с лекарката ми предварително за 5 етаж, ако има места. След като родих, пак ме питаха, имаше възможност и ме настаниха в двойна стая. Съветът ми е да сте в двойна стая с още някой. При мен се разви някакъв жесток стомашен вирус и не можех да изляза от банята буквално два дни. Добре че беше другото момиче, което стоя и при моето бебе. Страшно много ми помогна.

# 151
Аз ще съм без екип и тайничко се надявам да изкарам късмет с двойна или единична стая Simple Smile

# 152
Здравей,  да не те настройвам негативно но ще те качат горе само ако е свободно и по това време не чакат някоя с екип. На мен ми казаха че щом съм без екип не могат да ме качват във двоен вип и за това ще ме сложат във траен вип на 2 етаж и ми се изсмяха.  На 2рия етаж стаите са по 3,4 легла. Малко по мизерно е и няма телевизор и хладилник.
      Нямаш близост до циганките те са в две стаи  по 7,8 вътре.с тяхна си баня

# 153
На 5-я етаж вземат бебета за тоалет, преобличат ги с дрешки на болницата. Като ги вземат слагаш по един памперс, който си носиш. Моя пакет седеше до леглото. Задължително си носи кърпи и пакет памперси, кремче, за да може да смениш ако се наложи. Вземат бебета през 6 часа накъде. Може да си го измиеш и ти на чешмата, но аз не смеех.
Аз също бях с още едно момиче в стаята. Много си помагахме, може да разчиташ да наглежда докато си в банята, помагахме си за кърменето, оригването, смяна на памперси Grinning и за двете беше първо раждане Grinning

# 154
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бях със спешно секцио, без избор на екип. Нямаше никакъв проблем да ме качат на 5-тия етаж, казах, че искам там, провериха, имаше свободно легло, натовариха ме на количката, и ме закараха.
 Допълвам - санитарките мърмореха, че съм си  взела твърде много багаж, и да, малко бях прекалила Simple Smile  ( Две нощници, бельо, превръзки за след раждане, така и не ми потрябваха, лохиите бяха поносими, употребявах нощни превръзки, хавлия, кърпи, джапанки, пантофи, козметика, помпа за кърма и вероятно още неща, но сега не се сещам.)

# 155
Ами взела си си горе долу нещата от техния списък, какво има да мрънка... То и при мен си стана сак, сложих каквото са написали на страницата им.

# 156
Ами взела си си горе долу нещата от техния списък, какво има да мрънка... То и при мен си стана сак, сложих каквото са написали на страницата им.
Честно казано, санитарките са или поне когато аз бях там, бяха най-дразнещи. Симулират дейност, и всяка клюкари предишната смяна, че не чистела нищо.
 Задавах въпроси и коментирах с дежурните лекари, които минаваха на визитация нещата, които ме интересуваха, сестрите/акушерки бяха леко дръпнати, но също ме изслушваха.
 За кърмене, къпане и обгрижване на новородено, съвети не дават и не показват нищо.

# 157
  • София
Здравейте, в момента не съм бременна, но планираме скоро следваща бременност  и надявам се успешна и трето раждане. Имам и 3 спонтанни аборта. Предишните ми две раждания са секцио, като  и двете са в чатни клиники. Лекарят ми към момента е външен специалист, който изражда в болницата. Бих искала да попитам има ли разлика в отношението към пациентките на тамошните лекари и външните? Аз не съм предирчива, не правя проблеми, но ми се иска и човешко отношение.

# 158
Бебешките акушерки са различен персонал от акушерките за родилките, мисля, че вторите са леко по-дръпнати. Акушерките на бебета са мили, когато ги попиташ нещо. Аз виках всеки ден акушерката, която е на смяна и задавах въпроси. Показаха ми как да го къпя, как да почиствам пъпчето /от което ме беше много страх/ и как да сменя памперс /не се смейте много/.

# 159
Момичета, все още имам близо месец, но да си попитам.. Когато мине денят на термина и трябва да ходя за запис на тонове в болницата, къде трябва да се редя? Кой кабинет?

# 160
Момичета, все още имам близо месец, но да си попитам.. Когато мине денят на термина и трябва да ходя за запис на тонове в болницата, къде трябва да се редя? Кой кабинет?
На първия етаж, като застанеш срещу асансьорите, вдясно, има коридор. Там са кабинетите за гинекологични прегледи и мерене на тонове.
 На края на  същия този коридор, вляво е регистратурата, първо там  се плаща.

# 161
Много благодаря!!!

# 162
Тоновете се записват в спешния кабинет, преди това плащаш на регистратура, която е точно срещу главния вход. От прозореца пък наблюдаваш изписването на бебетата, колко бебета изгледах ехееееее Grinning

# 163
Хаха, звучи яко. Надявам се мен да ме гледат от прозорчето, не аз, ама да видим 😀

# 164
Хаха, звучи яко. Надявам се мен да ме гледат от прозорчето, не аз, ама да видим 😀
Ами да! Това е най—хубавото! И мен някоя мама е гледала Blush Живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт