Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 36
Аз родих октомври в болницата. Преди да родя бях два дни в патология, останах много доволна от отношението. Тъй като родих секцио, а болницата беше пълна ме настаниха в реанимация на отделението по гинекология, от там също съм много доволна. За съжаление след като ни настаниха в уж ВИП стаите се разочаровах много. Отношението беше нулево, хигиената също. В патология и гинекология е в пъти по поддържано. Акушерките и санитарките се държат все едно сме им длъжни за нещо. Имаше само една мн приятна акушерка, засяких я в деня на изписването. Страшно усмихната и отзивчива. Като изключим отношението и хигиената съм доволна от престоя си там. Лекарите обясняват всичко подробно, всеки ден идва педиатър и ти казва всичко за състоянието на бебето през престоя.

# 31
 • Мнения: 746
Да, в патологията условията са страхотни, персоналът също. И в родилното  на втория етаж всички също бяха много мили и позитивни, но мизерията е станала още по-голяма. И няма как да не е, като ремонт не е правен, а е избил и мухъл тук-там. За чистота пък въобще не може да става и дума. Поне хлебарки няма.

# 32
 • в моя свят
 • Мнения: 2 228
Да ви попитам относно педиатъра, болницата ли разполага с такъв? Питам защото не съм от София, а искам да раждам в Тина Киркова.

# 33
 • В големите очи на малчо, а географски - София.
 • Мнения: 2 309
Да ви попитам относно педиатъра, болницата ли разполага с такъв? Питам защото не съм от София, а искам да раждам в Тина Киркова.


В болницата има неонатолози, които се грижат за бебето, до изписването му.
  Но не съм сигурна дали това е отговора на въпроса Ви.

# 34
 • в моя свят
 • Мнения: 2 228
Благодаря, може би по-нататък ще го обсъдим с лекарката, но още ми е малко рано са питам. И ако някой все пак знае...да пише.

# 35
 • София/Варна
 • Мнения: 105
Аз родих в Тина Киркова през 2011 и нямах набелязан педиатър.  Една от сестрите ми даде телефон на Мими Шумилина. Тя е неонатолог, педиатър и работи в болницата. Работи и в МЦ "Вяра" на частно, не по Здравна каса т.е. прегледите се заплащат. Беше педиатър на дъщеря ми до 3-тата година, че ни беше най-близо. Много съм доволна от нея - внимателна, обяснява всичко подробно, не е много бърза с изписването на АБ, освен ако не е изключително наложително. Ако не беше плащането сигурно нямаше да я сменя.

# 36
 • Мнения: 1 979
Благодаря, може би по-нататък ще го обсъдим с лекарката, но още ми е малко рано са питам. И ако някой все пак знае...да пише.
Едни от най-добрите неонатолози се грижат за бебета, които се раждат в болницата. Казвам го, защото моята бебка беше 2 дни в интензивното отделение, поставена на термоплот. Ходех всеки ден да я виждам, говорех с тях, всичко ми се обясняваш-изчерпателно!
Само да уточним. Неонатология е специалност. Обикновено неонатолози те се грижат за новородените и недоносените деца. Неонатолог е лекар, практикуващ неонатология. Преди това е нужно да получи специалност по педиатрия, курсовете за която в България траят 48 месеца. След това се изисква допълнителна специализация по неонатология (24 месеца за България).
И последно, отделението за бебета е ново, чисто и рементирано :=)

# 37
 • Мнения: 242
Мамчета строго ли държат багажа да е само това,което пише на първа страница и да е в наелонов плик?И две ли нощници да подготвя една за раждането и една за престоя?

# 38
 • Мнения: 1 979
Аз си раздели багажа на 2.В единия най-необходимото. Другия ми го донесоха на следващия ден, при посещение.
В моята стая имаше 3 жени, 2,от които носеха направо сакове. Като родиш и те изкарат на леглото, багажа близките ти го мятат отдолу. Акушерките ти помагат при настаняване и ти оставят багажа до леглото. Някои мрънкат, други не.
Две нощници задължително, че едната, ако нацапаш, няма да имаш резервна. А си трябва :=)

# 39
 • Мнения: 1 036
Като те приемат в спешния кабинет се преобличаш с нощница/халат и чехли за вътре и човека, който е с теб ти взема дрехите и обувките, с които си дошла. Вземаш само чантата с твоя багаж. За бебето да ти я донесат на другия ден.

# 40
 • Мнения: 242
Благодаря за отговорите страхотни сте 😊

# 41
 • Мнения: 275
Не забравяйте зарядно за телефон. Тъй като моето раждане беше 13 часа, наложи се мъжът ми да ми носи зарядното и да разкарвам акушерките, за да го вземат Grinning

# 42
 • Мнения: 1 036
Не забравяйте зарядно за телефон. Тъй като моето раждане беше 13 часа, наложи се мъжът ми да ми носи зарядното и да разкарвам акушерките, за да го вземат Grinning
Или по-скоро външна батерия. При мен в едната стая контакта беше долу до краката ми и ме стигаше кабела. В другата стая имаше един близък контакт, но в него беше включено леглото.

# 43
 • Мнения: 275
Да, ако имате външна батерия би било полезно. Аз нямам такава, предвидливо си взех най-дългото зарядно което имах! В стаята контактите бяха ниско долу, почти под леглото и откъм краката. В реанимация пък бяха твърде високо.

# 44
 • Мнения: 724
Аз имам малко тъп въпрос, ама.. Желая да родя без екип в болницата, но да бъда настанена във ВИП стая. На отворените врати останах с впечатлението (от това, което казаха), че наплива е голям, а тези с избор са с предимство. Имам ли реален шанс да се вредя или трудно.

Общи условия

Активация на акаунт