Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 8 част

• 62 577
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, скоро раждах второто си дете в болницата и до някъде съм хем доволна, хем не. Има си плюсове и минуси. Бях настроена само да мине всичко нормално, пък каквото такова да бъде след това престоя. Беше поносимо. Имаше внимание, но за мен 5ти етаж випа въобще не е вип. Мизерно си е за вип, въпреки, че пак казвам за мен тези неща нямат значение. Не съм претенциозна. Попаднах на готина мацка с мен в стая и си изкарах добре престоя.

# 166
Мамчета раждали за 2 път след секцио има ли? Как се процедира? Отиваш преди термин и им заявяваш, че ще раждаш в тяхната болница и те ти казват кога да дойдеш да те приемат?(раждане без избор на екип)

# 167
Как е било първото секцио - по пешност, с екип, в същата болница?

# 168
Как е било първото секцио - по пешност, с екип, в същата болница?
По спешност, без екип, в друга болница.
Според мен се получи така, защото тогава лекарят искаше по бързо да му се махам от главата, много ми се издразниха че не ме боляло, че съм лежала и си чета книга пък би трябвало да раждам (може ли такова нещо? Дошла да ражда пък чете книга тук не е хотел???)  А какво да правя? Да пищя? И ми забиха системите "да стане по бързо и да не ме боли!? "Помагаха" ми за разкритието постоянно, че иначе щяло много да ме боли! И когато стана 10см, а болката ме раздираше и напъни имах се оказа, че бебето не слизало, пък аз съм пред колабиране....Стигам до извода, че нашите лекари не могат или по точно не искат да водят вагинални раждания  от некъдърност или защото вече много са свикнали с ражданията (цезаровите) за по час още  не мога да реша.

# 169
  • София
Ако са минали 2г от предишното секцио, желаете да родите нормално и да дадете 900-1000лв, препоръчвам д-р Киров и д-р Дончева. Аз имам 2 нормални раждания при д-р Киров и по-спокоен и уравновесен лекар не познавам. Твърдо ЗА нормално раждане е.

# 170
Дойде време и аз да ви кажа личното си мнение за раждането в тази болница. Родих на 10.02 нормално - 2,560 и 51см. От жената в спешният кабинет - ужасно сърдита и заяждаща. В Родилно останах много доволна. Без избор на екип бях, но посрещнах отношение, кураж и спокойствие. Престоят ми е сравнително спокоен. Проблем са ми педиатрите. Всеки е с различно мнение и правят такива неуместни коментари и забележки, че те карат да се чувстваш виновен за нещо, което не си. (за килограмите на малкия) Добре, че знам какво говорят и на останалите, та се опитвам да съм една идея по-спокойна. Иначе моят бебок не е на антибиотик. Та, като изключим това, не съжалявам за изборът си!

# 171
    Честито бебче,да ви е живо и здраво.
Радвам се ,че си доволна от раждането. Защото аз още го сънувам и се будя изпотена от моето. Няма за го забравя никога.

# 172
Кошмарно раждане в една от най-известните частни и скъпи болници в София, не видяли, че бебето е 4 кг, майката е дребосък... няма да ви казвам тя с какви спомени е...

# 173
Според мен трябва нещо да се промени в тази държава. Все си те гледа като портмоне и те сканира имаш или нямаш пари.
      Първото ми раждане през 2012 беше супер беба беше 4100 и 51 см . За това реших че ще раждам по същия начин в същата болница. Това раждане беше 1 месец по рано бебе 3600 52см . Никой не ми повярва е не ме взе на сериозно че имам слаб праг на болка. Пищях ревах пъшках а те само ми казваха спокойно спокойно и ме гледаха всяка съм парцала с който чистят пода.......
       Марти не искаше да излиза а те на 2 см разкритие ми предизвикаха контр акции на 2 минути. На всичкото отгоре някакъв студент ми казва защо крещиш ти нямаш контракция в момента. Аз ли усещам и ли той контракциите. Оказа се че апарата хваща само тонове.
        От чистото бъркане да видят разкритие ми предизвикаха кръвоизлив като ги попитах те само ме гледаха уплашени.  Излизаха съсиреци. Извинете ме все пак е сутрин. Но май трябва да ходя на психолог защото цяла нощ го сънувам и мисля как и какво да направя за да потърся сметка но на кой.......та никъде не пише как е минало раждането.

# 174
Момичета, някоя от вас, която скоро е минала по този път, може ли да разкаже как протичат нещата в кабинета за прием: първо документите ли се попълват, тогава има ли заплащане на нещо (например, ако си с избор на екип тогава ли се заплаща или накрая, преди изписването); знам, че те бръснат и ти правят клизмата там, след което се изхождаш (има ли как добре да се измиеш и подсушиш, след това и в този ред на мисли, аз трябва ли да си нося тоалетна хартия, хавлиена кърпа, сапун там); багажът ми + пликът с пелените и мокрите кърпи, които изискват, там ли се предават или си ги нося с мен;  ако трябва да ти вливат системи, там ли се случва. Предварително се извинявам за многото въпроси, но точно тези подробности ме притесняват и ми се иска да бъда подготвена. Ще съм благодарна за всеки споделен опит Simple Smile

# 175
1. Документите се попълват там.
2. Плаща се чак при изписването и то на Регистратура.
3. Има баня с тоалетна точно до приемния кабинет (даже е част от него). Носиш си сапун, тоал.хартия, хавлия, които после даваш на придружителя си. Даваш му и дрехите, с които си отишла. Оставаш само по нощница и чехли (носи си телефон, зарядно и ластик за коса).
4. Багажът после ще ти го донесе придружителят ти и санитарките ще ти го сложат под леглото, с което ще те закарат в стаята ти.
5. Системи се вливат чак в предродилна зала.
Надявам се, че тази информация е полезна Simple Smile Успех!

# 176
Здравейте, тъй като и аз следя темата.. Живот и здраве след 2 месеца трябва да ражда там:).. Четейки последните въпроси и отговор на MonikaD, ми изникна и на мен едно чудене. Кога и на кого се заявява, ако искаме да ползваме така наречените Вип стаи? При приема или предварително се прави някаква уговорка и с кого? Вероятно ще съм с избор на екип, но не вярвам лекарката да се занимава с това?

# 177
Заявяваш го на лекаря от избора на екип. Аз така направих. В деня на раждането, при мен секцио, докато бях в реанимация, доктора идваше често да ме вижда и каза, че за другия ден има стая /бях в двойна/.
Банята, която е в спешен кабинет, е изключително чиста и удобна за оправяне на тоалета.
Пакетът с пелените +кърпички се дават след раждането. При мен памперсите си седяха в стаята и акушерките вземаха по един, когато вземаха бебетата. Хубаво е да си имаш и при теб, ако се наложи да смениш на бебчо.
Всичко се плаща в деня на изписване - избор на екип и престоя в стаята. Плаща се на регистратура на първия етаж.

# 178
  • София
Момичетата са отговорили. Аз само ще допълня, че всички документи, които се попълват ги има на сайта на болницата. Аз си ги принтирах 2-3 седмици преди термин. Попълних ги, само дата не записах. Сложих ги в едно джобче. В друго джобче бяха документите от АГ, което ме следи, преснимани картончетата с кръвните групи(моята и на ММ, отрицателен RH сме). Дадох всичко на сестрата/акушерката, която ме прие. Докато се оправях след клизмата, тя си ги оправи, само дата попълних. Попълване на досадни документи с 5см разкритие и контракции на 3 мин не е готино. Това като съвет към тези, на които им предстои раждане. Леко и бързо раждане, престои и възстановяване.

# 179
Благодарности за полезните отговори и съвети, мили мами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт